Milé uživatelky, poradily byste mi prosím některá ekologický prášek na praní na věci pro miminka, se kterým máte dobré zkušenosti? Něco, co opravdu vypere skvrny a je to ekologické? Díky moc!
@simone5 Na skvrny určitě předeprat ve žlučovém mýdle. A jinak doporučuji yellow&blue.
No víš co, já si myslím, že většina označeních "mimi" výrobků je prostě blbost. Používala jsem a vždy používat budu ekologickou domácí kosmetiku pro nás pro všechny, neparfémovanou, bez chemie. Používáme na střídačku ecover (prací gel nebo prášek) nebo Bio-D prací prášek či Yellow and Blue. Nepoužívám žádná změkčovadla, hloupá vonítka apod. Prádlo je čisté, není to měkké jak by třeba jeden chtěl, ale je to čisté a já vím, že za sebou nenechávám nechutnou chemko stopu a děti nenosí oblečení napuštěné fujtajxlem :D
Ulrich praci gel
Frosch, Yelow&Blue. Nebo jakoukoli z bio prodejny nebo eshopu. Na skvrny vzdy žlučove mýdlo hned po zjištění skvrny a pak před pranim. Vzdy se fleky vypraly. Misto aviváže občas trochu octu, hlavně to plen.
taky používám Yelow/Blue, na skvrny žluč. mýdlo a namáčím v Pueru od Y/B.
Zrovna ecover moc ekologický není (nejen proto, že se dováží z belgie). Na skvrny je super ten žlučák a jinak prášek Jelen.
Ja peru v prasku, ktery si vyrabim sama ( praci soda+ jadrove mydlo, na bile navic TAED a perkarbonat). Pere v nem i svagrova, ktera jedno ditko ma a druhe na ceste a nemuze si vynachvalit. Samozrejme skvrny predpira zlucovym mydlem. Jako avivaz obycejny ocet + par kapek EO
Jediné, co se mi nepodařilo zatím vyprat žlučovým mýdlem je červená paprika z bílého trička.
Holky, co výrobce české biodrogerie Eurona? Zatím jsem od nich nezkoušela nic, ale chystám se na to... Nejlepší, co můžeme udělat je podpořit české výrobce... moc jich u nás není...
Díky všem za odpovědi! 🙂 Určitě pořídím to žlučové mýdlo, podle všeho s ním máte mnohé dobré zkušenosti, a pak zkusím tu Euronu a uvidíme.
@uzsezasenudim My taky nepoužíváme aviváž a nijak mi to žíly netrhá. 😉 Akorát to ničí přírodu i prádlo. Používáme ale změkčovač vody. Vy to něčím nahrazujete nebo tam prostě nic nedáváte?
@boruvka92 Mohu se zeptat, co znamenají zkratky TAED a EO? 🙂
Frosch baby a žlučové mýdlo
Aviváž žádnou, ani ten ocet, mám sušičku a prádlo je mekkounke....
@kokoska321 a kde se dá ta Eurona koupit? Ještě jsem o ní neslyšela.
@kexina přes internet, mají své stránky. Ale funguje i přes své distributory.. podobně jako amway..
@kokoska321 díky, zkusím se podívat. Bohužel opravdu neznám, ale pokud by to byl skutečně český výrobce, určitě bych vyzkoušela. I když peru ve Frosch a Jelenovi, ale je fakt že pokud mám možnost, raději sáhnu po českém výrobku.
Ekologické nevím, ale na skvrny tekuté žlučové mýdlo z DM a prášek tekutý persil sensitiv