Polyká vzduch přes pěsticky v puse

lendy01
16. zář 2018

Můj čtyř měsíční syn si začal strkat pesticky do pusy. Dudlík mu dáváme ale on ho hned vyplivne a rve si je tam zpátky. Poslední dobou ho trapi bolavé brisko a pořád prdí a teď jsme si všimli že přes ty pěsti v puse do sebe nasává vzduch. Nikde se o tom nic nepíše. Nevíme co s tím. Od té doby se to zhoršilo - krouti se, pláče. Jestli má někdo s tímto zkušenost prosím napiste

terka2018
16. zář 2018

Ahojky, myslim ze tim to nebude. Podle me se timto tolik vzduchu nenapolyka a hlavne to delaji vsechny mimca a nektera tim bolenim netrpi. Neni to prikrmy? UM?

zlorenka
16. zář 2018

U nas to samy, od ty doby co zizla ruce trable s briskem, do ty doby byl klid. Prikrmy zavadime az pozdejc.
Mi pomaha ji supnout xkrat za den do satku nebo na brisko a nechat vykrkat, ale stejne zadna slava

kamila22877
24. zář 2018

@lendy01 ahojky mam stejny problem ze stejne starou holcickou a jeste trminky. Pediatr mi poradil, ze bublinky muzeme pomoci poklepavani bříška posunout, aby se vyprdela bez krouceni. A take mame od rehabilitacni micek, ktrym masiruji. Take to pomaha.

verusa110
20. říj 2018

@lendy01 A nemá hlad? Neteř tohle dělala, pak segra koupila váhu, začala před a po kojení vážit a zjístila, že si vypije třeba jen 20...

verusa110
20. říj 2018

@lendy01 Jinak na to bříško bych doporučila nahřívací gelové polštářky...Tím by se to mohlo alespoň trošku uvolnit...

lendy01
autor
20. říj 2018

@verusa110 Ahoj, děkuji za typy, ale, ne, hladem to určitě nebylo, pije umele mlíčko, takže přesně vím kolik vypije a je to dost. Na ty křeče jsme měli nahřívány polštářek s třešňovými peckami, ale moc to nepomahalo. je 5 měsíců a začali jsme zeleninove příkrmy a s bříškem to má ted o dost lepší. Akorát ty ruky má v puse porad, i v noci ho slyším cucat si je, ale to budou možná zuby. Podle toho co tu čtu tak je to v jeho věku asi normální.

zelenaesmolda
20. říj 2018

@lendy01 je to normalni,mala ma 6m a dela to taky uz takove dva mesice,mozna dyl.Nekdy ma v puse zaroven prsty i dudlik :D

lendy01
autor
20. říj 2018

@zelenaesmolda Jo to náš malý umí taky. Zvládá si tam rvat i obě svoje pesticky naraz až mám strach, že si tu pusinu roztrhne. A když ho někdo drží tak mu malej chytne ruku a zkouší si ji tam taky nacpat :D

zelenaesmolda
20. říj 2018

@lendy01 jo to dela taky :D

lendy01
autor
20. říj 2018

@zelenaesmolda jo a ještě posledne jak byl na prebalovaku, tak než sem mu vyměnila plinku, tak si stihl do pusy nacpat jednu nohavicu od gati co jsem z něho sundala

zelenaesmolda
20. říj 2018

@lendy01 klasika,vsechno co se mihne kolem pusy tam chce nacpat,naposled nam zuzlala polstar na sedacce :D

verusa110
20. říj 2018

@lendy01 Asi ano...Posoudím za 5 měsíců🙂

bayt
20. říj 2018

@lendy01 A nemůže to být tou zeleninou? Je přece jen ještě dost malinký a našeho ta zelenina trochu zacpávala a dost prděl....Zlepšilo se to časem a taky zavedením ovoce.

zelenaesmolda
20. říj 2018

@lendy01 zkousela jsi davat kapicky,treba espumisan?

bayt
20. říj 2018

@lendy01 Jo a přesně v tomhle věku měl malej nacpanej ruce pomalu v krku a nejlíp obě najednou. První zub se ale objevil až za dva měsíce....

lendy01
autor
20. říj 2018

Po těch zeleninových příkrmech se to právě zlepšilo. Ale jak byl jen na umělým mliku, tak to byl děs. To nám doporučila doktorka, že mu bude líp a teď už je to vcelku v pohodě.

lendy01
autor
20. říj 2018

@zelenaesmolda espumisan davam, trochu pomaha. známá říkala, že by to mohla dělat pěna v mliku. ??

fyii
20. říj 2018

@lendy01 ja bych rekla, ze to jsou zuby. mala mi rve do pusy obe ruce zaraz a uz se nam dva zoubky vyklofaly. jsou ji tri mesice🙂 Prdi a krouti se taky zdarne, uplne slysitelne ten vzduch" hlta". kdyz ji ruce vyndam za chvilku je tam rve zpatky. u kluka to bylo to samy, ten teda rval az do 5 mesice, prdy, zuby...ve 4 mesicich, ale uz v porodnici mel dasen jak kdyz zub vyleze hned

fyii
20. říj 2018

@lendy01 jinak kapky na prdaky jsem davala klukovi snad na kila, efekt temer zadny. vyzkouseli jsem vsechny dostupny. nejhorsi u nas Espumisan nedelal nic, trosku lepsi Sabsimplex a Babycalm ten byl nejlepsi. jinak to chce fakt jen cas a pevne nervy..

verusa110
20. říj 2018

Holky...Normálně se děsím, co nás s malou čeká...Zatím si sice užívám hodného miminka, ale...