Ahoj maminky,chtěla bych se zeptat na polohování miminka. Malý má ukončeny 1 měsíc a v nemocnici nás učili že vždy po jídle miminko přetáčet v postýlce na jednu stranu a po dalším krmení na druhou stranu skrz hlavičku. Teď jsem koukala na videa a tam to zas hodně nedoporučuji,že má miminko ležet v postýlce na zádech a mít hlavičku rovně. To mám ale zase strach po jídle,takže teď vůbec nevím jestli to tedy dělám dobře když mu střídám strany a na zadickach leží minimum.🤷předem moc děkuji za rady 😊
@palja a dávala jsi celkově na bok nebo tělíčko na záda a natočila jenom hlavičku ?
@mamikry tak obojí máme jak klínek tak rýmu 🙈my právě ještě cvičíme Vojtovku tak jsem koukala na videa a tam právě říkali že má ležet jakoby rovno na zadickach tak jsem si teď nebyla jistá jestli to dělám dobře. Ale právě teď ještě jak je nachlazený a kycha tak si občas ublinkne tak si nedovedu představit co by se vše mohlo stát kdyby měl hlavičku rovně
@lidija1234 trochu na bok i celé tělo, prostě poloha mírně na boku 🙂
Já se snažila polohovat, po jídle lehce na boky a střídala je, ale malej pán na to měl svůj názor… nepomohl polohovací polstarek, válečky, stažení v zavinovačce, obestavění čímkoli… Dycky se vyšoupal, odstrčil a ležel naznak a hlavičku rovně 🤦🏻♀️ Má 5 měsíců a vzadu na hlavičce oleželou placku 🙄
Klínek se moc nedoporučuje, aby dítě nesklouzlo a nezajelo třeba pod peřinu obličejem. Správná poloha má byt jen na zádech. Zkuste se podívat na profil spanek miminek na instagramu, jsou tam hezký a dobrý rady o bezpečnosti spánku.🙂 jinak ale třeba v porodnici mi radili syna dávat mírně na bok kvůli zvratkům, ale zase jsem hlídala, aby se omylem nějak nepřetočil, popr jsem ho nechala na zádech a dala jsem mu hlavičku na jednu nebo druhou stranu.
Střídala jsem strany na "zádobok", ale teď podruhé budu dávat jen na záda, už se ví, že je to nejlepší poloha a není vůbec rizikovější co se týče jídla. Já doporučuji na IG @babiesandsleep (je to v češtině)
@lidija1234 To zase takovy strach mit nemusis, mimca maji zaklopku. Nas maly blinkal od narozeni docela silne, obcas si odkaslal, ale fatalne mu nezaskocilo nikdy. S rymimou soucitim, my mame ode dneska doma detske covidarium a uz ted se desim, co z toho vyleze. 🙄
Super holky moc děkuji za rady a na stránky se podívám 😊my nemáme přímo klínek ale dávám pod matraci ručník aby to bylo trošku vyvýšené, to mě poradili v nemocnici když se malý při krmení začal dusit. Jinak ta rýma je děs ale koupila jsem nástavec na vysavač na odsání hlenu a ten je skvělý! Dneska už je to o moc lepší 😊
Střídala jsem lehce na boku, aby se nepretocila na bříško, a na zádech... Všechno ok
střídala jsem na bok spiš, kvuli placate hlavičce
@lidija1234 já jsem vždy střídala strany, i kvůli sležení hlavičky, dcera úplně v pořádku. A teď to budu dělat stejně.