Dobrý den, maminky,
Odkdy jste davaly dětem polstarky na spani a kdy jste přestaly polohovat...případně jaký typ polštáře...
Děkuji
Polštář dostala, když se začala cpát na můj, to jí byly necelé 3 roky. To poznáš, až si začne něco strkat pod hlavu, je čas na polštář. A polohování jsem přestala řešit, až se začala otáčet sama
Polohovala sem tak v sestinedeli, pak uz se otáčela sama a polštář dostala v roce.
Polohovali jsme tak cca do půl roku, o polštář jsem se pretahovala s babičkou od cca roka a půl - dcera ho nepotřebovala, ale moje mamka jí tam cpala nejmíň 50.000 polštářů které nosila od sebe z domova, tak si dcera přecejen zvykla a pak je začala vyloženě vyžadovat asi na 2 letech, tak jsem už jen hlídala ať jich není moc.
@soptinda jen na matraci, a když pak na tom roce a půl dcera začala spát na velké posteli, nechávala jsem tam vedle malý polštářek a jeden čas znovu i ten polohovací klínek, kdyby chtěla něco z toho využít. Klínek jsem tehdy znovu vytáhla, když měla rýmu, aby jí to nešlo do dutin.
Nijak extra jsem nepolohovala, snad jen prvních 14 dní…pak spala na zádech,jen jsem sledovala,jestli otáčí hlavu na obě strany. Jak se začala otáčet,polohuje se sama,nejčastěji spí na břiše,pak bocích,na zádech minimálně. Za týden jí bude 17m a polštář stále nemá,když chce,podloží se peřinou,ale nijak ho nevžaduje. Mám připravený úplně plochý z umělého vlákna.
Polohování má největší vliv na začátku, tak do 3 měsíců. Hlava roste v té době nejvíc. Pak už se stejně mrně vrtí. Normální polštář dostala dcera tak po 3 roce, ale stejně spí všelijak.
co znamena polohovat?
Já jsem teda ani jedno dítě nepolohovala, ani nepoužívala ty polštářky s dírou a hlavu mají krásnou. Normálně si dávali sami hlavičku na obě strany....Ani mě to nikdy nenapadlo, ze bych měla polohovat. 🙈
Jinak syn dostal polštář ve 3 letech, ale stejně se z něho většinou sesune a spí na matraci. 😀 dcera měla dva roky a dostane taky až na 3.narozeniny spolu s velkou posteli. 🙂
@me_druhe_ja no vidíte...tak jsme to zase vychytali my...jenže mamka mi říkala, že i přes polohovani jsem měla totez....
@soptinda U dcery jsem o polohování nevěděla a za 2 měsíce si vzadu vyležela strašnou placku...postupně se to zlepšovalo, ale ani teď ve 4,5r nemá hezky tvar, je to takový víceúhelník s plackou vzadu. Doktorky ve 3m říkaly, že se to spraví samo a že helmicka je zbytečná (neměla jsem věřit). Syna jsem si hlídala a má krásnou hlavu, jiný tvar. U dcery se to dost zlepšilo 6-12m, jak se začala plazit/lézt. Já mám vzadu taky takovou placku, trošku jinou, moje máma a babička měly stejnou, nevím zda genetika nebo všichni leželi jen rovné na zádech 😀. Možná ji má taky po tobě.
@soptinda Polohovat jsem přestala, když se syn sám naučil otáčet, to už nějaké polohování nemělo smysl. Polštář, takový ten dětský, plochý, dostal asi ve 13 měsících.