Začínáme plánovat pokojíček jako vánoční dárek. Ráda bych věděla, co mají vaše 1,5 až 3 leté děti v pokojíčku za nábytek a doplňky a kde jste je pořizovaly. Kupovali jste nábytek jako celek nebo jste si to sestavovali sami různě? Na kolik vás nakonec pokojíček (nábytek) vyšel? A co byste třeba změnili, kdybyste mohli? Jakékoliv příspěvky k tomuto tématu jsou vítány 😉
@mrsblack ahoj, můžeš zkusit prolítnout tady to, je tam dost nápadů a fotek z reálných pokojů, nejen z katalogů🙂
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/detsky-p...
Mě se osvědčilo "méně znamená více". Petr má na míru vyrobený úložný prostor - jen kostra s policemi, spaní a skřín na oblečení. Na stěně fototapetu, opici, a to je vše. Záleží na vkusu každého, ale myslím, že přeplácané stěny, zastavěný pokoj nábytkem a do toho barevná spoušť hraček je moc. Děti mají energie už samy od sebe dost, pokoj by mohl být spíš klidnější, aby to podněcovalo jejich fantazii a neubíjelo je to. Jen můj názor, jak to máme my.
@mrsblack Já tak staré dítě nemám, zatím miminko, ale kupovali jsme loni nábytek s tím, že chceme, aby tak 10let vydržel . je to nábytek MIA, kvalitní, bezpečný, v X barevných variantách. Člověk si vybere prvky, které chce a barevně si to nakombinuje, jak potřebuje. (Příp. mám fotky na modrestrese. Můžu poslat odkaz na "katalog".)
Ahoj, my jsme taky dělali pokojíček, když bylo synovi něco přes 2 roky, nedělali jsme ho tedy úplně definitivní, ale s tím, že až půjde do školy, tak ho trochu obměníme, protože prcek nejspíš něco trochu poničí...takže jsme volili i levnější provedení apod. V pokojíčku má klasickou postel 90x200, noční stoleček a otevřené policové regály - takové ty stojiny s policemi, mají to třeba v Hornbachu, nebo je má i Ikea, jde z toho sestavit cokoli a tím využít jakýkoli prostor, my máme pokojík malinký, cca 2,5 x 3m, navíc jedna stěna je zkosená se střešním oknem, na další stěně je jedno klasické okno a na třetí jsou dveře, které jsou navíc v rohu, takže otevírané křídlo zabírá část té poslední stěny - no, byl to docela oříšek na zařizování, ale vlastně nakonec bylo jasné, že je jen jediné místo, kde může být postel a od toho se odvíjelo všechno další... takže tam má vlastně jen postel s nočním stolkem, ty regály, ve kterých má krabice s hračkami a knížky (těch máme tedy docela hodně...) a pak malý stoleček se židličkou. Všechno ve světlém dřevě, stěny bílé, koberec jednobarevný, světlounce zelený (po celé ploše), celkově je pokojíček laděný do světle zelené+sytě modré a sem tam trochu oranžové a žluté, těm bílým stěnám a světlému dřevu to vypadá moc hezky, není to nijak křiklavé, krabice na hračky máme taky sladěné do zelené a modré... Ale nemáme tam třeba vůbec oblečení, protože pokojík je v patře a zjistili jsme, že nám daleko víc vyhovuje, když má syn skříň dole v předsíni, protože se tam i oblíká a když např. ráno potřebujeme narychlo změnit oblečení, tak to máme hned dole u dveří 😉...tudíž jsme v pokojíčku nemuseli řešit skříň, která by se mu tam stejně ani moc nevešla.... Jinak, pokojíček nám funguje už 2,5 roku a neměnila bych nic 🙂, jo a ještě bych zapomněla na jednu velmi využívanou věc v pokojíku - má tam velkou bílou magnetickou nástěnku v dřevěném rámečku, 90x60cm, udělala jsem mu k tomu i ozdobné magnetky z malých jednoduchých dřevěných ozdob na stromek (mívají je na vánočních trzích...) na které jsem zezadu nalepila klasické kulaté magnety, vypadá to hezky a pro malé dítě je to i bezpečnější, nemůže ty magnetky spolknout, lépe se mu to drží apod... korková nástěnka se špendlíky tenkrát pro mne nepřicházela v úvahu, chtěla jsem něco, s čím by mohl manipulovat sám i bez dohledu 😉
A ještě k té ceně - tak přesně do koruny to spočítané nemám, ale všechen nábytek + koberec nás vyšlo na 10 tisíc, plus nějaké ty doplňky - obrázky, nástěnka, krabice na hračky, povlečení apod... 🙂
@olusenka poslalas by mi prosím ten odkaz? Já jsem koukala na internet, jak ta MIA vypadá a je to moc hezký, ještě bych to chtěla vidět "naživo", manžel moc to lamino nemá rád, radši má nábytek z masivu, ale ten je zase docela drahý. Ale ty hotové pokojíčky, co jsou ukázkové na internetu, jsou krásné - já mám tyhle barevné ráda, sama nemám moc barevné cítění a poskládat si to je pro mě téměř nadlidský výkon 😀
no jde o to jestli chceš mít něco desingového nebo ti jde spíš o to aby to bylo "dětské" a veselé 🙂
Já tohle ještě řešit nemusím, ale rozhodně vím, že bych dala nějaký jednoduchý nábytek..Pak s množstvím hraček, doplňků, vybavení a vůbec se celý ten pokoj sám vybarví. Kupovat pro dítě nábytek v křiklavých barvách je podle mě ztráta čau a finančních prostředků. Ale každý to bere možná jinak. Já nejsem zrovna z bohaté rodiny, tak nejsem zvyklá kupovat věci jen "naoko".
Ahoj, penove puzzle na zemi, velke plastove boxy s hrackami. Treba ted jsme kupovali LEGO Duplo https://www.veselekostky.cz/lego-duplo/, příjemny koberec na zem, policky, do nich krabice, muzes premyslet o fat boy (takovy ten polstar na sezeni/ležení na zem, pekne jsou nalepovaci hvezdicky na strop atd. 🙂
Já jsem kupovala nábytek na https://www.hezkydetskynabytek.cz/detske-pokoje.html . Jinak dekorace a podobně hodně kupuju třeba v Ikee, Pepku, občas Kiku a tak. Nábytek se snažím ale pořizovat kvalitní, aby dětem vydržel déle než jednu sezonu :D
Ahoj, jsme na tom úplně stejně, taky chceme na Vánoce pořídit pokojíček, tak pište, prosím, rady, tipy.....Díky