Poradíte prosím? Pokládám na bříško, ale musím se přiznat, že od začátku né tak poctivě, jako bych pokládala s těma informacema, co mám teď (11 týdnů staré mimčo). Pokládala jsem na bříško, ale fakt jen na maličkou chvíli a třeba ob den, dva a jen jednou za ten den. Teď pokládám denně a klidně několikrát za den, ale mám pocit, že máme trošku skluz, ale to je fuk. Jde mi o to, že se často vyklání do jedné strany, protože kouká spíš jen do té jedné. Při motivaci ji otočí klidně na druhou, ale když ho jen otočím na břicho, tak kouká pořád stejnou stranou. No a poslední 3 dny mi navíc začal strkat ručičku takhle blbě pod sebe, když mu ji dám, aby se měl lokty pod ramenem, tak si ji zase šoupne zpět😔 Když jsem to říkala dr. tak jen pověděla “uvidíme” no.. opravdu to nemusím více řešit? Nerada bych to zanedbala a pak něco složitě doháněla. Nějaká rada jak lépe stimulovat? Především tu ručku? Pro otáčení hlavy ho vždy něčím zaujmou a trénujeme otáčet i na druhou stranu, ale tu ručku nevím jak ho naučit😕
Já si myslím, že ví, co dělá... Stáhnout si takle loket k tělu může být pokus o lezení, ale hlavně mu to umožňuje aktivně se na tý rucice vzpírat, ne jen jí mít pasivně zaseknutou v jedné pozici (byť energeticky méně náročné). Jediné, co bych hlídala je, že to do dvou týdnů začne dělat i druhou rukou (nebo přestane).
Tohle mi malej taky delal...Ale u nás je bohužel jinej problém s jeho nemoci, mozkem.... Cvičím s ním 3 týdny Vojtu a neskutečně to pomohlo a srovnalo se to...ještě je ta levá strana slabší a ruka mu ujíždí a na bříšku nevydrží moc dlouho, ale mega změna... nicméně pokud nemá žádnej problém tak bych to v 11 m. ještě neřešila....
Asi pred pul rokem byla v sama doma fyzioterapeutka, ktera tvrdila, ze pokladani na brisko neni nutne. Ze prvne se ma mimi pretocit na bok a pak se samo, az posili brisni svaly, pretoci na brisko a posleze pase koniky.... Docela me to prekvapilo, protoze ja obe deti davala na brisko a obe u toho vriskaly... A to co tvrdi, mi dava smysl....
@baruniceslepice už jsem nad tím v dlouhé chvíli asi podobně přemýšlela také😁 že mi to přijde trošku naopak, pokládat mimčo na bříško, aby se naučilo být na něm a otáčet se z něj a na něj. Že bez informací někde mezi stromy by stejně asi muselo mimčo samo přijít k té dovednosti, tedy úplně opačný postup.
On si na to přijde. V dnešní době je i čím dál častěji slyšet názor některých lékařů nepokladat na bříško vůbec, že je to předčasné a dítě si k tomu dojde samo. Doporučuje se klidně začít až v těch 3 měsících, takže v klidu, nic jsi nezanedbala 😉
První jsem pokládala pravidelně, motivovala, podporovala...u druhého jsme se na to vyflákli a naučila se to sama. Obě děti ale trávily dost času na našem hrudníku v savčí poloze.
Všem děkuji za názory, hned jsem o něco klidnější😁🙂
Ahojky, jestli se ti něco nepozdává, zajdi s mimčem k nějaké soukromé fyzioterapeutce, co se na mimina specializuje. Já byla a dobře jsem udělala, podchytilo se to včas a cvičili jsme jen pár týdnů, kamarádka čekala a pak cvičili skoro rok...
@nininu dcerka mi pasla koníky ve 2 měsících hlavou spíše na jednu stranu jen. Upravilo se to koncem měsíce třetího. Asi bych počkala, az si to miminko srovná samo, jestli i MUDr řekl "uvidíme "