Dobrý den, prosím, jak perete pokakané oblečení? Mám mimi, vždy mu dám body do vody, trochu přemáchám, nechám tak tak cca týden a pak peru.. A stejně je tam skvrna, před praním potřu žluč. mýdlem a nebo nastříkám jelenem. Peru spíš na 40, 60.. Díky mamky za radu..
🙂)
Pokud možno hned namočit a přejet jelenem nebo žluč.mýdlem, týden namočené mi přijde moc, navíc jen voda to nevypere. Já nechávám max do druhého dne a peru.
Ja to peru taky maximalne druhy den a nikdy skvrny nemam :O
Tak mám prát i jenom dva, tři kusy oblečení??? :(
@nonfood Pokud naplníš pračku opravdu jen jednou týdně, tak to prostě pořádně vyper v rukách hned i se žlučovým mýdlem. Potom do pračky a skrvnu tam podle mě mít nebudeš. Když dáš žlučové až za týden těsně před praním, je to nejspíš pozdě.
U nás se teda pračka nezastaví - jedeme tak 15 praček týdně. Když nad tím tak přemýšlím, chci tvoje pokakané bodíčka a jednu pračku týdně 😂.
@nonfood Týden ve vodě bych oblečení nenechávala, může se podle mě poničit nebo i zplesnivět. Kor když je navíc od hovínek. Nechala jsem odmočit a prala, holt zezačátku to bylo třeba jen pár kusů, ale tak vždycky jsem k tomu přihodila látkové pleny, hračky nebo osušku atd.
Prala jsem na šedesát, v dětském pracím prášku.
Tak já tedy peru max. ob den, nikde nic nenamáčím, ani nepoužívám žlučové mýdlo ( to max. na nějaké flíčky od ovoce ) a vše se mi vypere...barevné na 40, bílé na 60 ( většinou kupuji buď prášek, nebo tekutý z DM bílý sensitive. Snažila bych se to vyprat co nejdříve, pokud perete jen jednu pračku týdně, tak v rukách hned žlučovým mýdlem a pak přeprat nanovo v rukách
@nonfood to znam, male miminko toho moc nezaspini. Taky jsem naplnila pracku detskym oblečením jen jednou tydne. Kde ty loňské snehy jsou. 😀 ja jsem tedy vzdycky prala v ruce. Kdyz se to hned namoci a vypere treba v jelenu, tak skvrny nezůstávají. Namocene mam max do druhého dne.
Používám sprej na skvrny. I když normálně pereme v ekologických gelech, tak v tomhle případě používám vanish, který je asi pěkné svinstvo, ale drtivá většina věcí jím pustí. Takže skvrny nastříkám, kartáčkem vetřu do látky, ještě jednou nastříkám, a peru na 40. Zatím jsem vyprala všechno, kromě skvrn od jídla typu banánu, manga nebo mrkve, ale i ty docela vybledly, takže na domácí nošení mi to nevadí 🙂.
Udělala bych to jako to dělám s pokakanými látkovými plínkami. Mám kyblík na plenky, pokakané přemáchnu žlučovým mýdlem a dám do kyblíku bez vody. Mýdlo z bodyčka bych moc nevymáchávala aby tam působilo.
Hned jsem to stahla, umyla, pak to vzala jelenem. V DM prodavaji i ruzne pripravky, pytlicky na vybeleni atd.
To žlučové mýdlo použij hned na přeráchnutí a klidně pak vyper s vašim prádlem a až budeš prát dětské, tak ho vyper znovu.
určitě bych to nenechávala dlouho ležet přemáchané, po tom týdnu už je to moc dlouho. Já jsem to třeba přihodila k ostatnímu prádlu, když jsem prala.
@j.a.n.i treba pere miminku zvlast 😉 ... Jinak spise doporucim zmenu plenek 😉
Jak pisi holky.Ja jsem co nejdrive vyprala zlucovym mydlem a pak nechala vysusit (i a tim mydlem) a pak hodila do pracky,kdy jsem prala.Jinak bych pouvazovala zmenit pleny,mozna nesednou,hlavne kdyz se to deje kazdy den. Uz ted se prodavaji i po 1 ks,tak muzes zkusit. Take neperu kazdy den a prat 2-3 kusy na 60 kazdy den,to je asi lepsi vyhodit a koupit nove🙂))
@veronicka89 No, tak stačí prát dohromady a má vyřešeno... nějak nechápu, proč rozdělovat dětské a dospělé, jak kdyby jedno pokousalo druhé.
@j.a.n.i ja prala snad jen pred porodem zvlast ale nepouzivam avivaz a mela jsem nejaky jemny prasek....ale stale znam plno lidi kde musi z pradla cotit avivaz a prasek na 100 honu a to bych teda neoblikla ani memu 3letakovi...natoz miminu....
Ja taky prala hned,nikdy skvrny nebyly,vzdycky to muzes vyprat s prackou obleceni pro dospele,aby si zamezila skvrnam a pak to dat vyprat jeste jednou s tim detskym,pokud to chces prat zvlast ne?
@nonfood Jakože necháš týden přeprané oblečení ve vodě? To bych nedělala. My teda pokakané oblečení nemíváme (používáme látkovky, ty asi jednoráz, když to protéká), ale plenky přejedu okamžitě žlučovým mýdlem a ještě ten den to jde do pračky. Skvrny nikde.