Pohřeb a miminko. Jak řešit hlad?

nina2022
13. čer 2022

Holky, v týdnu jdeme na pohřeb, beru sebou i dvouměsíční mimčo, které je kojené. Přímo dovnitř na obřad nepůjde, počká venku se známou (neřeste, proč,jak tam známá nejde). Nemám, kam mimčo dát, příbuzní budou na pohřbu. Ale moje otázka zní, jak vyřešit, když bude mít hlad náhodou a bude plakat při čekání cenku? Samozřejmě nakojim těsně předtím, ale znáte to největší hlad, když se to nehodí. Neřeste prosím proč to dělám takto, ale poraďte mi jak takto udělat 🙂

michaela666
13. čer 2022

V této situaci bych zůstala vzadu, někde poblíž dveří abych slyšela pláč a prostě šla dítě nakojit. To musí pochopit každý, že miminko nepočká.

veritanas
13. čer 2022

@nina2022 asi bych to udělala podle počasí... Pokud by bylo teplo, tak bych ho nakojila nekde mimo hřbitov na lavičce. Moc se mi nelíbí kojení na hřbitově, i kvůli pietě, ale hlavně kvůli osobnímu pocitu a taky tam před pohřbem bývá milion lidí, tak by asi nebyl klid. Nebo mě napadá, co v autě? Parkoviště bývá blízko obřadní síně, tam by sis mohla odskočit. A pokud máte civilní obřad, tak to netrvá dlouho a miminko by mělo těch cca 30inut vydržet... držím palce 👍🍀

mirecka.jaroscakova
13. čer 2022

Tak pro tebe známá přijde a miminko nakojíš, nevidím v tom problém.

nina2022
autor
13. čer 2022

@veritanas jasně za normální situace vydrží, ale víte jak jak naschvál bude pít méně nebo lehce vycítí situaci a bude po pití

jjasmina
13. čer 2022

@nina2022 známá na telefonu a když ti brnkne a půjdeš nakojit

pribylovapetra
13. čer 2022

@nina2022 byla jsem na pohřbu když bylo dceri 6 týdnů. Když ji nakojis předtím tak vydrží. Pohřeb trvá půl hodiny...

veritanas
13. čer 2022

@nina2022 jasný.. rozumím... ješte mě napadlo, co třeba zkusit doma po kojení nějakého mléko odsát.. Nevím, kolik máte mléka..a dát do lahvičky ( jedenkrát při takové neobvyklé situaci se nic nestane). A kdyby bylo nejhůř zkusit dát láhev a těch 30 minut nějak překlepat...

nina2022
autor
13. čer 2022

@veritanas jj taky mě napadlo odsát pro jistotu. Horší, kde to na hřbitově ohřát 🤔 četla jsem že v nejhorším případě se může i "studené", ale že ho dítě nemusí chtít

nina2022
autor
13. čer 2022

@pribylovapetra v 6 týdnech to bylo dobrý, to se najedl a spal... teď u toho přemýšlí zda jíst nebo koukat co se kde děje a pak se tváří, že nejedl, když ho dám do postýlky

drahotka
13. čer 2022

@nina2022 my byli na pohrbu, kdyz bylo synovi 17 dni. Deti mi hlidala mamka pred hrbitovem ( umrti bylo ze strany manzela ). I presto, ze jsme sedeli mezi nejbližšími v prvni rade, byla jsem pripravena kdykoliv odejit. Mamka by zavolala. Na druhou stranu budu uprimna, mozna by se maleho snazila utisit a "nerusit" pohreb. Trval 20 minut... ale samozřejmě, kdyby bylo potreba, odesla bych. Nicmene, pokud ma mala rada kocarek, at znama malou vozí, u nas je to vzdy nejlepsi...

kakba
13. čer 2022

@nina2022 mobil po ruce a kdyz tak napise.

nina2022
autor
13. čer 2022

@drahotka já myslím že to zvládneme, ale člověk přemýšlí raději nad všemi variantami

nick1234
13. čer 2022

@nina2022 já bych zůstala někde co nejvíce vzadu, aby ti kdyžtak známa mohla napsat SOS smsku, a normálně bych šla mimco nakojit…ale pokud bude pěkne a budou se moci prochazet někde venku okolo hřbitova tak je velká sance ze bude mimco spát 😉 a pohřeb je preci otázka 30-45 minut, což není tak dlouhá doba 😏

kkkt
13. čer 2022

@nina2022 ja nemela na pohrbu tchana a o rok pozdeji ani tchyne zadne hlidani. Maleho jsem mela v kocarku a domluvena s lidma z obradni mistosti at me otevrou zadni dvere a v pripade potreby odesla. 😇 pani me pochvalila ze jsem na to myslela a nezacala tam brhem obradu resit co a jak a zkouset dvere 🤭😅

drahotka
13. čer 2022

@nina2022 chapu a je lepsi, byt pripraven. Jen mam pocit, ze kdyz na neco hodne myslim a nechci to, tak se to stane 🙈 Tak pozor 😉 A at to dopadne co nejlip...

ajja87
13. čer 2022

Tak záleží jestli budete mít pohreb v kostele(byva delší) nebo v obřadní síni... U prvního dítěte mi hlidala mamka pred obřadní síni (malé bylo 10 měsíců) a druhého (6 týdnu) jsem byla s kocarem venku prsd kostelem, ale byla covidova doba, talze v kostele stejně mohl být jen omezený počet lidí, obe to zvladli úplně v pohodě s kojením. Ale když nakojis předem a známá bude jezdit ot s kocarem, tal si myslím, ze by tu půl hodinu to měl vydržet úplně v pohodě, spíš bych měla strach jestlinje na tu známou zvykle, aby spíš neplakal z důvodu, že známou nezná.. A jinak prostě být na telefonu (pustit pouze vibraci) a pokid mozno sedět nelde poblíž východu a nebo aspon na kraji lavice a v nutné nouzy prostě odejít... Hlavně se z toho, jak to dítě zvládne, nestresuj... Pak to vycítí a bude právě plakat

marcicek84
13. čer 2022

Ja jsem poverciva a mimi nema do 1. roka chodit na hrbitov,aby to neprivolalo jeho smrt,takze na pojreb bych jej nedala,vyresila bych to,ze bude vozit znama a nepojdete s nim na hrbitov. A po pohrbu bych si pro nej mimo hrbitov dosla.Kdyby mimco chtelo bezem.obradu,sleduj tel.,znama bybto snad napsala a ty ses vypsrila,ale jak jsem.psala na hribitove bych ano nekojila ani tam tsk male mimco nebrala z duvodu te povery...

nina2022
autor
13. čer 2022

@kkkt dobrý nápad!!!

andelka
13. čer 2022

Já jsem teda byla s 5 měsíčním na pohřbu babičky úplně normálně. Žádné hlídání jsem neřešila. Ale je fakt,že kvůli tomu,že spal zrovna v kočárku, jsem nebyla na části rozloučení v kapli. Vzala jsem ho tam až když se vzbudil a koukal mi v náručí. Kojit jsem zvyklá kdekoliv,takže to jsem neřešila asi nikdy. V tvém případě,pokud chceš na rozloučení bez něj, tak domluvit se se známou,ať je poblíž a v případě potřeby ti dá vědět a přijdeš. Co jiného taky chceš vymýšlet.
Já na pověry rozhodně nevěřím,je to blbost. Naopak děti beru od malička.

lucifux
13. čer 2022

@nina2022 švagrová byla na pohřbu tatínkovi a měla miminko staré 10 dní. Měla ho u sebe ve smuteční síni. A nikdo neřekl půl slova a ani se nikdo špatně netvářil. Těžko si vybereš kdy kdo má umřít... A vydrželo spinkat celé rozloučení.

andelka
13. čer 2022

@lucifux popravdě existence a přítomnost dětí, nové generace, může i ostatním to období,i tu chvíli ulehčit. My jsme vždycky měli děti na takových událostech ( pokud to nebylo vyloženě nevhodné, nebyly pak třeba přímo při pohřbu,ale až na posezení poté), je to život, koloběh, a je dobré vidět,že život jde dál a že po tom člověku zůstali potomci..

sfet
13. čer 2022

Normálně bych s miminkem na pohřeb šla, má pověry nevěřím. Teď k problémů, těsně předtím než odejděte, tak si odsát, ohřát a dát do termotasky pro kojenecké láhve, která udržuje teplo. Takových 12 hodin třeba teplo neudrží, ale tu hodinu nebo hodinu a půl určitě jo. Pro jistotu si nastav mobil alespoň na vibrace (zvonění mobilu na smutečním obřadu je trapas), tak abys to slyšela jen ty, kdyby cokoliv. Je to miminko a tomu je jedno, kde se co děje. Každý normální člověk potřeby miminka pochopí.