Ahoj holky, protože naše miminko "chrochtá" a ublinkává, doktorka nám doporučila podložit postýlku - aby měl hlavičku výš než nožičky..... nevíte, kolik cm se to má asi tak zvednout? máte s tím některá zkušenost?
ahojky, my měli taky blinkací mimčo a dlouho nás trápila rýma, doktorka nám doporučila podložit postýlku u hlavičky asi o 15 až 20 cm
urcite to je dobry napad,zvedali sme postylku kdyz mela rymu a nemohla dychat,podlozili sme knizkama u hlavicky a byl klid 🙂 cca10az15cm
Jsem se lekla, Alterno, že podkládáte miminku nohy, a pak jsem pochopila, že nohy postýlky u hlavičky 😀 . Já jsem používala tenkej šanon a dávala jsem ho pod matraci, cca v úrovni lopatek. Když se to udělá moc strmý, tak se mimino sesune dolů.
No,to se stalo nám.V porodnici to malá měla taky zvednutý a protože dost blinkala,tak jsme to udělali doma,dost dlouho to klapalo a jednoho dne se rozječela nanny,tak jsme vylítli,a malá se jen sesunula dolu,že už to podložka nepobrala.To byla úleva.
my jsme podložili malým polštářkem...
Máme také přizvedlou postýlku, asi o 15 cm. Nevěděla jsem, čím to podložit, tak jsem strčila pod každou nohu 4 závaží na činky 😅
Taky jsme zvedali postýlku u hlavičky, asi o 15 cm. Dávali jsme tam německý slovníky 😀 ...
My sme tam přidělali kolečka od kola(mám na mysli ta přídavná)
Nám Dr. doporučila sklon cca 45% - myslím, že to je dost. Nechali jsme si v čalounictví uříznout z tvrdšího molitanu klín široký 60cm dlouhý 80 cm a vysoký cca 10 cm. Máme ho vložený pod matrací a myslím, že to stačí. I tak se nám malá někdy sesune.
U nás jsme dali pod postýlku, jak je ta příčka mezi nožičkama, 2 balíky plen a bylo to 😉
Tak my jsme taky do třetího měsíce podkládali cca 20cm a to učebnicema na postgradualní studium účetnictví a finančního řízení...tak doufám, že si z toho něco zapamatovala a bude ve školce za chytrou 😎 . Nevýhoda bylo, že postýlka byla dost těžká, máme jí na kolečkách a přes den převážíme, teda spíš převáželi, do obýváku.
Kamarádka dala pod matraci šanon a prý to stačilo 😅 .
martina100 • 1d • Dnes v 17:16
Ahoj,
ráda bych se zeptala jak zvýšit polohu novorozence v postýlce (bez toho, abych musela kupovat nějakou podložku). Stačí polštář pod matrací? Jak to řešíte Vy?
Moc děkuju za Vaše rady.
Martina
frog • 1d • Dnes v 17:19
Ahojky.Já to řešila velkou knihou pod přední nohy postele a dětská mi to při návštěvě doma schválila..
lendy1 • 1d • Dnes v 17:27
stejné téma:
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...
martina100 • 1d • Dnes v 17:30
Knihu vyzkoušíme. Jen jsem se trochu nedostatečně vyjádřila 🙂 - naše postýlka je totiž ve skutečnosti košík na kolečkách, tak mám trochu obavy, aby nám malá z té knihy nesjela
martina100:aha tak to je blbý,tak to knihy radši ne.A pokud jo,tak jedině nějaký fakt velký,jinak mě nic nenapadá ☹
Přesný sklon kolik cm atak nevim. Ale dat pod nohy napr. knizky, tak treba 4 aby proste byla hlava vejs, mirnej sklon... 😉