Pocení v autosedačce. Máte nějakou vychytávku?

betyna155
18. lis 2021

Zdravíčko maminky,
Mám asi trošku zvláštní dotaz.
3,5 měs. syn se nám příšerně potí ve vajíčku. Máme Cybex Aton. První jsme samozřejmě logicky odstraňovali vrstvy oblečení. Má na sobě jen bodynko a tepláčky (při přenosu vajíčka do auta je přikrytý dekou, má čepičku, kterou po zahřátí auta sundávám, deku odkryju - auto vytopeno na cca 23°C). Nepomohlo, stejně bych ho mohla ždímat 🙄
Zkoušela jsem mu dát pod hlavičku i plenku, ale ta skončila úplně mokrá taktéž. A tady moje nápady končí 😐 Horečku nemá, doma se tak nepotí, když máme občas i více stupňů.
Jak je teď venku zima, strašně se bojím, aby ho neofouklo. Proto jsem s ním raději jen v autě a nevychází s ním, ale brzy určitě přijde situace, že budu muset 😕 a co pak.
Jsou na tom Vaše miminka stejně nebo máte nějakou vychytávku? Děkuji!

j.a.n.i
18. lis 2021

@betyna155 Netopit v aute na 23 stupnu, to se mu ani nedivim, ze se poti...

betyna155
autor
18. lis 2021

@j.a.n.i Na kolik topíte v autě vy? Já jsem stále zmrzlá, hlavně v autě je pro mě vnímání teploty jiné, než doma (už jen kvůli velkým oknům - máme velké auto, teplo se rozptýlí). Netopíme tak v kuse celou cestu.

berenika39
18. lis 2021

Ideální je se nezabývat tím, aby ho neofouklo. Čím víc budeš úzkostlivá, tím hůře to bude prcek snášet. V autě stačí oblečenému dítěti přesně tolik, co vám - 16 cca? Když bude zpocený, přehřátý, a jde ven - nic moc. Když bude v pohodě v nižší teplotě - neofoukne🙂. Nejhorší jsou ty velké rozdíly - dítě z přetopeného auta jde ven na zimu. Snaž se to vyrovnat - netop v autě a dítě obleč jako sebe.

antoinet
18. lis 2021

Jejda, 23 stupňů je fakt extrém, doma máme tak 20 a přijde mi to akorát 🙂
Takže v autě mít spíš tu venkovní než domácí teplotu a pokud je dítě více potivé, investovala bych do merino oblečení, nebude ho pak studit vlhké oblečení.

rebe
18. lis 2021

Ve vajíčku se děti potí, jak jsou tam utopené. Rozhodně je fajn oblečení z merino vlny, aby v tom propoceném neleželo, během delší cesty prostě převlékat do suchého, pod hlavičku plenku, případně zkusit míň topit.

zuzekk
18. lis 2021

Taky jsme tu potíž měli, syn je v únoru a s příchodem teplejsiho počasí to začalo být děsné. Dávala jsem plenku, jakože sava vrstva, letní merino, ale potil se furt. Hlavně hlavicka. Dávala jsem to za vinu přesluhujícímu vajíčku, jak to šlo, koupili jsme pokračovací sedačku a bylo po problému. Je teda potivejsi než třeba já, ale to je snad kazdej 😆 p

lizzie02
18. lis 2021

My teda tento problém naštěstí zatím neřešíme, ale na fb ve skupince o autosedačkach často při pocení doporučuji merino vložku 🙂

tridvajedna
19. lis 2021

Pořiďte merino podložku, např. https://www.zkusmerino.cz/merino-podlozka-danka..., dá se používat i v létě a také se přikláním k tomu méně topit.

j.a.n.i
19. lis 2021

@betyna155 Topim na 20, ale když byly deti mimina, tak na mene, aby je člověk nemusel uplne svlikat. Jo, chapu, když tenhle problem nekdobresi v létě, ale ted si ho proste delas sama.

krisstina93
19. lis 2021

Netopte tolik, na 23 netopim ani doma. Tak do 20 to jde, bych byla uvařená taky i bez vajíčka, v tom se dítě zahřeje víc jak ty na normálním sedadle.

cuuza
19. lis 2021

Už jen to, že je dítě ve vajíčku, je jako by mělo tlustý fusak na sobě, takže opravdu netop tolik.

mysh_me
19. lis 2021

Nemam radu, ale je to proste tim vajickem. Mame taky cybex vejce a dcera se v nem poti pokazde, v zime, v lete, topime, netopime, oblikame vselijak, vzdy zpocena. Je to tou sedackou proste. Cim delsi cesta, tim vic zpocena, nenadelas nic. Pokud jedeme dal, tak beru navic suche obleceni a prevleknu v aute pred vystupem 🤷🏻‍♀️