Pobyt venku s ročním dítětem za každého počasí. Jak to máte vy?

14. zář 2022

Zdravim maminky, zajímají me vase zkusenosti jak to mate s pobytem venku s asi ročníma prckama. Ted s podzimem jsem objednala SoftShell výbavu a gumove capacky a mam v planu s malym chodit na zahradu a hriste i kdyz bude vlhko nebo lehky destik. Ale uvidime jaka bude realita. Kočár moc nemusi a nositko take ne momentalne. Jeste nechodi, jen okolo nábytku. Diky za vase názory a zkusenosti

michaela666
14. zář 2022

Chodíme ven za každého počasí, dokonce si procházky v lehkém dešti užíváme obě. Ta radost ze skákání z kalužích je nakažlivá. Hřiště bych chtěla zkusit i v zimě.

barunkiss
14. zář 2022

Pokud malá ještě nechodila, moc jsme v dešti času netravili, pouze když jsme museli a v kočárku. Byli jsme buď doma nebo jeli někde za zábavou do vnitřních prostorů. Až teď na podzim kdy má rok a třičtvrtě hodime nepromokavé oblečení, holinky, plastenku a pokud není nějak šílený slejvak, tak jdeme na zahradu nebo do kaluzi, alespoň na chvíli 🙂😄. Malá to miluje

lentilkah
14. zář 2022

Pokud deti nejsou nemocne, nebo vylozene neprsi, tak chodime ven dopo i odpo. Taky mi mladsi zatim jen obchazi, v tom je to trochu horsi, ale nejak to v kombinaci s kocarem dame i za hnusneho pocasi.

ondul
14. zář 2022

Nejit ven v lehkem desti je spis moje pohodlnost. (I kdyz toho casto lituju, vzdyck lepsi jit ven, nez na sebe rvat doma 😁) Holt vypravovat male miminko v kocarku a dvouapul letaka do mrholeni je jen o moji lenosti, ne ze by to decka nezvladla.

emillyhk
14. zář 2022

Dokud nechodil, tak jsme v dešti ven nechodili (jen třeba pokud mrholilo). Teď na podzim už bysme celé dny doma nevydrželi, dneska jsme byli aspoň vyzvednout balíček a pro malý nákup. Přijde mi, že malému je to to jedno, jaké je počasí, mě to v dešti venku nebaví. Takže určitě budeme chodit, ale ne na celé dopoledne.

jannym
14. zář 2022

Ja chodla ven za kazdeho pocasi, starsi mela dost dlouho obdobi kdy spala pres den jen v kocaru, takze jakmile byl jeji cas vyrazila jsem ven - at uz prselo nebo mrzlo…

vikinkav
14. zář 2022

Ja uz jsem vytahla zimni kombinezu pro malyho 😄

jjasmina
14. zář 2022

V dešti nechodíme a ani když je brutal náledí, jinak denně

jako_mala_holka
14. zář 2022

Chodíme obecně jak se nám chce, když teda prší, je vedro nebo velký vítr, tak fakt ne, mně samotné to vadí

zuzineckah
14. zář 2022

já jsem nikdy nějak nepobrala ten úzus moderní doby, že dítě má být venku za každého počasí... Proč jako? Klidně je nacpu do bazénu, který má 15 stupňů v rámci otužování, ale abys s dětmi běhala v chcanci a větru, nebo je do toho dokonce nutila (nebo sebe)? To ani omylem😎

konidana
14. zář 2022

Chodila jsem s detma ven denne. Nejdriv s kocarem( dcera pres den jinde nespala) a pak i bez. Odrazedlo nebo pesky. Aspon na 30min. Spis hodinku az dve. My jsme byli zvykli byt venku na vandrech take za kazdeho pocasi po cely rok, a pak jsme brali odmalicka i deti.
@zuzineckah nekoho to zase bavi, no😉

cajik123
14. zář 2022

U nás se nechodí ven pouze v bouřkách, kroupech a silném náledí, jinak jsme venku každý den už od malička🙂

biciklissie
14. zář 2022

Pokud jeste samo nechodi a kočárek nemá rádo, tak si moc nedovedu představit nechat ho někde v mokru a blátě plácat na všech čtyřech. Ale já jsem taková opatrnější, no. Celkově moc nechodíme ani za deset, pokud vyloženě nemusíme. U dítěte v kočárku mi jde venku hlavně o čerstvý vzduch a ten si myslím, že pod plastovou pláštěnkou na kočárku stejně moc nemá.

jaja01k
14. zář 2022

Mám dvě děti narozené rok po sobě a bydlíme v paneláku, takže venčení za každého počasí u nás byla otázka přežití 😄 nebo přinejmenším zachování duševního zdraví mého i sousedů 😄

krisstina93
14. zář 2022

Já chodím ven každý den, za každého počasí, sme venku tak 2- 5 hodin denně (v závislosti na programu starších dětí), ale jezdím teda s kočárkem. Nicméně já chodit musím kvůli starším, vidím do školky, školy, tréninky, mezitím nákupy apod, takže sme venku půl dne a nabehame se hodně. Malá taky ještě nechodí krom toho chození kolem nábytku, takže nic než kočár ji nezbývá, ani kdyby nechtěla :D

konidana
14. zář 2022

@jaja01k asi tak, no😅

zuzineckah
14. zář 2022

@konidana ale jo, když to někoho baví tak je to v pořádku. Ono asi taky záleží jestli člověk žije v domě se zahradou nebo v bytě… Spíš jsem nikdy nepobrala ten postoj “být venku za každou cenu”… nic zdravého na to nevidím.

alpakovo
14. zář 2022

Nic dětem neudělá větší radost než kaluže

elesse
14. zář 2022

Chodim ven, kdyz se mi chce nebo kdyz je to nutne. Takze i v zavislosti na nutnosti vytahnout syna z bytu. Ale kdyz prsi, jsme doma, nevidim duvod se v tom prochazet

michaela666
14. zář 2022

@alpakovo Nikdy jsme nebyly doma z nákupu tak rychle, jako když si po cestě mohla hrát v louži a hledat, kde je další. 😃 Normálně nám to zabere i 2 hodiny jak všude zastavuje a vrací se, ale takhle zkrátíme čas i o 30 minut a bez řevu.

lachtanice86
14. zář 2022

Mám 13mesicni. Chodí jen kolem nábytku. když dám starší do školky, chodím na procházku. Ona v kočárku.

babanci
15. zář 2022

Každý den a za každého počasí.

martinka0209
16. zář 2022

Taky každý den za každého počasí ,když jsou zdraví,i v dešti,kaluže moje děti milují,jediný kdy nejdu ven je když prší hodně a do toho hodně fouká a je zima,chodíme ven i když hodně chumelí

jolana24
16. zář 2022

Ne, nechodíme ven za každýho počasí. Nutnej přesun z bodu A do bodu B (nákup, doktor, úřady) v dešti přežiju, ale cíleně bych na procházku fakt nešla

95newmommy2020
16. zář 2022

Jelikož bydlíme v paneláku, tak ano, a navíc když bylo hnusne a zima a déšť tak byly covid opatření a nikam neslo jít 🤣. Jiná možnost nebyla. V tomhle věku mi ještě nechodil, a nechodil ještě dalšího půl roku, ale plazil se. Nejlepší na to byly ty gumovy hadry. Plazil se po chodníku, na písku, na štěrku všude.Byl jak prase, a kočár taky 😁 Ale vzpomínám na to rada.

vero987nika
17. zář 2022

Nechodíme za každého počasí, a osobně si myslím že se většina maminek stydí to tu napsat, takže se tu sešly komentáře spíše těch co jdou za každého počasí, což obdivuji. Ale realitu vidím z okna, jsme na vesnici, máme tu hřiště, denně nám kolem baráku proudí rodinky na procházkách protože máme barák u cesty kde se vyhnete silnici která je bez chodníku, a když je hnusně jako třeba dnes, tak tam za den projde tak možná jedna max dvě maminky 😂 hřiště také celý den prázdné 🙂

michaela_2
17. zář 2022
ai30
17. zář 2022

@zuzineckah To jsou takove ty vymysly moderni doby jako pohyb a cerstvy vzduch. 😅

ai30
17. zář 2022

@vero987nika Tak na vesnici je to jine, tam deti muzou vybehnout na zahradu samotne. My treba chodime na hriste jenom za sucha, ty mokre tyce a skluzavky jsou vetsinou na prd. Za deste chodime na prochazky mimo hriste, spis tam, kde najdeme vic kaluzi nebo jine zabavy..

zuzineckah
17. zář 2022

@ai30 pohyb a čerstvý vzduch jsou k dispozici pořad, žejo😎není k tomu potřeba ta mantra “za každého počasí”👍