Ahoj maminky. Zajímalo by mě, kolik hodin denně pobývají vaše miminka na čerstvém vzduchu (tím ale nemyslím třeba chození po obchoďáku). Náš Edík bývá venku tak 3 hodinky denně, někdy se ale rozkřičí a z 3 hodin jsou jenom 2 (ale to je minimum). Není to málo? 😕
Já myslím, že je to individuální a záleží na náladě, únavě, ročním období, počasí a dalších faktorech. Já třeba někdy nevyrazím vůbec, když je opravdu počasí pod psa. To raději častěji vyvětrám a blbneme doma. A když bude mrznout, rozhodně dlouho nikde bloumat nebudu. Někdy jsem tak venku hoďku, někdy dvě, víc ale asi ne. V létě jsme ale zase na druhou stranu byli venku celé odpo, neb máme naštěstí zahradu. Přiznávám, že jsem o tomhle nijak zvlášť nikdy nepřemýšlela.
Niego, chodím s Iťulou na hodinku dopoledne a tak tři hodinky odpoledne - ale to odpolední občas zkrátím, jednak už je dost kosa, jednak už ho to v kočárku nebaví - a pokud zrovna nejdeme v lese, kde neustále skenuje stromy (asi bude botanik, nebo co 🙂)), tak je fakt vzteklej, že musí být ve fusaku, takže se "hádá" - doma, když se může pohybovat, se zabaví víc.
Ono dost záleží, jak je na tom dítě zdravotně, s rýmou bych byla v tomhle větru hodně opatrná kvůli uším, i když je díťátko zakutaný ve fusaku. Taky aj na vycházkových cílech - kolem silnice nebo ve městě nic moc. A obcházet dvě hodiny jeden park je o nervy a ztrátu zbytků zdravého rozumu, co se nevykojil nebo neodešel s hovorama o kakání 🙂))))))))
nas matysak vydrzi na jedno schrupnutie cez den 5 hodin, takze kym spi, je von
Tak jste mě uklidnily. Četla jsem v nějaký knížce od Švejcara, že dítko má být denně venku 5 hodin. Což o to, od dubna do října jsem schopná toto zajistit (a zajišťovala jsem), ale teď??? On je Edík ještě mrňous a v kočárku může leda tak spinkat - jenže nespí 5 hodin během dne, maximálně ty 3 😒 . Tak jsem se bála, jestli tím Edíkovi nějak neubližuju (aby třeba nebyl často marod a tak)...
docela casto nevyrazim vubec a neresim to. Navic doma si Mia leze,stavi se, hraje si a je ji taky dobre
mi musime ven denne jinak je nevylitana a nespi poradne.takze do roku sme chodil na 4az6hodin denne do kocarku a pak pesky do mesta a zpet trolejbusem cca2hod zabite,ted chodime na 2hodiny ven a staci to plus skolka asi 1hodinu sou venku dle pocasi.doma se nudime chodime porad nekam praded jeseniky tatry atd uz kupujeme male trekovky na leto 😀
jo a 5hodin je celkem dost tak otevri okno dej kocar k oknu oblec ditko a dej si kafe... 😎
5hodin?!No záleží asi i na tom kolik právě miminku je let,ne?!My máme něco přes měsíc a chodíme na procházku jen přes poledne tak na 1,5-2max.Připadá mi,že už kolem 16:00je docela chladno,takže využíváme opravdu jen polední slunečné počasí.Ale pokud je opravdu sychravo a mlha,tak nevyjdem vůbec.
To raději otevřu doma oknu a dýcháme čerstvý vzduch. 😉
no jandalinko zalezi kdy tech 5hodin jsi venku ja treba pres jaro leto podzim a to jde a v zime na 2hodky takze tak
Jo,to kdyby bylo léto,tak jsme venku snad skoro pořád 😅 Já jsem spíš psala o počasí co je nyní aktuální,docela sychravo,mlha,větrno a teplota u nás už je i pod nulou ☹ Takže opravdu někdy vylezem na chvilku a jdem za chvíli domů 😕
Jojo, to téma jsem špatně specifikovala - omlouvám se všem. Samozřejmě že mi jde o současné období - co bude za půl roku, je mi momentálně fuk. Jinak já cca od 6 týdnů začala řešit takovej problém, že Edík odmítal bejt v kočárku, takže to nám procházkování taky docela kazilo. Ale tahala jsem ho v šátku, takže těch 4-5 hodin denně venku jsme nakonec pravidelně dávali. Jenže teď je to horší, jak píšu. Edík spinká přes den max. 3 hodinky, v kočárku bdělý být odmítá, v šátku se mu líbí, ale chce čučet ven, a to se bojím, aby neofouknul (přece jenom v kočárku ho chrání boudička), páč tady u nás furt fičí studenej vichr 😠 ...
My chodíme dopo tak na 1,5-2hodinky a odpo tak od dvou do čtyř, půl páté. Včera jsem teda málem přišla o prsty na rukách, ale vydržela jsem to 😀
Snažím se chodit za každého počasí, kolikrát si přijdu jak blázen, když venku lije, všichni chvátaj domů a já statečně vyrážím na procházku, ale mám tak malou naučenou a jsem i ráda, horší by bylo, kdyby mi v kočárku vydržet nechtěla 😉
tak to jo ja myslela vseobecne,no ted taky nic moc jsem rada ze je ve skolce na zahrade a jinak je ted uz tyden zavrena doma jak v kleci bo sem byla v nemocnici na lumbalni punkci a nemuzu na svetlo ven tak jak ju nekdo veme jde ale jinac tak do mesta pesky ccahodka a zpatky busem to staci myslim a ted je nechutne vlezle sucha zima ani poradne snih mokry nic
mi chodime popoludni tak na 2-3hodinky,myslim ze je uplne jedno ako dlho si s babatkom vonku mozes byt aj pol hodiny ale rata sa to ze bolo na vzduchu... 😉
Niego, tak toho šátku se taky teď obávám. Beru si ho jen na nákup nebo tak, jinak na prochajdu má mladej smůlu a veze se. To je jasný, že skenovat okolí ho baví víc, ale co je ve sporťáku, tak je to lepší. V hlubokém to bylo spíš poponášení a tlačení kočárku, než spořádaná vycházka 🙂)
Prý jsou šikovný oblečky z moiry (ta cena je ale výživná) - jak na léto, tak na zimu, prodává se prý jakýsi fusak i na šátek, nebo přikrýt svojí bundou.
Ja to chozeni ven taky nijak zvlast neresim - jako Kristi.
Bydlime kousek za Prahou v miste, kde je asi 20 baraku a chodit tam denne 2 hodiny v mrazu dokola kolem tech 20 baraku neni zrovna nejlepsi program na odpoledne.
Rikam si, ze az bude teplo, tak mala bude na zahrade a spoji se prijemne z uzitecnym, takhle je to o nicem.
tak my zatial byvame v centre prahy co na prechadzku nie je najidealnejsie, takze von beriem malu max 1 x za tyzden, niekedy ani to nie, ked je vonku kosa.. manzel by privital,aby som s malou bola von kazdy den... ked sa prestahujeme na okraj prahy tak s nou rada pojdem niekam do parku, ale tu pri nas je jeden park aj to plny bezdakov a fetakov... lietat po vaclavaku kazdy den fakt nemusim... minule mi manzel povedal, ze sa vyhovaram.. no a este k tomu mame mini vytah, takze ked idem von, tak skladam kociar, kolesa odpojujem, korbicka yvlast a este dieta.. dokopy 20kg... tak manzel uznal, ze centrum nie je NAJ na prechadzky....
Niego, ja myslim, ze to malo neni. Jde o to, jake ma kdo moznosti. Ja se taky snazim davat ditko dost ven, jenze u tech lezoucich uz je to jine, ty se proste v kocare nudeji, takze pokud nahodou Zdisa neusne, tak ji v kocare neudrzim tri hodiny ani nahodou. Ja to delam tak, ze nekdy jsme venku cely den a jindy treba jen malou chvilku, proste podle pocasi a situace.