Ahoj. Prosím o radu. Mam 8 týdenní dceru kterou krmim odsatym mateřským mlékem, které pak i dele jak 10 hodin skladuji v lednici. Odsavacku vždy řádně umeju ( nebo alespoň jsem si to myslela), ale objevila jsme dnes jeste maly dil,který jsem nevedela, ze se da oddelat a samostatne umýt. A cca Jednou týdně vyvařuji. U toho malého dilu jsem našla teochu plísně (nebo se tam zacala tvořit). Pres tento dil ale mateřské mléko taky stéká. Vubec nevim, jak dlouho tam ta plisen mohla byt 😞
Mohlo to mleko malé nejak ublížit? Jsme z toho úplně zoufala, ze jsem dceři davala nejake svinstvo 😞
Tak jasně, není to ideální, ale myslím, že taková tragédie to není, miminka jsou odolná a naštěstí jsi na to přišla 🙂
@anetttta123 uz s tim nic neudelas, dite to prezije, ale vyvarovat 8tydennimu diteti jen 1x tydne mi prijde fakt malo, ja vyvarovala 1x denne
@anetttta123 vyvarovat 1x týdne je fakt malo, ale už se stalo a určitě to bude v pohodě. Poradila bych se raději rozkojit, je to nenáročné a nemusíte tyhle věci pak řešit
Nic se nestane, neboj se! Žádná tragédie se nekoná. Vždyť je to penicilin 😅. Ale vyvarovat častěji, ale to už asi vís 🙂
Nekde jsem cetla, ze 1x za tyden uplne stačí.. Ale budu vyvarovat teda raději častěji 🙂
@anetttta123 tak to rozhodně nestačí. Vyvaruji dvakrat denně.. 🙏
Já vYvařovala nejprve 2xdenně , ale po každém odsávání vymyla odsávačku a ještě přelila horkou vodou z rychlovarné konvice…. Později už 1x denně , ale vařící vodou přelévala pokaždé…. Držím pěsti, ať s tou plísní nedojde k žádným komplikacím …doktorky bych se ale zeptala …
@novamamina tak penicilin, jo 🤦🏻♀️ Svata prost.to 🤦🏻♀️
@marge_s to byl vtip, myslím že většina pochopila...
@novamamina hele tady je to nejisty 🤣🤣🤣 pripadam si ted jako debil 🤦🏻♀️🤭
@marge_s myslíš že ne? Ježíš... To se snad říká hodně dlouho ne? 🤣
@novamamina fakt jsem myslela ze ne 🤣🤣🤣
Tak teď už s tím neudelas nic, musis si davat vetsi pozor. Plíseň je samozrejme svinstvo.