Plíseň v odsávačce mléka. Mohlo mléko malé ublížit?

anetttta123
20. srp 2022

Ahoj. Prosím o radu. Mam 8 týdenní dceru kterou krmim odsatym mateřským mlékem, které pak i dele jak 10 hodin skladuji v lednici. Odsavacku vždy řádně umeju ( nebo alespoň jsem si to myslela), ale objevila jsme dnes jeste maly dil,který jsem nevedela, ze se da oddelat a samostatne umýt. A cca Jednou týdně vyvařuji. U toho malého dilu jsem našla teochu plísně (nebo se tam zacala tvořit). Pres tento dil ale mateřské mléko taky stéká. Vubec nevim, jak dlouho tam ta plisen mohla byt 😞
Mohlo to mleko malé nejak ublížit? Jsme z toho úplně zoufala, ze jsem dceři davala nejake svinstvo 😞

atei
20. srp 2022

Tak teď už s tím neudelas nic, musis si davat vetsi pozor. Plíseň je samozrejme svinstvo.

slecnami
20. srp 2022

Tak jasně, není to ideální, ale myslím, že taková tragédie to není, miminka jsou odolná a naštěstí jsi na to přišla 🙂

zuzita15
20. srp 2022

@anetttta123 uz s tim nic neudelas, dite to prezije, ale vyvarovat 8tydennimu diteti jen 1x tydne mi prijde fakt malo, ja vyvarovala 1x denne

jjasmina
21. srp 2022

@anetttta123 vyvarovat 1x týdne je fakt malo, ale už se stalo a určitě to bude v pohodě. Poradila bych se raději rozkojit, je to nenáročné a nemusíte tyhle věci pak řešit

novamamina
21. srp 2022

Nic se nestane, neboj se! Žádná tragédie se nekoná. Vždyť je to penicilin 😅. Ale vyvarovat častěji, ale to už asi vís 🙂

anetttta123
autor
21. srp 2022

Nekde jsem cetla, ze 1x za tyden uplne stačí.. Ale budu vyvarovat teda raději častěji 🙂

sorboni30
21. srp 2022

@anetttta123 tak to rozhodně nestačí. Vyvaruji dvakrat denně.. 🙏

rosalline
23. srp 2022

Já vYvařovala nejprve 2xdenně , ale po každém odsávání vymyla odsávačku a ještě přelila horkou vodou z rychlovarné konvice…. Později už 1x denně , ale vařící vodou přelévala pokaždé…. Držím pěsti, ať s tou plísní nedojde k žádným komplikacím …doktorky bych se ale zeptala …

marge_s
24. srp 2022

@novamamina tak penicilin, jo 🤦🏻‍♀️ Svata prost.to 🤦🏻‍♀️

novamamina
24. srp 2022

@marge_s to byl vtip, myslím že většina pochopila...

marge_s
24. srp 2022

@novamamina hele tady je to nejisty 🤣🤣🤣 pripadam si ted jako debil 🤦🏻‍♀️🤭

novamamina
24. srp 2022

@marge_s myslíš že ne? Ježíš... To se snad říká hodně dlouho ne? 🤣

marge_s
26. srp 2022

@novamamina fakt jsem myslela ze ne 🤣🤣🤣