Pleny. Kdy jste začaly dávat kalhotkové pleny?

1. únor 2022

Maminky 🤔 Mála 4m ma 7100g máme 3pleny ..A zajímalo by mě kdy jste začali davat kalhotkove pleny neboli pants?

nnikola24
1. únor 2022

Kolem 6-7 měsíce jsem zkusila ale nic moc . Male to protekalo .

emillyhk
1. únor 2022

Zkusila jsem od velikosti 4, hlavně kvůli snazšímu přebalování. U nás se neujaly, malý (12m) má stolici 3x denně a svlékat ho z těch kalhotek dost dobře nešlo (zdrhá), měl to potom všude, takže dáváme jen občas a jenom aby se dodělal ten jeden balík.

scraty222
1. únor 2022

Od ty doby co jsme zkouseli na nocnik… cca 10 měsíc a také velikost 4 a už jsme zůstali. Nočník neuspěl, tak jedeme dál plenky. Nám neprotýkají, jen kdyz je fakt naloz 😂

ekou
1. únor 2022

Jakmile se mala natolik vrtela, ze plynka nestihala jeji kreace v postylce. Cca v 5mesici

merope
1. únor 2022

Kalhotové pleny jsem dávala, když malý začal chodit na nočník, aby se to dobře sundávalo a nandávalo. Ale já nepochopila, že je můžu na krajích prostě roztrhnout + se mi špatně nasazovaly, čili fakt až v době, kdy jich zase tolik nebylo.

emillyhk
1. únor 2022

@merope Tak trhat po krajích mě taky nenapadlo 🙈 😉

veru181
1. únor 2022

Když to v 15 měsících vypadalo, že odplenkujeme, a bylo to pohodlnější 🙂 Odplenkování se sice nepovedlo, ale mezitím jsme si na ně zvykli a teď je to pohodlnější 🙂

michaela666
1. únor 2022

Když kolem 6 měsíce začala být aktivnější a v noci se párkrát pročůrala. Nejdřív jsme dávali jen na noc, teď i když cestujeme. Doma dávám obyč pleny, tam mi připadné převlékání nevadí, ale někde na výletě nebo na nákupu by to v autě byl mazec.

elesse
1. únor 2022

Kvuli cene je pouzivam jen na noc, idealni jsou od doby, kdy dite leze🙂

jako_mala_holka
1. únor 2022

Už cca kolem 6m, protože začala u přebalování hrozně vyvádět, tohle bylo v pohodě a už jsme u nich zůstali

sigyn
2. únor 2022

Zkoušeli jsem je kolem roka, ale jelikož přebalování u nás probíhá stylem "boj s krakaticí", tak se neujaly. Používáme je spíše na rychlé přebalování, třeba při cestě autem apod.

andelka
2. únor 2022

Nikdy. Děti se odplenkovaly v cca 2 letech ve vel 4-5. Nebyl důvod kupovat pants.

veroniquecz
2. únor 2022

@emillyhk ano, když se sundavaji, musí se rozrhnout ;)

veroniquecz
2. únor 2022

@sigyn já zase z tohoto důvodu je používat začala. Do normálních ji někdy proste nedostanu. Tady stačí stoupnout a jsou oblečené ráz dva 😁😁

merope
2. únor 2022

@emillyhk Dííííky!! Já si připadala jak "idiot" a jediná na světě, když jsem tu v nějaké diskuzi psala, že je nemám ráda, protože se mi pokaděné špatně svlíkají a vždycky mu to máznu na nohu a holky na mě "koukaly" jak na zjevení, že to se přece po stranách roztrhne a sundá 😀. Ale to bylo když už se malý pak velmi rychle odplenkoval, tak z toho neúplného balíku, co mi dala kamarádka, mi většina zbyla. Jsem je chvíli vozila ještě na cestování v autě (zvláště když malý měl sklony hlásit, že potřebuje čurat, když ho nebavilo tam sedět) a teď už je nepoužívám, ale ještě schovám na letní cestování (varianta "nevadí, dáme plínu" kupodivu zmenšila počet zastávek na hodinové cestě dosti radikálně 🙂 ).

merope
2. únor 2022

@sigyn Boj s krakaticí 😀 u nás skončil kolem dvou let, kdy to rázem bylo: "Nechci nočník, chci plínu!" 🙂

emillyhk
2. únor 2022

@merope Nedalo mi to, koukám na obal a ono to tam je, že se mají při svlékání roztrhnout 🤦‍♀️😂. Mě nenapadlo číst návod k použití u plen 🙈😂😂😂 Každý den se člověk dozví něco nového 😉

darinka84
2. únor 2022

Od pátého měsíce... Byl boj jej udržet pár vteřin v klidu, jiné nepoužívám.Maly ma rok a půl. Neprotekly nikdy a když má bobek roztrhnu opatrně po straně... A teď v zimě když má punčochy, tak přebaluji tak, že sundám jednu nohu a protahnu. Nemusím tím pádem vyslikat celého..

merope
2. únor 2022

@emillyhk Fakt to je na tom obalu? Se budu muset podívat! 😀 Někde ten balík mám schovaný 😀.

pampeliska1313
2. únor 2022

Vrátila jsem se od nich zase k plenám.

95newmommy2020
2. únor 2022

Ask v 7 měsíci vel 4 kdy mi nechtěl ležet u prebalovani na zádech. A potřebovala sem rychle nandat. Pak mi vychovali v létě kdy nosil jen kratasy. Teď mi vyhovují ráno po sprchování, a večer po koupání. A až bude léto tak jsou zase praktičtější. Třeba k tomu půjde ten nocnik, ale asi je ještě brzo. Teď mu budou 2. A velikost 5 nebo 6.

emillyhk
2. únor 2022
merope
2. únor 2022

Jo ten poslední obrázek jsem asi nepochopila - chápu, že ten nalepovací "proužek" tam je nějak na zadělání po použití, ale nikdy se mi to nepovedlo 😀. Tak pokud někdy nějakou ještě použijeme (byť na "zlobivé dítě", kdybychom někde cestovali a zase chtěl zastavovat na čůrání po 15 minutách 🙂 ), tak zkusím podle návodu 😀.

petrasipkova1
2. únor 2022

Nikdy 🙈

andelka33
20. únor 2022

Já dávám malému kalhotkove jen na noc, začala jsem při c.3