Dobrý den, odkdy měly vaše děti plenkové kalhotky místo klasických plenek? Chápu dobře, že se dávají, když už jsou ty klasické malé?
@optimistic
Začala jsem je dávat v době, kdy malý začal běhat a tak nějak se víc hýbat 😁 občas se stalo, že klasické v noci protekly jak sebou šil, ale u plenkových kalhotek se nám to nestalo.
Ve chvíli, kdy dítko nechce u přebalování ležet a radši třeba někde stojí, třeba na lavičce 😉 (nejoblíbenější místo u nás)
Dávala jsem cca od roku, protože přebalování bylo boj. Pokaždé jsem ji musela odchytit, skoro zalehnout a být sakra rychlá jinak v půlce akce odcházela za hlasitého řevu. 😃 Pak to občas někde uteklo z plenky a v té době jsem zjistila, že se dají koupit pants. Zůstali jsme u nich až do teď ( 2,5 roku je má na noc, přes den odplenkovaná).
A já třeba nedávala 😂🤷🏼♀️ protože jsou drahé...
Syn má 2 roky, už nějaký čas má plinku jen na noc, což používám stále obyčejné, dcera 9m, taky obyčejné
Ale uznám, že jsem kalhotky použila třeba na dovolené - tam to byl pomocník ☺️
Syn měl s přebalováním problém od miminka - řval, kroutil se, později zdrhal... Správně nasadit plenku byl boj. Na plenkové kalhotky jsme přešli tuším u velikosti 3. I tak je to často boj, ale odplenkovat se nám nedaří (syn nechce chodit bez pleny 🤦♀️).
Mam doma oboji ...kdyz vidim ze je v klidu davam klasicke ( jsou o polovinu levnejsi)
Venku taky ptz se mi nechce dite cele svlekat...
A kdyz jsme na koupaku davam zase pants
A ne neni to ze jsou male ...ty oblikaci dsvam tak od roka co umi chodit..a asi i casteji na noc....
Plenkové kalhotky jsou nejlepší když se dítě učí na nočník. Jinak je to podle toho, co vyhovuje víc u přebalování
Tak já jsem asi jedna z mála, ale mě ty pantsy nevyhovujou. Protože dítě musím celý svléknout, venku sundat i boty. Pořád jsem upřímně nepochopila tu výhodu. 😀 za mě je jednodušší jen stáhnout kalhoty ve stoje a dát normální plinku. Jde to úplně normálně ve stoje. 😀
Osobně jsem začala dávat jak potomci se už hýbali a klasické plenky nevydržely jejich pohyb. Takže u dcery někdy cca v 7 měsících a syna už ve 4,5 měsících a nebyla už žádná noc s mokrým pyžámkem.
Ono je to individuální, někdo používá a někdo vůbec ;)
Já proste nejsem asi schopna normální plínku zapnout poradne. Snad jen když byl miminko a v klidu.:D Už ani nevim jak dlouho má kalhotky. Vím ze na ne přešel ven chvíli, kdy mu plenky protekly třeba bokem a přitom ji mel novou, myslela sem ze je má velký, změnila sem velikost a stejně… protože jsem to proste asi málo utahla, někdy se mu zase povolily..atd. Takže od ty doby kalhotky a dobry. Ale nekdo je vůbec nepoužívá.)
My presli asi v 7 mesici, kdy se jen plazil a nechtel bejt na zadech. Bylo to praktictejsi
@me_druhe_ja vyhoda je po plavani, kdyz potrebuju rychle nasadit plenku utikajicimu nahaci. A kdyz ted zacal na nocnik, jenom stahnu a kdyz je sucha, vytahnu pak zpet. Venku... podle situace, mam obvykle oba typy.
U obou dětí jsem začala dávat kolem půl roku, hned jak dosáhli váhy těch nejmenších 😄. Prostě se mi to líp nasazuje, nesnáším klasické plenky, připadá mi to i pohodlnější, jak je to pružné okolo bříška, lepší než klasické zalepovací plenky. Ale to je jen můj pocit a můj problém 🙂😄
Davala jsem hlavne na noc, neprotekaly jako normalni. A nejvic se mi osvedcily od lezeni do cca 1,5 roku, nez zase pochopi, ze se u brebalovani nikam neodchazi
@me_druhe_ja staci 1 stranu kalhot 😀 a 1 botu
Nedávala jsem vůbec, pokud už jednorázové, tak raději klasické. Měla jsem jeden balík k učení na nočník a vadilo mi, že dítě se musí celé svléknout, navíc pokud je pokaděné, je větší riziko, že se při svlékání neco ušpiní.
Pantsy jsou pěkně roztrhnout na boku a synovi vyhovovali protože od porodnice spí na břichu a vydrželo mu to doteď. Klasické mu protekly, pantsy vydrží v pohodě celou noc 🙂
@optimistic já jsem kalhotky nedávala a to mám kluky a teď holky a taky dávat nebudu..
Já jsem koupila výhodné velké balení na zkoušku pro dvojčata 3,5 měsíční a jsem s nimi spokojená, dávám je hlavně na noc, během noci nepřebaluju a vydrží celou noc bez protečení. U běžných plenek se mi občas stalo, že protekli, nebo jsem je špatně zapnula, takhle jen navleču 🙂
@me_druhe_ja nemusí se dítě celé svlékat, dají se z obou stran roztrhnout a jsou jako klasické plenky … ale chápu, já těm kalhotkovým taky nepřišla moc na chuť 🤭😃
@katieku to jo, ale když chceš dát nový, musíš svléknout. 😀 ale jak tu někdo psal tak na doma, kdy je dítě jen v plence a uci se na nočník, budou lepší. 🙂 Mě se kolikrát stává, že mám plínku celej den suchou, vždycky stihneme nočník, ale pak je stejně na vyhození, protože už nelepí 😀
@me_druhe_ja přesně, mě přijde daleko horší je nnadat a sundat když je pokakane
@optimistic začala jsem dávat až potom, co se malá naučila ty klasiky sundávat a jednoho krásnýho rána (na můj svátek) rozmatlala hovno všude po postýlce. Hned jsem na ně přešla pantsy sundat neuměla 😁🙏
@optimistic od ty doby co dorostl do velikosti a prebalit ho je jak prát se s chobotnici 😂
My je pouzivaly az tak od 1,5roku,protoze jsme zacinaly odplenkovavat a bylo to jako klasicke kalhotky,v noci jsem pak jeste rok budila v noci a zas,fungovaly jako pojistka kdy se stahly jen ke kolenum spolu s pyzamovyma kalhotama a pak zas natahly..
@vevercicka Jee, mě takhle v roce dala dáreček na narozky 😂 ale narozky jsou víc než svátek, takže u nás byl vymalovaný celý pokojíček 😂😅 (měla svůj pokoj jako bezpečné místo a jen ve dveřích ohradku 😁) no, dostali jsme to i z koberce, takže dobrý 😄 ale muselo ji to hodně bavit, protože to bylo skoro všude 😂😂😂 a pak tam v tom seděla a když jsem přišla, culila se na mě jako by mi chtěla říct "krásné narozky, mami" 😂
My to používali jako klasické kalhotky na skoro odplenkovane dítě. Vysvětlila jsem, že to vlastně nejsou plenky ale kalhotky a sajou jen "kdyby náhodou". To nám fungovalo moc hezky. (akorát se k plenkam pak vrátila, ale to už je jiný příběh)
nemusi se davat, muzes porad zustat u klasickych, me osobne prijdou genialni, nas je mega neposedny a ty plenkove kalhotky nam udrzely vsechno 🙂 Nosili jsme je podle vahy asi od velikosti 3-4(7kg) do 5-6(14kg), ted uz jsme odplenkovani.