Plazení a lezení. Jak pomoci malému k lezení?

te_zz
16. pro 2019

Ahoj děvčátka, mohla byste mi některá prosím poradit, jak pomoc malému s plazením? Lezení je asi v 5 měs. Ještě brzdy. Otáčí se sám pěkně už že zad na bříško, ale pak se začne strašně vztekat, že se nemůže hnout z místa a pak to dojde až na pláč. Maly je předčasně narozený takže mu je 5 měsíců existenčně, vývojově 4 měsíce.

verionka
16. pro 2019

Má na obojí spoustu času, náš (také o měsíc driv narozeny) se třeba začal plazit v sedmi, lézt asi až v deseti, je to hodně individuální, ale neboj, on si na to přijde 😉

betelgeuzz
16. pro 2019

Není potřeba nijak pomáhat, až bude mít dostatečně posílené potřebné svaly, začne se plazit, nebo rovnou lozit sám. Plazení ani není ve vývoji nutné, důležité je to lezení.

areh
16. pro 2019

Syn se třeba vůbec neplazil, rovnou lezl. Plazit se neumí ani ve dvou letech 😂
Můžeš ho podporovat - dávat před něj hračky, aby měl se za nimi chtěl natahovat a podobně. Ale moc bych to neprehaněla. Děti na to přijdou sami 😉

leymea
16. pro 2019

Nijak bych nepomahala, prijde si na to sam. Malej se zacal plazit v sedmi mesicich a lezt v deviti mesicich. Lepsi by bylo kdyby plazeni vynechal, protoze se diky tomu vsude dostal a nemel duvod zacit lezt 😀 aspon mi to tak prislo.

cuuza
16. pro 2019

Hlavně nepomahat a na plazeni a lezení má opravdu ještě čas...

blondynka400
16. pro 2019

@te_zz určitě nepomáhat. Na svůj věk je šikovný a ten pláč je normální, alespoň má motivaci. Navíc plazení je k ničemu, lepší je když se neplazí, ale rovnou leze 🙂

amazonkajanik
16. pro 2019

@te_zz no vidíte a ten náš se ještě nedokáže prekulit ze zad na bříško, musíme cvičit, plus návrat čistě na zeleninu a mlicko,jelikož od mudr je po půlroční prohlídce psáno " PMV lehce ovlivněn váhou"
Takže ten váš je vážně sikula 😉

uzivatelkapetra
16. pro 2019

Mě se malý začal otáčet až po půl roce, plazit se začal až někde před rokem, lézt začíná pomalu teď v 15 měs. Netlačte ty děcka všeci, kdyby věděli kolik let na nohou je ještě čeká, sami by si dali více na čas.

urtica
16. pro 2019

Není pozadu - je naopak napřed, přetáčení je tabulkově v 6 měsících. Náš se plazí až teď (cca od 9 m) a dle dr. je v pořádku. Nijak nepomáhat..

lennus
16. pro 2019

@te_zz Má čas, ale můžeš motivovat, doporučila bych i dobrého fyzio, bude ho doprovázet, dá ti tipy na motivaci. Chodila jsem s oběma, oba začaly lézt ichodit později, syn 33+1 narozený až ve 22 měsících chůze, dcera v termínu v 19, oba lezli až od roku

travnulee
16. pro 2019

@te_zz plazení se ani podporovat nemá, plazit se ani nemusí a může zrovna lozit

te_zz
autor
16. pro 2019

Moc vam všem děkuji!!!!!! Nechci nikam spěchat, určitě jsem pro dát mu čas a prostor. Ale to jeho vztekani a pak pláč, zeu nejde se pohnout z místa je pak šílený. Tak jsem se chtěla jen optat, jak mu pomoc 🙂😘🙂

kejt29
16. pro 2019

@te_zz muzes zkusit kouknout, jestli v okoli nemate nejake skupinove cviceni pro maminky s detmi. Ja kdysi chodila s dcerou a krasne ji to posililo ty spravne svaly. Samozrejme bylo prizpusobeno veku, zacinali jsme ve 4 mesicich.

vendelinka08
16. pro 2019

@te_zz je to brzy..dcera se zacala plazit az po 7m..skoro v 8m. Az je na to dite pripravene a ma posilene spravne svaly tak to pujde samo...