Ahoj mám jednoduchý dotaz. Malé je 7,5 měsíce, chtěla jsem s ní absolvovat ,,vaničky" což Corona neumožnila, ale dostanu se alespoň na plavání teď...ale chtěla bych asi znát názory/ zkušenosti ostatních s ,, plaváním" miminek....jestli je to vlastně dobrý nápad 😅
@elis101 S dcerou jsme chodily, jsou to už tři roky zpátky, a určitě super. 🙂 Moc se jí to libilo.
Pokud covid situace dovolí, ráda bych chodila i teď s malým.
Za me ne z duvodu zdravotnich a hygienickych. (Konkretne: spolecne koupani deti a dospelich, zatekani vody do nosu, oci, usi, prechod ze zimy-do tepla a zpet, anabaze s prevlekanim). Odbornici maji vetsinou podobny nazor. Nezastiram, ze detem se asi libi, ale u me prevazuji zapory nad klady. Potazmo mi prijde trochu divne, ze dite vsemozne chranime (cepice, ciste ruce,..atd. a pak ho soupnu do verejne pristupneho bazenu😉 Priklad ze zivota: kamaradcine dceri "pichali" obe.usi ani ne v roce, z ordinace vysla s tim, ze na bazen se nesmi ani podivat😉
Ahoj, já chodila se starší dcerou celý první rok (od 5ti měsíců do jejích 15ti měsíců) a bylo to super. Pak jsem šla do práce, tak jsme nemohli pokračovat. Bazény pro tyhle miminka jsou speciálně čištěné, teplé, my plavali ve slané vodě. Podle mě na pohyb pro miminko je to perfektní. Mě se navíc líbil i fakt, že se tím dítě trochu otužuje. Už jsme přihlášené i s mladší dcerou a jdeme na první lekci příští týden, bude mít necelých 6 měsíců.
Já právě četla o kladech i záporech... Ono asi vsechno má své pro a proti. Taky budeme v bazénku pouze pro děti. Já bych právě chtěla z toho důvodu, že bych nechtěla aby malá skoncila jako já 😔. Na základce nás učili tyčí od koštěte, potopit se neumím a plavu stylem ,, paní Radová" a spíš než plavání je to udržení se nad vodou...tak jsem si říkala, že do budoucna by to mohlo mít ten dobrý vliv, že vodu bude znát...
Ja s malou nechodila a vodu miluje taky
Ja chodim s dcerou od 5 mesice doted (22mesicu),nejdriv vanicky pak na bazen, bazen je maly jen pro deti, pred vstupem se vsichni musime umyt mydlem, voda v nem je slana, dcera vodu miluje od narozeni a je kachna, hodne si to uziva, ja zacala chodit, abychom se dostali mezi lidi, jelikoz jsme z vesnice a nikde nikdo, ted uz plavame pres rok se stejnou skupinou, takze ja ziskala kamaradky a mala tez, holky se na sebe tesi, hraji si spolu, prestavku jsme meli jen pres covid, ted par mesicu zpet chodime po bazenu hned do sauny na chvili se solnymi kameny, aby se deti prohraly, po samotnem plavani se zustava jeste pul hodky v herne, aby se decka aklimatizovaly, ususily se vlasy, usi, dcera nikdy nikdy nebyla nemocna, max par dni slaba ryma, stejne tak decka z nasi skupiny, za me doporucuju
@mamamtbo Jak uz tady zaznelo, bazeny pro miminka maji vodu jinak upravenou, navic je o dost teplejsi... kazdy takovy bazen ma i zonu, kam se chodi po koupani, lektorky to u malych deti zduraznuji, ze nez se jde ven, chvili tam pobyt na srovnani teploty... plus naopak, odbornici uvadeji, ze je to skvele na imunitu. Proplachnuti nosanku obcas taky neuskodi 🙂. A navic je to opravdu super na vyvoj, maly byl pozadu a vzdy nejaky pokrok udelal po plavani, posiluje svaly. Plus jako bonus jsem tam poznala maminky z okoli, se kteryma se vidame dodnes....
Ja jsem teda zatim v ocekavani, ale urcite planuju chodit 🙂 klady urcite prevazuji nad pripadnymi zapory 🙂
Chodím se všema třema od toho půl roku. Speciální bazény,kde plavou jen ti špunti,syn 5let zvládne už přeplavat bazén na dva způsoby,za mě super investice. A nemocnost? Nikterak větší než u dětí,které plavat nechodí. Sestřencin kluk má pichane uši 10x do roka,je mu osm a plavat nechodil... Syn dva roky zpět lítal po zahradě,a nějak blbě uklouzl/zakopl a zahucel do vody,já v ruce mimino a tchýně na stromě. Než jsme stačily doběhnout k bazénu,syn vyplaval,chytl se okraje a spokojeně se na nás řehtal. Věděl,co má dělat,ve vodě od narození,nezazmatkoval.
@elis101 pokud i tebe to bude bavit a máte na to čas tak klidně, ale stačí často s dětmi chodit k vodě a jen je hlídat a nijak neomezovat v jejich aktivitách a zkoumani. Oni si k vodě najdou vztah i tak. Se starší jsem chodila na plavání asi od 9 měsíců na dvě pololetí, pak s mladším jsem to už nedávala. Vodu milují oba stejně.
@hanve oni ty deti, mají přirozený pud sebezáchovy. Ale nesmi je rodice moc brzdit to nesmis tam nesmis... prostě to mit pod kontrolou, ale pockat chvili, jak si dite poradi samo. Mi takle spadl komplet oblečený roční nekam do tune, který na plavání nechodil a prostě vylezl a přišel, jen cely mokrý 😅
@elis101 Jako já myslím, že když chodit nebudeš, tak se taky nic nestane. Nezaručí Ti to, že dítě bude mít lepší vztah k vodě nebo že bude lepší plavec. Ale jako aktivita pro děti je to dobré a valné většině dětí se to líbí.
Také doporučuji. S dcerou (1,5 roku) chodíme od jejího půl roku na kurzy plavání pro kojence. Vodu miluje, byla by tam klidně celý den. Vždycky se tam strašně těší. Instruktorky jsou většinou skvělé, děti si pak i pohraji.
Chodim s dcerou od jejich sedmi mesicu (ted 22) a za me super. Ted budu rodit, tak budem mit pauzu, ale pak s ni chci chodit urcite dal a pak i s miminem.
Určitě doporučuju. Chodili jsme na kurs pro děti od 6 měsíců. Hodně to dítěti prospělo jak na posílení třeba břišních svalů, tak i na lásku k vodě. Malá ty kurzy zbožňovala, srovnala se i s potápěním, dokáže se dostat ke břehu a vylézt ven. Škoda, že přišel covid a z druhého kurzu jsme měli jen pár lekci. Na další kurs teď na podzim nebudem moct chodit 😏.