Ahoj,ráda bych se zeptala,kolik maminek tady na MK plánuje,nebo čeká třetí miminko,jejich zkušenosti,obavy,zda se dají tři děti zvládnout...Já mám dvě děti 7 a 2 roky..Předem děkuji za odezvy 🙂
@liz1: taky mě tahle otázka napadla, v dnešní době to není jednoduché, zatím mám děti 2, ale moc ráda bych ještě jedno měla...nějak se cítím mateřsky neukojená 🙂 🙂 . Jen mi je už 31 let a ráda ych se mezi dětmi vrátila do práce, což by připadlo na nějakých 37-38 let a mám jen obavy, aby to nebyl velký risk
Ahoj, já také třetí mimčo neplánuju (ani jsem teda nikdy neplánovala). Máme 2 kluky (s věkovým rozdílem 18 měsíců), takže je pořád o zábavu postaráno. 🙂)
Nám dvě děti úplně stačí-ono v dnešní době finančně to zvládnout a nebýt soc.případ je těžké. Takže nám dvě zdravé děti stačí. Sice je mi to líto, druhé dítko nějak rychle odrůstá a já mám pocit,že si to nestíhám ani užívat, ale na třetí se už necítím.
Ahojky ja teda uz neplanuji a nejsem tehotna,ale tri deti mam a kdybych se mohla vratit,tak bych do tretiho sla znovu.Urcite se to da zvladnout.Kazde ho je to vec a ja treti asi chtela,protoze jsem taky chtela v detstvi jeste jednoho sourozence.Tri deti jsou super.Samozrejme,ze to musi nejdrive poradne probrat,jestli se to da zvladnout financne a tak.Nekdo treba chce i treti,protoze ma bud dve holcicky nebo dva chlapecky,ale ja chtela treti ne kvuli pohlavi,ale protoze jsem si treti moc prala.Ja rozhodne nelituju 😉
Pokud přežiju druhý porod, tak jdu i do třetího. Finančně se to určitě utáhnout dá, když člověk není náročný. Kamarádka před týdnem porodila paté miminko a je uplně nejštastnější 😉
Ahoj, za mě jo 😵 , dá se to zvládnout.
Starší synové mi s malou, když je potřeba pomáhají - pohlídají, hrajou si s ní, koupou se s ní,..... takže si mezi tím dodělám co potřebuju (dovařím, odestelu, dožehlím,....) a třeba i dám rychlé 5-ti minutové kafíčko 😉 . A to můj mladší syn má diagnózu ADHD, takže občas je s ním pěknej záhul 😝, ale neměnila bych a jsem ráda, že je všechny 3 mám ♥.
Samozřejmě, že co se týká financí, tak si člověk vyskakovat nemůže, ale zvládnout se to dá, alespoň se děti naučí, že nemůžou mít všechno na co si ukážou a jsou skromnější, než některá dnešní "zlatíčka" 😉
Takže pokud uvažujete s manželem o třetím prckovi a nemáte důvody proti, tak hurá do toho a o zábavu máte postaráno, co je nuda nebudete ani vědět 😀
dvě stačí až, až, finačně, psychicky, fyzicky 😀 😕 , já už to nechám těm mladším, ať se rozmnožují 😀 😀
já bych chtěla víc než tři 😀 ale myslím že po druhým změním názor 😀 zvládnout se to určitě dá jestli máš dvě nebo 3 to už je jedno...
ještě nemám za sebou ani polovinu druhého těhotenství a manžel ví, že chce děti tři. já s tím zatím vnitřně bojuju 🙂 každopádně je čím dál víc lidí v našem okolí co 3 děti má a je to hrozně milé. uvidíme 😀 😀 😀
oba s manželem chceme tři, jaká bude realita se uvidí časem, různé okolnosti můžou naše rozhodnutí změnit 😉
já jsem tři děti vždycky chtěla a chci, manželovi prý stačí dvě, takže u nás to bohužel na třetí nejspíš nevypadá. ☹
já mám třetí na cestě a je mi už dost a o to se tolik těšim 😀 holce je 17 let, kluk 11 a třetí benjamínek bude klučík 😀
Já mám zatím jedno dítko, práce až nad hlavu, ale 3 děti jsou mým snem a zatím mám pocit, že budu plně šťastná, až budu objímat všecky své 3 dětičky v náručí. Manžel je ze 3 dětí a taky chce 3 děti. Nedovedu si představit, že už budu jen jednou těhotná a pak už nikdy nezažiju vše s tím spojené. Podle mě si to do třetice užiju. A finančně se to podle mě dá zvládnout, děti budou po sobě dědit oblečení, sportovní potřeby, ...taky jsme to tak měli , žili skromě a nijak mě to nepoznamenalo. právě naopak, s dětmi se dá krásně trávit volný čas v přírodě, pod stanem, hlavně, že je rodina pohromadě.
já mám dvě holčičky,ta druhá roste jako z vody,moc mě mrzí,že už to znova nezažiju,těhotenství,porod a tak,ale finance je u nás důvod proč do třetího nepůjdeme a raduju se ze svých holčiček a hlavně děkuju tam nahoru,že jsou zdravééééé 😵 ale hodně lidí má teď 3děti,nějak se to vrací do mody........a to i kolem mě má spousta lidí dítka 3 😉
Já bych tři spíše chtěla než ne, sice ještě trochu vnitřně váhám, ale nechávám to více méně na přírodě. Bojím se spíš toho, aby to třetí bylo zdravé a nemám moc sílu znovu absolvovat to, co mě potkalo u druhého (špatné triply, několik hospitalizací pro hrozící předčasný porod, i když nakonec vše v pořádku). A taky by nám asi nevešlo do auta 😀 Ale stejně bych to třetí chtěla.
Taky je potřeba si uvědomit, že je rozdíl mít ty tři děti po dvou letech od sebe a třeba po 5 a více. To už pak je s nima jiná práce.
My máme tři děti a zvládnout se to určitě dá 🙂 . Máme kluka 7let, holčičku 4,5roku a klučíka půl roku. Je to moc krásný. Ty starší s miminkem krásně hrajou, pomáhají mi. Je to moc hezké, jak ho milují. Sice je pořád co dělat, ale jednou děti povyrostou a bude zase času víc. 😉
Mám 6l syna z předchozího vztahu a nyní čekám s novým manželem společné miminko + manžel má 9l dcerku z předchozího vztahu, ale nežije s námi. Oba bychom ale chtěli časem ještě jedno , tedy celkem budou dětičky 3 + holčička jezdí na víkendy. Po prvním synovi jsem si nechala dost věcí a to co dokoupíme na druhé také schováme. Mým snem byla velká rodina, která se hned na začátku rozpadla, tak se o to těším víc 😵 😵 😵
tak my máme dvě děti a o třetím doma pořád mluvíme,teda abyc to uvedla na správnou míru tak já.Pořád toužím po holčičce,manžel má obavy,že by to byl další klučík a další z věcí chce si konečně začít s náma užívat,jezdit na dovolené,hory atd.
na podzim se chystáme k 5výročí svatby do Paříže,jen tak na tři dny,tak si tak pořád říkám a manžovi že bysme se od tam tud mohli vrátit ve třech.jak o tom pár dnů nemluvím,už si říká,je to dobrý,přešlo jí to,ale pak přijde slabá chvilka a zase o tom žvaním.
tak že na závěr ano já uvažuji a chci třetí miminko 😀
no já bych určitě chtěla tři dětičky a jestly se nám ted zadaří dvojčátka, tak si ten můj malej sen splním 😀 😀
čekáme druhé, o třetím mluvíme 😀 tak uvidíme za čas 😉
Zajímavá otázka, moc ráda bych někdy ještě třetí, jenže těhotenství už mi nedoporučili, tak jsem uvažovala o adopci - manžel ale vyjádřil dost rázné NE ("vlastní" by bral, nicméně si stojí za tím, že kombinace vlastní+nevlastní by nás nutila srovnávat). Já se o otěhotnění pokoušet nechci, nechci ohrozit život miminka a svůj taky ne, možná bych uvažovala jinak, kdybychom už děti neměli.
Určitě bych si jednou ještě jednoho bobka přála 😉
tak ja bych urcite do tretiho sla, ale mame v tom jasno kvuli financim, bytu atd, proste chceme detem zajistit blahobyt, aby mohly na skoly v prirode, do zahranici, na lyzaky, na ruzne zajmove kurzy a v neposlednim jsou nase bytove podminky nevyhovujici 😒 ale pokud by se nahodou zadarilo, tak nebudeme proti ale planovane ne e 😉
Sice nemáme ještě ani jedno, ale nejspíš chceme 3 děti. Ted je to teda ještě daleko, tak uvidíme, jak to dopadne.
Dobrá otázka, máme tři děti a k prvnímu jsme chtěli sourozence, nikdy ve snu nás nenapadlo, že příroda nám to nachystala jinak a jsem ráda, neměnila bych, 😵 😵 😵
Jo 🙂
Jsem ze 3 sester a vždycky jsem říkala,že chci 3 děti,že je to fajn.Teď máme skoro 2měsíčního prcka a názor jsem změnila.Nejspíš budeme mít jedináčka nebo mu pořídíme sourozence až později,ale teď se necítím ani na 2 děti natož na 3. 🙂
Ano 🙂 teď budeme mít druhé, pak pauzička aspoň 2 roky 😀 a pak klidně třetí i čtvrté mrně 😉 zvládnout to určitě jde, člověk se uskromní a děti hned od mala pochopí, že nemůžou mít vše, co chtějí....
mame jedno dite a chtela bych jeste 2 deti. 😀
Za sebe ani náhodou. Dvě mě i příteli stačí až až.
Ale zase chápu, že někdo chce dětí třeba víc, to je každého věc, jak se cítí jak tělesně, tak i psychicky a finančně na to, mít víc dětí.