Ahoj holky,
jak to teď řešite s plánovanou návštěvou lékaře (preventivní prohlídka) a rouškami? Pro sebe roušku mám, ale jak to udělat s prckem? Máme jít na preventivku, volala jsem, zda to platí, prý máme normálně dorazit, čekárna pro zdravé a nemocné je oddělená, ale lámu si hlavu, jak to dělají ostatní s miminkama a rouškama 🤷♀️ Nebo radši vůbec nevycházet a zrušit? Bydlíme na malým městě, k dr to máme cca 500 metrů..
Byli jsme na preventivce včera, šli jsme v dobu, kdy doktorka bere jen zdravé děti, neměla jsem roušku pro miminko ani triletaka.
Za dva dny jdu s malou na preventivku k zubaři. Roušku fakt nemá, stejne by si ji na sobe nenechala.
Dnes jdu s malym na ockovani, je mu 13 měsíců. A na puse si stejně nic nenecha. 🤷♀️
Nešla bych ani na preventivku ani na očkovaní. Dcera měla jít prvně k zubaři a měla by dostat ještě druhou dávku pneumokoka, nebude ani jedno. Zuba nám to rozumně zrušil sám, na pneumokoka ji objednám až bude klid. Ve čtvrtek jdu ambulovat (pracuji v řetezci praktiků) a sama jsem zvědavá, kolik mě čeká práce.
No nás vždycky dr objednava na nějakou hodinu, ještě se nás tam nesešlo víc než 4 lidi a čekárna je velká, roušku mít budu a dam i malé něco přes pusu a nos
@pavlinka65 ted jsme prisli z prohlidky, ja rosuku mela muj 10m ne..nicmene nase doktorka ma takove opatreni ze se nikdy nesejdou v cekarne lidi. Rikala ze ty male deti ani nevydrzi s rouskou takze ti vubec neres.
Pokud miminku nic není, preventivní prohlídku doporučuji přesunout.
@drep mohu se zeptat proc neockovat? Zitra mame jit na prvni hexa ve 4 mesicich vaham jestli jit a dat zaroven prevenar. Co clovek to nazor, lekar to necha na me . Chapu, ze ockovani oslabuje, ale jde o zivou vakcinu? Ted v teto situaci se, ale bojim kdyz neoockuji ted tak buh vi kdy zacneme 🙈🤷♀️
@pavlinka65 já se teda holky divím, že u vás doktoři normálně fungují,u nás zubař, praktik i pediatr řeší jen akutní případy po předchozí telefonické domluvě a poradna pro miminka asi teda taky funguje, ale jinak nic...
Právě proto jsem si tam i volala, jestli máme dorazit nebo to odložit. Jsme taky objednaný na určitou hodinu, teoreticky bysme se tam neměli s nikým potkat, jen tedy s dr a sestrou, a u těch předpokládám, že snad roušku mají 🙏 přemýšlím, že se tam dopravim autem, abych nemusela nikoho potkat.. Je pravda, že malý děti si na obličeji jen tak něco nenechají 🤷♀️ holky děkuju..
@pavlinka65 miminu bych roušku nedávala, jeho stejně neochrání a na jiné prskat z kočárku asi nebude 😉