Pláče hlady?

janaax
22. led 2021

Zdravím, mám 6týdenního chlapečka, roste a přibírá dobře. Kojí se přes den po 2-3hod., jak si řekne, v noci po 3-4 hod.-budí se sám. Je to jedlík, na jedno kojení vypije oba prsy, u každého je tak 10min. Od 3.týdne přes den pořád řve, usne vždy u prsa, ale jakmile se hnu tak je vzhůru a do půl hodiny strašný řev. Už se doma nesnažím nic moc dělat, takže se dopoledne povalujeme, mám ho pořad na ruce, odpoledne ale spí i 3 hod. v kočárku, pak zase řev až do koupání. Po večerním kojení zase hezky usne sám v postýlce a spí i 4 hod. Může mít přes den hlad ? Prdíky ho občas trápí, ale nemyslím, že by kvůli nim řval takhle intervalově, má Espumisan pravidelně. Nevím, jestli bych ale poznala řev z hladu, když ho dam na prso kdykoliv, začne sát...Co myslíte ? Díky za vaše zkušenosti 🙂

aselluska
22. led 2021

@janaax klidně to může být bříškem. Měli jsme to stejně. Přisaje se díky reflexu, to neznačí hlad, taky jsem si to myslela a ptala se doktorky. Jestli vyžaduje tvou přítomnost, zkus šátek. Espumisan Brát můžete, ale fungovat nemusí. Náš prcek z toho měl jen zácpu po měsíci pravidelného užívání a na bříško trpí stejně, ale i to je lepší díky šátku. Pokud brečí třeba za 10-30 minut od kojení, bolí ho bříško.

aselluska
22. led 2021

@janaax měli jsme to také od druhého týdne. Uvádí se, že tříměsíční kolika se po 3. měsíci upraví. Může to být dřív i později. Každopádně přeji pevné nervy, někdy už si člověk připadá bezmocný ať dělá cokoliv.

janaax
autor
22. led 2021

@aselluska Mně připadne divné, že v kočárku spí klidně i ty 3 hod. a v noci spí taky klidně. Bohužel poslední týdny řve i u mě. Takže ten čas mezi kojením vyplňujeme střídáním poloh při chování, masáží bříška, u všeho po cca 15 min. na chvíli zabere a pospí a pak už ho zase přebalím a nakrmím a jedeme od znova... je to na palici...

aselluska
22. led 2021

@janaax stejný jako u nás. V noci klid, klidně 3-4 někdy i 5 hodin bez jídla v klidu. V kočárku v klidu, okamžitě usíná, ale jinak jak píšeš. Nevěřila jsem tomu, že tohle je bříškem. Pročetla jsem hodně diskuzí a opravdu to dělá bříško. Nám pomohla jen rourka. Jakmile se vše upraví, ze dne na den není potřeba.

marketka_m
22. led 2021

pokud pribira nemela bych strach..nas nepribiral.plakal.ja myslela ze brisko a on hlad.byl podvyziveny...kdyz si na to vzpomenu strasne..
v tvem pripade bych ne nebala hladu.trebA te chce mit bkizko..co satek? nebo jenom byt stale u nej..a kdyz porovnam spani tveho a meho.tak mun j spal max 20 min pres den a 2-3 hodiny v noci..

fandysek_1
22. led 2021

@janaax to hlady asi nebude. Jaký dáváš vitamín D? Jinak to fakt může být kolika nebo chce jen tvojí přítomnost. Ještě lze zkusit šátek a nosit.

jjasmina
23. led 2021

Hlad mít nebude, spíš to bříško, někomu dělá neplechu třeba Vigantol, co jsem tady četla od holek.Jinak mě do 3'měsíce malá taky dost večer i přes den plakala a upravilo se to, popravdě jsem ani nevěděla, čím to může být, kapala jsem Espumisan, nám pomáhal. Jinak spací dítě jsem neměla a nemám ani teď skoro v roce.Držím palce, kolikrát je to o nervy, ale stejně je milujeme nejvic 🙂

slunicko801
23. led 2021

@janaax nás taky trápilo bříško. Řešili jsme to Espunisanem, ale zhruba po měsíci přestal fungovat a přišlo mi, že byl spíš na škodu. Přešli jsme na Babycalm a hlavně jsem objevila úžasnou věc. Pohoupání bříška. Masáže bříška, ani cvičení nožičkami nefungovalo, ale tohle je pecka. Dělám to minutku dvě po každém přebalování a super. Pokud přebaluješ před kojením, tak to zkus až po. Miminku musí být v klidu.

https://www.modrykonik.cz/blog/collette/article/jak-pohoupat-brisko-pomoc-pri-problemech-s/

cilkat
23. led 2021

Ten můj byl prostě přítula - vůbec nešlo o hlad, ale kontakt. Pomohlo nosit v šátku (starší byl do roka opravdu neodložitelny).

netopejr
23. led 2021

@janaax Hlad ne. Obzvlast chlapecci muzou plakat kdyz curaji, coz ie vždy p9 probuzení (hnee nebo za chvilku). Pomoct muze dávat nad nocnik/curaci misku/umyvadlo (najdi na netu bezplenkova komunikacni metoda). Nemusíš tim vubec zit, ale může pomoct dat ho po probuzení, nebo kdyz place a jevis cik, do klubicka a dat jako vycurat - bud se vycura, nebo i vyoadi, nebo jen vyprdi - a to vyprdeni muze byt vyzbamne. Umi nejen sverace povol8t, ale i zatlacit, a pol9ha v klubicku je na to vyborna!
Muze vadit i nejaky Tvoje jidlo (cibuke, cesnek, pecivo, mouka,l kvasnice, kynute veci, i nejaka aditivni slozka neceho, slupky na jablku (oloupej si), kedlubja, celer. Novoskumbto treba neva pak zacne, a po 3.m, nejp.k pul roku to zacne zas ustupovat.
No, a i bez ohledu na stravu a brisko jsou nektere deti neodlozitelne a spi dobre jen s mamou. I jako o dost vetsi. Tvuj syn je malinkej, ma narposto správný instinkt, ze nechelce byt sam.... zapoj tatinka, mizes zvazit začku nebo porid satek nebo nositko, vyuzijes bakecne i venku, zvlášť jak se otepli. Za chvili ho das pohodlně i na zada (v tom je pro vetsinu lidi nositko snazsi). Da se pak lecos d9ma delat, vyhnes se nudnemu dlouhemu uspavani a venku Ti to rozsiri moznost. Dostbdeti se da pak i uspanych dobře odlozit. A ta poloha na mame takhle jim zase dela dobre, protoze jsou skrcenuy a briskem nalepeny a na brisku maji teplo a to pomaha.
(Jenom nositko prosim vzdy ergo - kolinka jsou od sebe a vys nez zadecek, noziy nevisi dolu. Napr.Maduca, Tula, pricemz lepsi jsou ze satku jako Andala, Fidella.)
Muzes klidne zustat i u kocaru, obcas se to oroste hodi (schody, terej, vylet, doma varis, zehlis, vytiras podlahu, uklizis a dite mas na zadech kouka nebo spi. Ono s lezoucim a batoletem se ty dom.prace taky delaji blbě).
At je brzy dobře!