Uz si nevim rady-kluk 1 rok mi porad pláče u nohou kdyz mohu nádobí nebo jdu zehlit, vytírat. Neskutečný pláč. Bohuzel to nemohu delat kdyz usne, mame jen garsonku a to by ho vzbudili... co s tim
@simona2103 ahoj, já když uklízím, myslím vysavač, utírání podlahy, mám malého v ohrádce, hraje si tam s hračkami, které má jen v ní, takže prima. Jinak když umývám nádobí, nebo dělám něco jiného hraje si kolem mě s něčím, většinou teda ne s hračkami, ale třeba plastovou lahví... atp. Umí si tvůj prcek hrát sám? Jestli ne, tak na něj mluvit, říkej mu něco, co má rád, říkadla, písničky... a tak, nebo si opatři krmící židličku, do kterého ho posadíš, bude výš, uvidí jinej obzor, budeš na něj mluvit, zaujmeš ho nějak.
Já bych kolikrát taky plakala, když mám žehlit, třeba soucítí 😁. U nás to chvilku vypadalo na podobný průběh, ale pak jsme z toho udělali hru: když žehlím, hodím mu třeba ručník přes hlavu a on se vymotává, u nádobí dřív dostal hrnec a mlátil do něj vařečkou a podobně. Dnes už mi pomáhá: vyskládáme spolu myčku, podá kolíčky na prádlo..
A ještě nemá ani dva roky, strašně rychle se vyvíjí, je to i obdobím.
@xxx3d uz jsem vyzkoušela všechno, co radost a bohuzel nic. V ohraničený nevydrží, to pláče taky, zidlicka nepomohla, nic
@simona2103 ach, to je blbý, tak snad jedině ten šátek, jak tady radí.
U nás tedy nosítko a nebo ta židlička a pustila jsem když tak pohádku
@simona2103 ja si se synem zpivala, on videl, ze se mu venuji,.ze si ho vsimam a byl spokojeny. Kdyz byl mladsi, tak jsem ho mela v sedatku s hrackami a taky zpivala
no kluk si musí zvykat, že nebude pořád středem vaší pozornosti, v roce už by měl být schopný si chvilku sám pohrát, dejte mu hračky, které jsou mu vzácné na chvíle, když potřebujete udělat něco nejnutnějšího....ve stavu nouze pustit TV, ale max na pár minut........co dělá otec dítěte,když přijde z práce domů? buď mu dejte dítě na hlídání nebo ať ty práce dělá on, tohle období přejde, pokud to nejde vyřešit jinak myčka, sušička...
@xxx3d
@myjusiatko já si teda nedovedu představit, že mám na sobě dalších 10 kilo a vysávám nebo žehlím nebo vařím, bych měla za týden po zádech....
@victress on je na me prave dost fixovany, manžel pracuje v zahraničí a jezdí domu po měsíci na par dni
@victress no vidis a ja to delala bezne a po zadech nemam. 🙂 nosim i ted v 7 mesici tehotenstvi svou 20 mesicni dceru. Kazde dite jednou dospeje do toho, ze si umi hrat samo, nektere holt pozdeji. Ale rozhodne nejsem zastance nejakeho zvykani si pres plac. Proc?!?
@victress asi je to o zvyku, ja mam sobe rocni dceru tak 4 hodiny denne na spani. A to mam 46 kg... Dcera by mi doma ani jinak neusnula.
@simona2103 ahoj, ja myju nadobi, kdyz hlida muz. Uklizim s dcerou za zadkem. Ale s mytim podlahy je to horsi.kdyz mate garsonku, tak je vytreno za chvilku, to je vyhoda. ted uz jen vyzkouset jak prcka zabavit. Co ho dat do vajicka a na madlo pricvaknout hracku? To dceru na chvili zabavi, zaroven vidi na me a nemuze se ze sedacky dostat ven. Jo a co koupit mycku na nadobi? 🙂 Me se za to teda nechce utracet, budeme stavet, tak si ji poridime az do hotoveho...
@simona2103 tak to je nešikovné s tou manželovou prací, mít někoho, komu na chvilku za celý den svěříš dítko je k nezaplacení...
@myjusiatko jasně, že každému vyhovuje něco jiného, mně ty šátky a manducy prostě nepřirostly k srdci i z jiných důvodů, ale ať si každý používá co chce, jenom jsem chtěla upozornit, že děti to prostě zkoušejí a dovolí si jen to, co jim dovolíme my sami, moje děti taky hned fňukaly, když jsem se vzdálila, ale stačilo hned nevyměknout a za pár minut už si našly činnost hračku, které se věnovaly a já mohla na chvilku na něčem máknout...a tak je to se vším, s kojením, s usínáním atd. ....nenechat se dítětem citově vydírat, jasně, že nenechám hystericky plakat, snažím se tu situaci nenechat dojít až do toho hysterického pláče...problém u autorky vidím v tom, že syn je 24 hodin denně s ní a v podstatě není zvyklý na jiné lidi a je na ni příliš fixovaný, jak i ona sama píše...
@simona2103 chodíte někam do dětských center nebo koutku, aby si syn zvykal i na přítomnost jiných lidí....?
@victress to centrum s detmi je super napad. Ja se synem taky zacala, do doby, nez jsme zacli tam chodit, tak kdyz jsme nekam sli a byli tam cizi lidi, nehnul se od nas na krok (melo to i svou vyhodu), ted, kdyz uz chodime dele, tak kdyz nekam jdeme, je syn ve 2 letech samostatna jednotka a ja musim mit oci na stopkach (to uz je trochu nevyhoda 😅 ale z druhe strany je fajn, ze uz neni takovy bojacny). Co se tyce satku atd., tak taky nevedeme, mam priserne bolave zada, takze problem byl i syna chovat jako novorozene, takze jsem ho na noseni nijak nezvykala. I kdybych chtela, tak by to neslo. Kdybych premohla zada, cekala by me bolest zad + migreny a jelikoz jsem kojila, tak tbl.taky moc neslo uzivat a paralen mi ani moc nepomahal, takze jsem preventivne nenosila, pokud to nebylo vyslovene nutne. Ted, kdyz cekame druhatko, tak se to docela hodi, protoze si nevynucuje noseni. Uz tak je mi lito, ze ho nemuzu si zvednout, kdyz si zamanu, ale kdyby stal u nohou a plakal, at si ho vezmu, rvalo by mi to srdce.
Doporučuju vyhledat radu z Nevýchovy, myslím, že tam by ti hodně poradily. Razí metodu se s dítětem mluvit a vysvětlovat, co je potřeba, i když je ještě mrňavé. I s mrňavým dítětem je možné udělat dohodu. Je důležité zjistit, proč pláče. Zrovna včera jsem koukala na video, jak udělat aby si děti samy hrály. Jde o vytváření samostatného přístupu k životu a s tím s musí začít už od malinka. Na to existuje spousta metod. Určit ti něco pomůže.
@victress Jj chodime, hlídá i babička a proste to nechapu
Chce se zapojit, tak mu to umozni
Asi by se rád zapojil, moje dítě semnou už od malinka vyndavá nádobí z myčky, nosí věci do pračky a sušičky, mačká na tom tlačítka, všude se mi motá a se vším pomáhá a rád 🙂
@simona2103 ahoj, ja mam deti 16 mesicu po sobe, tedy muzu srovnat jak jsou neskutecne odlisne. Chlapecek od narozeni nesnasel pestovani na rukach, mazleni, sam si dokazal hravat I hodinu a ja se na neho divala a nebo mohla pres den delat cokoli (nechapala jsem tedy, kdyz mi kamaradka popisovala, ze ji jeji holcicka visi od roku na noze, kdyz vari a hrozne place a vyvadi), neznala jsem to a ted ma cerstve 3r a stale to u nej neznam. Holcicka od narozeni hodne kontaktni, pestovaci, mazlici a presne nejak od cca neceleho 1 roku silene hystericke sceny, kdyz jsem si obcas dovolila pres den varit (jinak to delam zasadne v noci), abych je tim neomezovala a mohla se jim venovat a travit co nejvice casu venku. Hrala si s braskou a kdyz zjistila, ze vice jak 15 minut si jich "nevsimam" nastavala hruza, napred se mi vesela na nohy, natahovala ruce, pak uz presla do place, ze ji tekly slzy jako hrach, bylo videt, ze to mysli "smrtelne vazne", a pred tebou treba dalsi 2 hodiny vareni.. ok, muzes si posadit dite na linku, ale krajej cibuli, kdyz ti tam strka ruce, bere koreni, o kousek dal pali sporak a bubla vrela polevka atd. ☹ Vzdy to po par minutach doslo tak daleko, ze cela propocena se z hysterie pozvracela (jak nemohla popadnout uz dech). Ovsem v 90%, to bylo spojeno s obdobim rustu zoubkou (coz je v roce vesmes porad). Ale uz ma 22 mesicu a muzu rict, ze uz je to mnohem lepsi, ale jak rikam, ona ma vyhodu toho brasky, ze se s nim zahraje, takze furt nekde behaji. Na deti je zvykla, u nas, kde bydlime jsou jich totiz stovky, od narozeni chodime na krouzky atd., denne na hristi radu hodin mezi detmi... A presto tyhle sceny, kdyz zjistila, ze nejsem "pro ni 100% k dispozici". Vy to mate jeste pitomnejsi, ze jste pouze v garsonce. Ale vydrz, bude se to zlepsovat!!!! Nemuze to byt take I zoubkama?
@kripli nevychova je super,taky sleduju 🙂
@simona2103 ahoj. nějak se ztrácím. v jiných diskusích tady píšeš, že máš dceru. v lednu jí bylo osm měsíců. ted máš kluka a je mu rok. tak ti nevím...
@market1512 ahoj, tvá odpověď me potěšila, ze nejsem v tom sama. Snad se to zlepší, ditko je taky zvyklé na deti, chodime co nejvíc mezi lidi, aby si zvykala a porad je to jen mama mama 😂
Sourozemce zatim neplánují, manžel pracuje v zahraničí takze jsem na vse sama
@simona2103 pozor. i tady nahoře píšeš, že kluk - a v poslendí odpopovědi o holce - aby si zvykala.
@simona2103 satek nebo ucici vez.