Pláč před denním spánkem (13 měsíců). Poradíte, prosím?

shiko
14. srp 2022

Ahoj maminky,
Jdu si pro radu. Syn má 13 měsíců a pokaždé mi před denním spánkem pláče cca 10 minut a pak usne. Nejdřív jsem si myslela, že ho uspávám moc brzo tak jsem spánek posunula, jenže to nějak nepomohlo. Usíná semnou v posteli, zpívám, hladím a tulime se. Jenže malý se ode mě odstrkuje, vstává, pláče a já už fakt nevím co změnit. Tímto způsobem usíná už dobré dva měsíce, jenže teď asi 3 týdny začal takto plakat a já fakt nevím. Dost mi to trhá srdce a ráda bych abychom ten pláč nějak zredukovali.
Prosím o zdržení se rad typu, nechat ho vyplakat o samotě v postýlce nebo chodit v časových intervalech utěšovat. 🙂 Cestou spánkového tréninku jít opravdu nehodlám 🙂
Mockrát děkuji 🙂

emillyhk
14. srp 2022

@shiko Máme něco podobného. Syn je teda zvyklý usínat sám v postýlce, vyhovuje mu to víc. Ale princip stejný - před usnutím poplakává. Není to nic hrozného, u nás teda jen pár minut. Přijde mi, že jak je unavený, tak neví co se sebou - chce se mazlit, ale to vydrží chviličku, potom chce zase do postýlky a pořád dokola... Nám funguje to, že prostě akceptuju, že před usnutím popláče. Pomazlím, zazpívám, dám do postýlky. Jsem vedle něj, ale nemluvím, nezpívám, zavřu oči a předstírám spánek. Ale opravdu jen proto, že mi nijak hystericky neřve a do 5 minut spí (plakat přestane dřív).

aselluska
14. srp 2022

@shiko dávala jsem si postýlky nějaký zajímavý předměty. Na brek zapomněl a soustředil se na věc. Jak začal být unavený, usnul, ale nesměla jsem tlačit.

jjasmina
15. srp 2022

@shiko naše se vtlzteka pokaždé , když má jít spát a to i ve 2 letech, takže úplně radu nemám. Chvíli se vždy vzteka se mnou v posteli, ale nakonec stejně vytuhne