Ahoj holky, jak jste na tom u vašich nejmenších chlapečků se stahováním pinďíka- kdy začít, nezačít, jak atd... Atd?
Nedalali jsme s nim nic.
Na 11leté prohlídce ještě nešel úplně, pediatrička rozumná všechno vysvětlila...
Takže nějaké cílené manipulace nejsou v dětství potřeba. Výborné stránky od @kajalka výše, doporučuji.
Nestahovali jsme. Kdyz byl miminko umyvali jsme proudem vody namirenym primo na bimbaska (poradila sestricka v porodnici) a ted stahneme kam jde a umyjeme. Jeden cas nam prislo, ze ma otvor mensi, tak jsme poridili pindmast a hodne pomohla.
Nebudu s ním nic dělat, teď mu byl rok a občas si ve vaně "brnká" a jinak pri mytí třeba lehounce stáhnu, nic víc.
Stahovala jsem od narození na radu dr, jen tam kam to šlo a nikdy jsme neměli jediný problém, už je mu deset
Postupně se kůžička uvolňovala až se odlepila celá a je hotovo
Na radu pediatričky jsem mu s ním absolutně nic nedělala, pouze si s ním sám hrál, když býval bez plenky, případně spodního prádla. Sám si ho stáhnul poprvé ve třech letech, prostě to najednou šlo. Jinak doktorka mi radila neřešit do té doby než půjde do školy, tzn. do šesti let.
Nestahovat. Nechávat často nahateho, ať si to stahuje sám 🙂
Nestahujeme, mám mezi známými dva pediatry a ani jeden to nevyžaduje, většina nových studií totiž doporučuje vyčkat a nechat to na přírodě.
Nestahovala jsem, nebylo zapotřebí. Syn to vyřešil za mně sám. 😀 A dělá to doteď, kdokoliv je nahý a pak mi říká a ukazuje " jak se zvětšil. "😂A to mu nedávno byly 3 roky.
Oki, malému byl teď rok a všude a každý radí něco jiného, tak nevím. Proto se ptám těch co s tím mají opravdu nějakou zkušenost 🙂
Docent Smakal, zakladatel detske urologie ve Fn Olomouc, mi rikal, ze na predkozku nesahat, pokud neni nejaky problem - opakovane zanety mocovych cest. Prumerny vek uplneho pretazeni predkozky je 10 let.
Nezačít, nechat to na nich.