Pindík. Kdy začít/nezačít stahovat?

zuzan88
10. říj 2019

Ahoj holky, jak jste na tom u vašich nejmenších chlapečků se stahováním pinďíka- kdy začít, nezačít, jak atd... Atd?

kajalka
10. říj 2019

Nezačít, nechat to na nich.

anakolut
10. říj 2019

@zuzan88 Nám říkala pediatrička, že až ve dvou letech a to samé nám řekl i chirurg, když jsme tam byli s pupíkem.

gracinka7
10. říj 2019

Nedalali jsme s nim nic.

denca033
10. říj 2019

@zuzan88 já jsem stahoval od narození. Jen Teda vždy co to šlo při koupání. A zadnej problém nemáme.

lennus
10. říj 2019

@zuzan88 Nic, až později jsem nechala na něm

berenika39
10. říj 2019

Na 11leté prohlídce ještě nešel úplně, pediatrička rozumná všechno vysvětlila...
Takže nějaké cílené manipulace nejsou v dětství potřeba. Výborné stránky od @kajalka výše, doporučuji.

jane46
10. říj 2019

Nestahovali jsme. Kdyz byl miminko umyvali jsme proudem vody namirenym primo na bimbaska (poradila sestricka v porodnici) a ted stahneme kam jde a umyjeme. Jeden cas nam prislo, ze ma otvor mensi, tak jsme poridili pindmast a hodne pomohla.

martaskaaa
10. říj 2019

Nebudu s ním nic dělat, teď mu byl rok a občas si ve vaně "brnká" a jinak pri mytí třeba lehounce stáhnu, nic víc.

no1
10. říj 2019

Stahovala jsem od narození na radu dr, jen tam kam to šlo a nikdy jsme neměli jediný problém, už je mu deset
Postupně se kůžička uvolňovala až se odlepila celá a je hotovo

mapet85
10. říj 2019

Na radu pediatričky jsem mu s ním absolutně nic nedělala, pouze si s ním sám hrál, když býval bez plenky, případně spodního prádla. Sám si ho stáhnul poprvé ve třech letech, prostě to najednou šlo. Jinak doktorka mi radila neřešit do té doby než půjde do školy, tzn. do šesti let.

20190418
10. říj 2019

Nestahovat. Nechávat často nahateho, ať si to stahuje sám 🙂

suromana
10. říj 2019

Nestahujeme, mám mezi známými dva pediatry a ani jeden to nevyžaduje, většina nových studií totiž doporučuje vyčkat a nechat to na přírodě.

nezvalova
10. říj 2019

Nestahovala jsem, nebylo zapotřebí. Syn to vyřešil za mně sám. 😀 A dělá to doteď, kdokoliv je nahý a pak mi říká a ukazuje " jak se zvětšil. "😂A to mu nedávno byly 3 roky.

zuzan88
autor
10. říj 2019

Oki, malému byl teď rok a všude a každý radí něco jiného, tak nevím. Proto se ptám těch co s tím mají opravdu nějakou zkušenost 🙂

odula
10. říj 2019

@anakolut mě říkala pediatricka až v osmi. Případně v 10.

odula
10. říj 2019

@zuzan88 jinak synovi se samovolně uvolnila až v šesti. Bez nějakých zásahů. Opravdu bych to, pokud nebude docházet k zanetum apod., zacala řešit v těch osmi letech. Nejdřív.

martiniquest
10. říj 2019

Docent Smakal, zakladatel detske urologie ve Fn Olomouc, mi rikal, ze na predkozku nesahat, pokud neni nejaky problem - opakovane zanety mocovych cest. Prumerny vek uplneho pretazeni predkozky je 10 let.