Ahoj maminky,
Mám dotaz. Naše holčička začíná mít víc a víc odstáté ouško. Problém je v tom, že si ho od mala přiléhavá. Chrupavku ve druhém už má docela pekne tvrdou, ale v tomhle ne. Je mekoucke a tak při každém otočení na bok nebo otočení hlavy při spánku si ho ohne k tvaricce. Má někdo zkušenost, jestli s tím něco jde udělat? Dr. nám říkala, že by to mělo být dané geneticky, že pokud ani jeden z rodičů nemá odstátá ušiska, tak ona by mít taky neměla. Každopádně to má víc a víc. Tak zkouším, jestli třeba nemá někdo nějakou zkušenost... ☺️
Díky a hezký večer 🌻
Co zkusit lehkou látkovou celenku,aby bránila shrnutí ouska?
Jak naroste chrupavka, tak roste ucho, žádné přelepování ani čelenka nepomůže.
Dcera měla od porodu jedno ucho odstáté asi nejspíš polohou v děloze, kdy neměla žádnou plodovou vodu a hlavu měla přimáčklou několik týdnů v jednom místě. Přelepovala jsem ji ucho určitě dobré tři měsíce na radu pediatra, že by to mohlo pomoci, ale efekt nula, takže jestli má mít odstáte ouško nepomůže nic. A nikdo široko daleko v rodině odstáté uši nemá.
Nic Vám nepomůže, jenom operace chrupavky.
Naše dcera 6mesicu si také prilehava ouška a taky ji malinko odstavaji.Nicméně u nás je to nejspíš tedy rodové protože já sama mám uši odstate.
Nas starsi si taky prilehaval kazdou chvili ucho. Kdyz jsem to videla, narovnala jsem mu ho, ale vic to neresila. Odstate je podle me nema.
Dcerka si jedno ucho taky od narození stále prelehavala že se ti taky vždycky otočilo k tváři. Že začátku to vypadalo že ho bude mít odstáte. Tak jsem ji ho taky vždycky otočila správně a nic víc jsem s tím nedělala. A nakonec jsou ji už teď přes 2 roky a vůbec není poznat které se jí pořád otacelo.
Take resime stejny problem a davam prckovi celenku..tod vse 😁
Moc díky za rady, tipy, zkušenosti 🙂 když si hrajeme, cvičíme nebo ji chovam, tak ji ouško samozřejmě vždycky správně nastavím, ale když spinka, tak se šordí pořád že strany na stranu, že je to skoro nemožné.. Do toho ji vždycky jeste vypadne dudlík a západně zrovna na tu stranu a pod ouško, tak často spi celou noc na něm a ráno je ještě větší plachtacek.. Tak uvidime🤔
Nepomohlo by prostě přilepovat ouško náplastí? Nevím ale, jestli to není na dnešní dobu trochu násilná metoda 😀 Mluvím z vlastní zkušenosti, která tě asi moc nepotěší - taky jsem si ucho přilehávala od narození, a mám ho odstáté dodnes. V mládí mě to štvalo a chtěla jsem si našetřit na operaci, ale zvykla jsem si a dneska se soustředím na podstatnější věci 🙂 Maminka si ale potom vyčítala, že když viděla, jak se mi ouško pořád ohýbá a přilehává, měla mi ho přilepit. Je samozřejmě otázka, jestli to pomůže, ale podle mě za zkoušku nic nedáš.