Pérování na kolínkách + odmítá příkrmy.

karol1996
1. zář 2019

Zdravím, jak dlouho vaše děti perovaly na kolenou, než se rozlezly? Dcera(predevcirem 7 měsíců) peruje týden a ještě žádný pohyb, uz dele jak měsíc vali sudy a pidalkuje se.. podle mě je lina lézt, protože se prostě dostane, kam potřebuje. :D je nějaká možnost ji namotivovat? Plus ji před týdnem vyrostl zub a odmítá mi prikrmy a uz vubec ne i s malymi kousky.. je to zoubky? A jak ji časem namotivovat jist kousky? Děkuji 🙂

journals
1. zář 2019

Nebud na ni tak rychla, vzdyt pozadu vubec neni

veru8989
1. zář 2019

Ahoj 🙂 mám holčičku, 7,5 měsíců. Na kolenou péruje už dýl jak 2 týdny, občas se posune, ale musí se jí chtít 😅 a příkrmy jí taky jedině úplně rozmixované, nijak to nevadí. Co jsem začala dělat teď je že 90% rozmixuji a zbytek namačkám, zamíchám a těch pár kousků mi obvykle promine a spapá. Není kam spěchat. Jinak zatím je bez zoubků.

karol1996
autor
1. zář 2019

@journals já to vím, me jde spíš o ni, furt se mi rozciluje, že se třeba nedostane přes práh :D myslím to pro její dobro. :D skoro sama uz sedí a to je taky vždy hroznej řev, když neudrží rovnováhu, zuchne a musí se zase dostat do toho sedu :D (nepomaham ji, ať maká sama). Chtěla bych ji jen ukázat jak na to, ještě před měsícem jsme cvicily Vojtu a to ji hrozně pomohlo, ale začala nám to bojkotovat a prostě u cvičení spat :D

wxkatuska
1. zář 2019

Dcera byla na kolenou v 6 mes., stala v 7, ale poradne lezt zacala az v 9 a sama v prostoru nechodi dodnes (13 mes). Vse ma svuj cas 😊. V idealnim pripade by dite melo zacit lezt kolem 9 mesice. Pokud stimulace, tak ji treba polozte v plince jen na travu nebo dejte kolem ni deku, kterou bude muset prekonat atd., ale opravdu ma jeste cas. Jo a na lezeni je idealni koberec, plovoucka ci dlazba neni vhodna.

journals
1. zář 2019

@karol1996 To tak prostě je 🙂 některé věci si musi mimina vybojovat bez pomoci maminek. Neboj, ona na to přijde. Mám skoro 8 měsíčního syna a je to to samé, ale neřeším, je to jeho záležitost. Nepomáhám, nemotivuju. Na všechno má času dost.

journals
1. zář 2019

@karol1996 Vojtovku jsi cvičila s terapeutem? Určitě nedělej nic sama na vlastní triko, pokud není důvod. Můžeš jí tím dost uškodit

wxkatuska
1. zář 2019

@karol1996 pokud jste cvicily Vojtu a prestaly, tak to brzke perovani muze byt v dusledku te stimulace a potrva jeste dlouho nez poleze. Na rhb jeste chodite?

wxkatuska
1. zář 2019

@karol1996 jinak nevim, jak na tom vase dcera je (jak vypada sed, zda je dobre proveden a svalove zvladnuty), ale moc bych ji v sezeni nepodporovala.
Jinak pokud ji rostou zuby, muze prechodne odmitat jidlo ci kousky. Dcera se obcas i jen kojila 😉

cuuza
1. zář 2019

@karol1996 Pro její dobro bych ji vůbec sed nepovolovala, nemá na to ještě posílené ty spravne svaly... Ad pérování, to trvá klidně měsíc i déle...

karol1996
autor
1. zář 2019

@journals s terapeutem 🙂 sama ne :D

karol1996
autor
1. zář 2019

@wxkatuska s terapeutkou jsem v kontaktu a sed prý vypadá dobře 🙂

ah1234
1. zář 2019

@cuuza to je co za novinku, ked dieta samo trenuje sikmy sed, tak jak mu to chces nepovolovat? Su deti co same sedia v polroku a ak ide do sikmeho sedu z perovania tak je to jedine dobre. Moj isiel z wckoveho sedu, lebo v 5.5 mesiaci lozit a v 6 mesiacoch stal a skor z toho som bola nesvoja. Nech ju kludne necha trenovat, ale nech nepomaha

ah1234
1. zář 2019

Mne syn perovat od 4.5 mesiaca, lozit zacal v 5.5 mesiaci, takze fakt mesiac 🙂 daj jej cas, koj sa tiez rozculoval, to k tomu patri..

wxkatuska
1. zář 2019

@karol1996 to je ta lepsi varianta, presto sed diteti z pohyboveho hlediska nic neda, je to staticka poloha a velka zatez, proto bych ho nepodporovala. Vztekajici se dite, ze mu neco nejde, je uplne normalni. Mentalni vyvoj je u zdraveho ditete vzdy o krok napred pred fyzickym a vytvari motivaci k pohybu 😉

lobella
1. zář 2019

@karol1996 dcerka zacala perovat na 7 mesicich a perovala dalsi 2,poprve lezla na 9 presne, ale zadne zkouseni, najednou lezla a pekny kus, ted mi leze asi 3 tyden a uz je to pekne zihadlo

alkuska
1. zář 2019

@karol1996 Pérováni je normální, klidně může trvat několik týdnů, pak na to přijde a už se jenom pohrne... Já jsem u první dcerky pomohla tím, že jsem jí pod bříško podvlékla ručník a trošku ji potáhla dopředu a manžel jí postrčil kolínka. Hned to pochopila a začla lézt, ale u ní bylo vidět že už skoro leze, sílu má, jen na to zatím nepřišla. Měli jsme s ní jít na vyšetření a tabulkově už měla lézt, proto jsem jí takto pomohla, jinak bych to nelámala a nechala na ní.
S těma kouskama - u nás dobře fungovalo uvařit do měkka zeleninu - květák, brokolice, mrkev apod. Dávala jsem rovnou celé růžičky nebo celé baby mrkvičky, nebo velkou mrkev na silná kolečka, aby se to dobře dalo vzít do ruky, ne drobné kostečky, ty si nemlže tak pěkně podržet. No a nechala jsem malou ať se v tom sama hrabe a ochutnává. Ona si to ocucala, požužlala a zvykla si mít větší kus něčeho v puse.

leymea
1. zář 2019

Syn zacal perovat na kolinkach a po 1-2 tydnech zacal lezt, ale on zacal perovat az na konci osmeho mesice a lezt tedy zacal v deviti mesicich 🙂

cuuza
1. zář 2019

@ah1234 Já v textu vidím pouze sed, který není stabilní... A sed je vrchol vývoje. O šikmém sedu zakladatelka nepíše.

jade85
1. zář 2019

Náš mladej hrozně dlouho jen válel sudy a pidalkoval, rozlezl se pořádně až někdy po 8 měsíci. A v 11 měsících už chodil. Když mu lezou zuby, tak nechce pořádně jíst ani teď, v roce a půl. Nijak bych nemotivovala, nabízej a nech to na ní, má čas😉

karol1996
autor
1. zář 2019

@cuuza on to ještě není ani sikmy, ani nesikmy sed, je na bříšku a přes bok se do toho sedu zvedá :D ono se to blbe popisuje, ale prý to dělá dobře, každý týden je o kus výš a uz už ji chybí jen kousek :D kdybych ji to chtěla zakazovat, nemuzu ani na wc. 🙂

priefi
2. zář 2019

@karol1996 na vse ma jeste cas. Pocitej, ze muze perovat mesic i dele. Nektere deti kousky nesnesou vubec, pokud ji ted rostou zoubky, muze odmitat veskere prikrmy a chtit jen mleko, to je taky normalni.