Prosím o radu, názor, zkušenost. Syn osm měsíců, od narození v noci dobře spal, probouzel se dvakrát třikrát na kojení, po něm hned usínal. Jen párkrát se stalo, že v noci zaplakal, odmítal prso a podobně. Teď poslední cca měsíc a půl je většina nocí pekelná. Začalo to tím, že se malý budil dost často, každé dvě hodiny, nebo byl velmi brzy vzhůru (ve 2 ráno, ve 4 apod.). Aktuálně je to tak, že se několikrát za noc probouzí s pláčem, nakojím ho (někdy ale prsa odmítá), položím zpátky do postele, pláč začne znovu a stupňuje se v řev. V náručí se prohýbá do luku takovou silou, že je problém ho vůbec udržet. Pláč/řev je to agresivní, velmi hlasitý, jakoby nárazový. Jediné, co pomáhá, je nošení, na které ho ale nechci zvykat. Např. dnes v noci měl takové epizody dvě, obě trvaly cca hodinu a půl, kdy jsem střídavě nosila, konejšila, nabízela prsa (nechtěl), zkoušela, jestli nevytuhne v posteli atd. atd. Spí se mnou v posteli, zuby zatím nemá, přes den spí 2x cca hodinu hodinu a půl, žádné nové jídlo nezavádím. Netuším, čím to může být. Chvílemi mi připadá, že ho něco hrozně bolí a v myšlenkách už jedeme na pohotovost, chvílemi mi připadá, že si prostě vymýšlí, nemůže zabrat, a proto vyvádí. Zažíval někdo něco podobného?
Mám 8,5 dceru a špatně spinká od 3m,ale teď poslední týden je to peklo. Rostou ji horní zuby,a je to přesně jak popisuješ...Takže já ji večer dávám nurofen, jinak nezabírá nic.Už aby se ty zuby prodraly a byl chvilku klid.🙂
Začala strašně slintat a ty horní dásna jsou jakoby nateklá. Já to taky nepoznala, dokud nevylezla bílá tečka tak 1mm velká, a potom začalo týdenní peklo. Budila se s kraválem a než usnula zase kravál, ve dne a noci.Ale přes den se to dalo, žužlala chladící kousátko. A strašně slintala.Bryndáky bych mohla ždímat 🙂 Pak jsem ji začala na noc dávat nurofen proti bolesti a byl klid.....
Ja myslim ze jsou to zuby...syn taky hezky spal a v osmi mesich se budil kazdou chvili a nespal napr. od 2-5 hodin.Je pravda, ze nerval ale musela jsem lezet u nej.Pres den nespal taky.Skus mu dat nurofen proti bolesti.Za pul roku mu vylezlo 16 zubu.
@zmrzlinka Já, ač mám tři děti, tak tohle jsem zažívala poprvé. Přes den spala tak 3x 10 min a v noci každé dvě hodiny s pláčem.Ani jídlo, ani pití a jen a jen nosit a utěšovat..Jsem si říkala, jak může 8 měsíční děcko zničit za noc dva dospělé lidi🙂 Hlavně, že zubisko je venku a snad u těch dalších už to takové peklo nebude... Každopádně přeji hodně sil a energie.
@rebejsova Taky bych řekla že zuby. Ono to ani nemusí být vidět, někdy se tam jenom tlačí vevnitř a pak se zase na čas zarazí. Naše Zuzka měla u jedné série zubů při prořezávání oteklé dásně, ale u dalších to vůbec vidět nebylo až nakonec vylezl zub, pokaždé jinak. A taky se tak nárazově budila, nakonec spala ty kritické noci s námi v posteli, to nám hodně pomohlo 🙂 Kdyby to bylo k nevydržení, může se na noc dát čípek od bolesti.
To budou zuby, u nás byla protivná tři měsíce, než byl nějakej zub vidět.
Holky, moc díky za názory a rady. Snad máte pravdu a brzo zoubky vylezou 🙂
@rebejsova Pozor na zoufalé pobíhání, nošení, dávání zpět-jestli to jsou zuby, tak bych asi vaužila nějaký gel z lékárny. Snažila bych se dítě opravdu třeba pochovat, zabalit a uklidnit, chytit v postýlce za ruku a odejít, když usíná-to opakovat. Sama si předem říct, co budu dělat. Protože dítě má určitě radost, když je blízko maminky, ale nemá se svítit a dělat ruch -u nás fungovalo tiché prostředí-dá-li se to tak ve větší rodině nazvat-v noci.Spíme. Podívej, všichni spí. A do postýlky. Nebo k sobě do postele.
Ahoj, určitě doporučuji již zmíněný gel z lékárny. Znecitliví dásna, takže dítě klidně usne. Zabírá ihned, zkusila jsem si ho na sobě. Kluci se po něm hned uklidnili a klidně usnuli.
Zoubky se mohou prořezávat pekelné dlouho. Určitě nejaky sirup/gel.
Super řešení - bílý jogurt. Nám to zachránilo duševní zdraví. To jediné nám na malého zabírá, pokud ho trápí zuby.
Nám takhle z ničeho nic začala řvát přes den... takže dostala nurofen, bylo zjevné že ji něco bolí a nevíme co. Do měsíce vylezl první zub... jinak jestli ti nurofen přijde moc a je to od zubů můžeš vyzkoušet calgel ten když ji zabral byla jistota že je to od zubů...
Ahoj. Mam chlapecka 8 m a kousek. U nas to bylo podobné, ale nebyl to rev jen knourani jako když ho něco vzbudi a nemůže zabrat. Spinka teda ve ave postýlce. Budil se mi kazdou hodinu a pomohlo jen nosit dokud neusnul, klidne taky hodku a pul jako u vas. Cim to je netuším. Zubu ma 6, těmi to u nas asi nebude. Me napadá jestli nemate pretopeno nebo naopak chladněji. Me se porad odkopával, tak ho ted dávám do pytle a už týden spi az do pěti. Tak možná to u nas bylo tim.