Ahoj holky, prosím o radu, já mám doma 2 letého klučíka .. je to palice a neposeda, ale pálí mu to hned s rychle. K tomu máme doma půl ročního klučíka ... Mám problém, že ten starší moc neudrží pozornost a když mu chci něco vysvětlit tak mě moc nebere.. má ze mě srandu.. Všemu rozumí, ale nechce mluvit a opakovat.já na něho nehci křičet, bít ho .. to dělali moji rodiče mě a tak já nechci děti vychovávat.. Mám tu takovou ošemetnou otázku musím s ním zpívat, aby se naučil písničky .. já mu to vysvětluji na notebooku a to mě bere.. ale moje máti mi stále povídá, že musím zpívat... Já osobně mám ke zpívání odpor... a babička to dělat nebude, když je to moje dítě...
Jak se věnujete dětem? Já s ním maluji, skládáme dřevěné puzzle, vystřiháváme, čteme ... lítáme venku s dětmi, chodíme cvičit taky s dětmi ale prostě nezpíváme...
@kika_21 mě taky švagrová říká, že se ještě nazpívá až moc a ve školce ho naučí... já tu mám jen pří s babičkou...@slimacikmia nechce, jen chce vše pouštět na notebooku nebo tancuje u toho ale zpívat ne
@zlatik1 sama píšeš, že babi říká, že je to tvoje dítě, tak TY si s ním dělej co chceš a babička do toho nemá co kecat, když ona sama s ním zpívat nechce. Pokud syn nechce zpívat, tak bych to neřešila, časem to přijde samo, děti nedělají věci na povel...moje 4letá dcera nechce ani za Boha kreslit, no a co? mám ji kvůli tomu přivázat ke stolu? neeee..... 😀 😀 😀
Jak jako musíš zpívat? Promiň, mě tyhle dotazy baví. Copak je nějaké povinné penzum aktivit, které člověk musí s dětmi? Moji dvouleťačku třeba nebaví knížky, vždycky mi ji chce vzít z rukou a dělá, že čte nahlas sama. Zato ráda tancuje, a když slyší písničku, vytahuje mě ze židle a musím jít dělat tanyny, ale na pohádku pozornost neudrží, tak to neřeším. Děláte spoustu aktivit, tak to nehroť.
No tak keď to nechce ani on, tak by som to nehrotila... 🙂
Když nechce,nehroť to.Stejně s tím nic neuděláš.Dcera zas nesnesla,když jsem ji četla.Přitom u tatínka i ve školce v pohodě,jen ode mě nechtěla.Naučila se to až teď,v 6letech,když čtu synovi 🙂
Muj syn do ted nechce se mnou spivat ani ucit se zadne rikanky.Ve skolce neco asi spivaji ale jeho to moc nebere.Moje mama taky na nej porad tlacila,ale brzo pochopila ze spivat nebude 🙂
Bavi ho auticka....jenom male,modelina,puzzle a sem- tam nejaka knizka.Ted kdyz je vetsi tak jeste pexeso.
Jinak malovat taky moc nechce.Ale zase ho bavi takový ty knizky pro předškoláky s ruznymi ukolami.
Ja bych to nehrotila....on az bude starsi tak si rekne co ho bavi.Nas malej se ve 4 letech rozhodl,ze bude chodit na fotbal.Skoro sem spadla na zadek když jsem prisla pro nej do skolky a oznamil mi,ze jde s klukama na trening 🙂
jaký je důvod, aby zpíval? mám osmiletého syna, nikdy nezpíval, nezpívá a ani zpívat nebude. neumí to, nechce, nebaví ho to. staršího při hudebce posílali něco vyřizovat, aby jim to nekazil...🙂). někdo k tomu má vlohy, chuť, někdo vůbec.
Pokud máš ke zpívání odpor, tak nenuť syna... sama píšeš, že nechceš vychovávat jako tvoji rodiče. Tak v tomhle?
Dcerka třeba hrozně nerada maluje, mě to trochu mrzí, občas spolu něco vytvoříme. Mnohem raději stříhá a lepí... No a co? Tak holt nebude po mně 😉 hlavně že je zdravá a baví ji aspoň něco!
Jako vystudovaná hudebnice ti můžu říct,ze zpěv je pro celkový vývoj dítěte strašně super věc a hodně pomaha rozvíjet i myšlení.Ted okolo těch 2 let je to ideální věk ke zpěvu .Navíc většina dětí to má ráda - já bych se asi občas přemohla 😀
všem děkuji za reakce...já se někdy přemůžu to zase jo, ale není to na půl hodiny... tak 2 - 3 písničky.. Já jsem jen od své mamky slyšela, že mu musím zpívat, aby mě slyšel a líp mluvil.. oporuju jí, že když mu čtu tak mě taky slyší..
Ja myslim, ze nemusis vubec nic. Ne nadarmo ma Tvoje dite za maminku Tebe, tudiz maminku, ktera nerada zpiva. Svou cestu si stejne najde. Ja take nebudu svou dcerku ucit holdovat sportu, pac to sama nemusim a klidne mi za to muze nekdo nadavat, je mi to jedno. Vedu ji k tomu, co umim ja a druzi okolo zase jsou pro ni prinosem v tom, v cem jsou dobri oni. Zadne vycitky, dite si preje spokojenou matku: To je na prvnim miste.
Ať babička nemele a radši mu zazpívá 😀
Jinak - já jděcku zpívám furt, ale zas skoro netvoříme, nesportujeme. Dělám, co mi jde a co mě baví. Všestrannost dožene ve školce.
Presne jak uz nekdo rekl,muj syn nechce kreslit. Vubec! A verim ze i pres to se psat nauci 🙂 tak i se zpevem
@zlatik1 tak na to jsi ji měla říct,že maminka dítěte je i na to,aby rozhodla,jestli svému dítěti bude nebo nebude zpívat 😉
Babicka by potrebovala studenej hadr na celo. 😉 Ja nejradsi jsem s detmi venku, malovani mi nejde, zpev mi nejde, tvoreni vubec. Toto rada nechavam na profesionalech ve skolce. 😉 Jakoze sem tam neco zazpivam (no, zavyju) a sem tam neco namalujeme, ale ze bych treba vytahla vodove barvy, to ne. Ale vycitky nemam, zas delam s detmi jiny veci a nastesti mi do toho nikdo nekeca.
@zlatik1 Pro me byla vždy hudební výchova utrpením, dětem jsem nikdy nezpivala a zpívat nebudu a prezili to🙂. Písničky i říkanky se dají v nejhorším pustit na youtube, pokud o to dítě stoji a babička zpívat nechce..
Pokud vám někdo podsouvá, že nezpivanim diteti jste spatna matka, pošlete ho do háje🙂
@zlatik1 a on chce spievať?