Pasení koníků "s pomocí". Jak dlouho jste pomáhali?

29. zář 2021

Zdravím vás, můj syn čerstvě 4m nechtěl past koníky. Navštívili jsme fyzio mimojine i kvůli predilekci, ta malýmu nějak poskladala ruce, předloktím mu zatlacila na prdelku a malý pásl jak divej. Mně to s ním ještě moc nejde, musím tu správnou polohu ještě vychytat, každopádně se chci zeptat, kdo má zkušenost s tímhle tlačením na prdku a pridrzovani rukou, jak dlouho cca jste prckum takhle pomáhali, než to začali zvládat sami bez pomoci? Mně přijde, že každý den zvedá hlavu míň a míň, a to mu ještě pomáhám..

mishulka26
29. zář 2021

Chodila jsem se synem na rehabilitaci kvůli predilekci hlavičky a pokračovali jsme dál cvičili jsme na posílení svalů, ale rozhodně při pasení koníčku jsme nepomáhali ani já ani fyzioterapeutka zastávala názor, že on musí sám

mourovatakocka
29. zář 2021

S dcerou jsme měli totéž, údajně šlo o to, aby se naučila při paseni koníků používat ty "správné svaly". Měla jsem pochybnosti, když jsem dostala další sadu cviků a dcera ještě brečela, trochu jsem googlila a zjistila jsem, že to je vlastně vojtovka. Podle fyzio jsem měla dávat na bříško jen během cvičení, tedy asi čtyřikrát denně. Někdy v té době jsem o tom říkala neurologovi a ten se smál a říkal, jak chcete, aby se to naučila, když nemá možnost. Takže jsem se na to vykašlala, fyzio tvrdila, jak cvičíme, ta říkala, jak je to vidět a jak se dcera děsně zlepšila. Nakonec byla dcera až moc napřed, rychle se naučila otáčet, vynechala plazení a rovnou lezla po kolenou a v půl roce si sedla.
Doporučuju ptát se na vše fyzio a doktorů, současně se ale vzdělávat a nebát se říct si o druhý názor.

daasqua
29. zář 2021

Dcera taky nechtěla pást a prý používala špatné svaly (byla hubeňour s těžkou hlavou). Ani jsme moc necvičily, ale začalo jí to v 3,5m více bavit, když se naučila sama přetáčet. Pak byla ve všem napřed - plazení 6m, lezení 7m a chodila bezchybně v 10,5m. Ono jim třeba něco dlouho trvá a pak jsou najednou rychlé pokroky.
Jakou má stavbu těla - štíhlý/buclatý, těžká hlava...? Hlavní je, aby vše dělal na obě strany a jednu nepreferoval. Dělal to předtím podle fyzio špatnými svaly? (je celkem možné, že to bral hlavně zády a byl hodně zakloněný, správně to nemá být tolik zakloněné v určité fázi)...