Dobrý den, prosím máte nějaké rady jak BEZ VOJTOVKY naučit správně pást koníky? Mému synovi jsou 4 měsíce, pase hezky, hlavičku má zvedlou, akorát mu občas lítají nožičky nahoru, nebo ručičky, nemá je prostě narovnané a před sebou furt, ale jinak to umí, už se i sám otáčí. Ale naše fyzio má problém, věčně nespokojená, dala nám teď druhý cvik a já to neumim, mám to nahrané , ale ukáže nám to vždy 1x a pošle nás domů. Prostě u toho jen brečí a nic jiného, takže prosím dá se nějak podpořit pasení bez vojtovky? Děkuji moc.
Změnit fyzio?
Taky bych změnila fyzio, s takovým přístupem se daleko nedostanete
Jo zkus se porozhlidnout jinde. Mne to vždycky ukáže a pak chce ať si to vyzkouším a opraví případně chyby a pak to zkusim několikrát.
Zmínit fyzioterapeuta, mi přišly chtěla abych jí to ukázala a když jsem něco držela špatně opravila mě a ukázala znova .Pak jsem si to vždy u ní několikrát zkoušela .Nový cvik mi taky několikrát ukázala ,i chtěla abych to před ní udělala
My taky zacaly resit ve 4m spatne paseni koniku, po dvou navstevach v mistni poliklinice a vojtovce jsem zvolila jinou cestu. Za sebe (a urcite nejen za sebe) vsemi deseti doporucuju zajit s mimcem na osteodynamiku. Mrkni na net. Nam pomohlo az zazracne u prvni dcery a ted i s druhou po jedne navsteve taky, uz dava rucicky tak, jak ma..jeste obcas dela letadylko, ale pokrok obrovsky.
S malou jsme na fyzio nechodily ale selsky rozum mi rikal ze kdyz je na brisku s hlavickou nahoru tak trosku pomoct…pritlacila jsem ji zadrcek a nozky k podlozce pripadne jednu nozku pokrcila….byla jak biatlonista pri strelbe…. a sama se to naucila pak sla rovnou na ctyri neplazila se
Hele, co vyměnit fyzio? Ty problém zejvně nevidíš, ona ti to pořádně neukáže (ani problém, ani nápravu) tak k čemu to má být? To je jen trápení matky i dítěte.
Druhá možnost je převést část toho trápení na odborníka, který je za to placený a trvat na tom , ať ti to ukáže znova a znova, dokud to nepochopíš (protože z popisu: dítě se přetáčí, hlavu udrží, občas mu vyletí nějaká končetina... ona mu může vyletět i proto, že si chce hrát a ne pozovat jak manekýna, že... )