Panická hrůza. Mám to řešit s doktorkou?

majunka54
31. srp 2020

Ahoj, potřebuji poradit. Malému je 8.tydnu posledních par dni. Když spinká stuhne, roztahne rucicky nahoře a začne 10 minut hystericky plakat, než ho uklidim. V očičkach ma strach. Má potřebu se pořád něčeho drzet. Nahání mi to hrůzu, chudacka když vidím...mám se bát a řešit to s doktorkou?

klokanka31
31. srp 2020

@majunka54 Nebudou to noční můry?

lv
31. srp 2020

Nervova soustava dozrava, je treba ho hlavně odpoledne neprepinat, nedavat moc podnetu, hraček, zvuku, dovadeni atd.. Spat v hnizdecku (treba z deky, polštáře, aby byl obklopen jako v břiše, ne ve velkem prostoru..

marti89
31. srp 2020

Super je dát do ručičky něco, co může žmoulat - usínáčka. V porodnici pro nedonošence dávali chobotničky, miminka jsou pak klidnější.

sigyn
31. srp 2020

Není to Moroův reflex? Nám se něco podobného také dělo, ale pomohla zavinovačka.

krupka3
1. zář 2020

Take si myslim, ze jde o Mooruv reflex. Miminko se snadno ulekne, rozhodi rukama, ktere roztahne a vypada to, ze ma strach. Samozrejme pak muze i plakat. My kvuli tomu prikryvame dceru takovou tezsi bavlnenou deckou, jejiz vahu na sobe citi a nema tolik tendenci se lekat. A kdyz uz se lekne, tak ji to nedovoli tak rozhodit rucky, takze se zase tolik nelekne.

rosalline
2. zář 2020

....taky jsme to prožívalito opravdu čas.....lekl se ničeho, v očích děs, rozhodil ručičky, třeba x krát v krátkém sledu po sobě..... s věkem to odeznělo...opravdu si nevzpomenu kdy...ale do 3měsíců to bylo pryč určitě......pomohlo mu chytit ručičky a dát na hrudníček a chvilku držet u těla.....to omezení prostoru má co do sebe...aby se cítil jako v břichu