Pád z náručí. Šli byste k lékaři?

13. bře 2024

Prosím o názor.

Dnes mi vyklouzlo rok a pul staré dítě z náručí a padlo hlavou, krkem asi na tlustý koberec asi z 1m nebo 1, 20m.
Rozplakal se hned a plakal asi 2 min.
Pak se uklidnil přivíral asi 30 vteřin oči a zakryval si je. Pak už nic.

Zornice reaguji, žádný výtok z uší ani nosu, pohyb a pamatování slov stejný a po 5 min. úsměvy a lítání po bytě.

Šly jste i tak k lékaři dítě zkontrolovat?
Prý nic moc stejně nezjistí pokud se neudělá CT a to by ho museli uspat aby se nehýbal.

Bouli nemá, pije, jí, dovádí.

krisstina93
13. bře 2024

A to padlo rovnou na hlavu a nebo nejdřív na zadek? Já bych kontrolovala, jestli není cokoliv jinak, ale hned bych nikam nebezela.

journals
13. bře 2024

Já bych nejela, ale pozorovala. Mám takový kousek doma a s bráchou dělají strašný věci. Spíš se asi lekl, buď v pozoru a dej sama na sebe. Pokud budeš hodně nervózní - jeď, pokud to bude víc v klidu doma, tak pozoruj doma.

erchia
13. bře 2024

Nemůžu říct, jestli bych jela, možná jo, záleží na situaci, nicméně třeba pomůže tenhle článek ;)

https://www.mudrmilkovicova.cz/l/jak-neztratit-...

autor
13. bře 2024

@krisstina93 ne nespadl na zadek. Přepadl mi z náručí čili hlavou a krkem napřed. Ale z 2 předešlých pádů tento byl takový co se týká jeho pláče nejmírnější. Budu ho ještě budit. Vypadá dobře jen nevím proč přivíral ty oči. Jestli kvůli světlu nebo bolesti hlavy nebo co. Vypadalo to že usne. Ale za necelou minutu byl normální.

krisstina93
13. bře 2024

Aha to bych kontrolovala poradne, zvlášť kdyz málo plakal, ono při otřesu mozku děti neplacou, nebo min, než obvykle, kdyz se nic neděje. Určitě bych v noci budila.

veroniquecz
13. bře 2024

Info přímo z dětské nemocnice:

lentilkah
14. bře 2024

Ja bych ho nechala zkontrolovat. Dcera skocila z gauce na hlavu, brecela jen po padu, jak jsem ji zvedla, tak ztichla a jen opakovala dobry. Pokladala si hlavu a byla spava.
Volala jsem rychlou, nedokazala jsem si predstavit, ze ji v tomhle stavu vezu do nemocnice sama. Jeji stav se behem cekani na rtg a vysetreni srovnal, ale stejne si nas tam nechali na pozorovani kvuli otresu mozku.

autor
14. bře 2024

Tak jsme jeli ho zkontrolovat. Neměl žádné příznaky tak nás neposlali ani na RTG ani na CT. Tam by nás poslali jod pokud bychom měli klinické příznaky a opravdu by se jim to nezdálo. Ani si nás neponechali na kontrole. A to nespadl z gauče ale z náruče.

autor
14. bře 2024

cca 120 cm ale na měkký koberec

lentilkah
14. bře 2024

To je dobre, ze je vsechno v poradku.

autor
15. bře 2024

Stále mám ten pád před očima, je to strašné ty výčitky.

lentilkah
15. bře 2024

To se proste stane, taky jsem detem vynadala, at nedelaji na tom gauci blbosti a za chvili rana. Tohle proste nejde uhlidat, ani kdyz je drzis. Spatne se hnou a je to.