Pád 6měsíčního batolete z postele na parkety. Zajet na kontrolu?

27. únor 2023

Ahoj holky, prosím o radu. Dnes mi spadl syn z postele na dřevěné parkety. Asi minutku brečel a pak byl ok. Bouli jsem nenašla jen trochu cerveny fliček malinky ne moc vyrazný, spíš naopak. Zornice normální a chování a pohyb taky. Nezdá se mi, že by měl takové štěstí a byl v pohodě. Nebo ano? Nemám pro jistotu zajet na kontrolu?

katherine177
27. únor 2023

Myslím ,že měl štěstí .
Můj syn vypadl v 1 roce z dětské postýlky ,snažil se přelézat postýlku ,pád hrozný ,byl to moment nepozornosti.Volala jsem sanitku ,byli jsme na pozorování v nemocnici přes noc ,naštěstí vše v pořádku ,ale bouli měl pořádnou.
Pokud nebyl v bezvědomí,nezvracel,není spavý,nemusíte se bát .

lv
27. únor 2023

Obě spadly, několikrát. A v 5 měs, taky na parkety. Pokud reaguje normálně, není extra spavy, nikam nejezděte

luckavobo
27. únor 2023

Pokud normálně reaguje a nezvrací, nikam nejezdi, jen budete x hodin čekat na pohotovosti. Mě po pádu syna, doporučili co 2-3 hodiny v noci kontrolovat zda je OK, po dobu 2 nocí.

zmrzlinka
27. únor 2023

Kojenec je od měsíce života do 12 měsícu.Batole od 12 měsíců do 3 let.Jen pro info .
V noci dítě pro jistou dvakrát vzbud jestli je v pohodě.Kdyby začalo dítě zvracet ,tak raději do nemocnice na kontrolu.

cilkat
28. únor 2023

Děti se dělí na ty, které už z postele spadly a ty, které teprve spadnou. Neříkám, že je opatrnost zbytečná, a deti prostě padají. Prý zhruba do výšky stojícího dítěte to bývá bez následků. Pokud vypadá normálně, tak bych neplasila.

konidana
28. únor 2023

@cilkat me vypadlo dite z ruky. Stala jsem a drzela vztekajici se mozna uz batole, ale vic jak rok ji asi nebylo. Spadla z vic jak metru na hlavu na lino pod kterym byl beton. A nic ji nebylo. Chvili rev a pak usnula neb to bylo pred spanim🙄