Dobrý večer,
Připadám si jako nejhorší matka na světě. Jen jsem si sahala pro plenku vedle na stolku a najednou vidím jak mi syn letí z přebalováku. Začal hodně brečet, ale po chvíli se uklidnil a smál se. Jenže já mám z toho teď blbej pocit a navíc si připadám jako neshopná matka ...Chci se optat, jestli máme s ním někam jet a nebo stačí ho jen pozorovat. Děkuji za rady.
Ahoj, přeju, ať je to v pořádku ;) Nicméně okamžitý pláč je určitě dobré znamení ;)
A k tomu jsem si vzpomněla na tento článek:
https://www.mudrmilkovicova.cz/l/jak-neztratit-...
Celkově tuhle paní doktorku sleduju na facu a líbí se mi, jak s nadhledem podává info 🙂
A jinak, určitě nejsi ani první, ani poslední, tak snad to bude prostě ok ;)
@keyblaza záleží, jak spadl. Pokud ne přímo na hlavu,tak to bude ok. Mají se hlídat zornice, zvracení, stav vědomí a říká se, že po pádu na hlavu by dítě nemělo jít 2 hodiny spát.
Buď v klidu, stane se.,jsou to děti. Pokud je v pohodě, tak bych nikam nejela ❤️ já jsem vždycky sledovala, jestli je třeba něco nebolí a tak. Mně holky spadly vždycky až byly větší, protože prebalovak jsem neměla. Tak když pak skakaly, tak jsem taky pořád vyšilovala, jesltli nemůžou mít nějaké vnitřní zranění, naštěstí měly jen modřiny.
@keyblaza To plně chápu 🙂 Nám se syn nedávno "jen" ducl do hlavy a už jsme přemýšleli, co a jak... včetně kontaktování doktorky.
Nervy prostě pracují, to je jasný.
Zkus kouknout do toho článku, pohlídat a kdyby se něco nezdálo, tak případně jet, ale rozhodně doufám a věřím, že to bude dobrý 🙂
Mne se to stalo nedavno taky. Malej mi spadl z prebalovaku primo na hlavu 🙈 stala jsem u nej, byla to vterina, vubec nechapu, proc to udelal. Sedel a najednou skocil sipku primo na kachlicky 🙈🙈
Chvilku rval a pak se smal a byl v pohode 😅
Jak pisou holky, ten rev z plnych plic je urcite dobre znameni. Nicmene radeji jsem ho vzala a jela s nim okamzite do nemocnice, aby se vysetril. Jako zdravotnik jsem videla vsechny mozne cerne scenare (od praskle lebky po krvaceni do mozkovych komor), ale instinkt matky me uklidnoval, ze to bude v pohode. Krome mensi boule byl uplne ok.
Tezko radit takhle pres net. Podle tveho popisu to vypada, ze to bude dobre, ale rozhodnout se musis ty. Kdyby ses rozhodla zustat doma, tak kazde 2-3h kontroluj zornice, jestli jsou stejne velike a stahuji se.
Malý je snad v pořádku, teď mi po dvouch hodinách usnul. Stejně jsem.z toho špatná a chlap mi nijak nepomohl. Navíc jsem teď přecitlivělá, co čekáme druhý, tak prostě z toho jsem hrozně špatná.
také se mi to stalo, seděl na přebalováku, já měla ruku přes jeho tělo aby nespadl, sahám pro plenu a on mi přes tu mojí ruku udělal "šipku" no byla jsem v šoku, chvíli brečel, zkontrolovali jsem zorničky a hlídali ho. Por mě bylo nějhorší, krom toho, že jsem si to vyčítala, že mi o vyčítal i manžel - sebral mi ho z náručí a "jak ho hlídáš?!" Brečela jsem a měla strach dlouho. Syn je OK a už skoro 9 letý.
Nejhorsi matka nebudes. Nam spadla mladsi z 2.metrove postele a to byl manzel 5cm od ni a stejne ji nestihl chytit. Jestli nezvraci a zornicky jsou v poradku, nestezuje si na nejakou bolest, jen bycb pozorovala. Bude to dobry.
Ja ty chlapy vlastne chapu, ze moc nepodpori.
Kdyz se to stalo ted u nas, tak mi manzel rekl, ze kdyby se to stalo jemu, tak ho vynesu v zubech. No a mel samozrejme pravdu. Asi bych na nej hystericky kricela, jak ho sakra hlida 🙈😅 slova podpory by se urcite nedockal 😅
Jeste ze mas nas. My te tu utesime 😃
Já jen dodám, že se doporučuje víc sledovat cca 48 hodin. Moje děti, teda hlavně ten mladší, jsou experti na úrazy/karamboly na hlavu hlavně před spaním🤦 říká se, že dvě hodiny nechat vzhůru ale udrž dítě, které se zrovna chystá jít spát a přeletí přes autíčko na hlavu, tak že si rozkousne horní uzdičku v puse a odře ret, že má vydržet ještě dvě hodiny vzhůru 🤦 naštěstí zatím to bylo vždy ok a ani na pohotovost jsme nikdy nejeli, jen jsem je prostě v noci chodila kontrolovat (nebudila jsem) a druhý den víc sledovala, jestli se chovají normálně. A jinak nejsi nejhorší matka, naopak, ta nejlepší, jelikož máš strach 😉 starší mi spadl z gauče a mladší, ten má těch pádů na hlavu snad nepočítaně 🙂
@keyblaza jednou mi 18m syn spadl z konferencniho stolku hlavou primo na dlazbu, potom zase spadl hlavou na stul a boule, jako vrata, volali jsme dokonce tehda i na zachranku a do nemocnice a rekli at jsme v klidu a hlidat. Jestli nezvraci, neplace porad atd. Krome modriny a boule nikdy nic dalsiho. I kdyz to vypada nekdy fakt skarede, tak to dite je potom fakt v poradku 🙂
Nam jednou syn prelezl postylku a letel dolu (byl mu rok). Dokonce jsem to videla a asi to budu mit pred ocima az do smrti. Bylo to hrozny. Nastesti spadl tak sikovne, ze se pri padu pretocil a spadl na brisko, hlavu drzel nahoru, takze ani se nebouchl do hlavy. Jenze me to stejne vrtalo hlavou, nakonec mi to nedalo a volala jsem doktorce (stalo se to rano), ta mi rekla, ze je to vic jak metr a mame jet do nemocnice. Tak jsem s nim jela, tam ho pani doktorka celeho prohlidla, na hlave nic nemel tak rekla, ze nas na rentgen neposle a mame ho jen pozorovat.
Malý vypadá v pořádku a teď ráno se chová úplně stejně jako každé ráno 🙂 akorát já budu mít teď strach z přebalovací pultu.
@keyblaza Při všech pádech nebo úrazech se budeš cítit jako nejhorší máma na světě, protože v tobě bude hlodat " kdybych byla o vteřinu rychlejší, mohla bych tomu zabránit". Zažila to každá z nás. Nehody se prostě stávají.
Mně dítě sjelo sjížďák do sklepa proti zdi na odrážedle. Byla jsem o 2 kroky za ní a nestihla jí chytit. Hlavou dvakrát narazila na beton. Ještě týden potom, jsem se mučila tím, že musím být rychlejší nebo předvídat nepředvídatelné.
Díky bohu jsou malé děti "gumové" a ve většině případů to bolí déle nás rodiče než je.
@keyblaza Ja uz jsem ani takto velke deti nedavala na prebalovak. Vetsinou se mi snazili zdrhnout a tak jsem je prebalovala na zemi nebo na gauci. Ten mame nizky. A taky ve stoje,protoze syn si odmital lehnout 😀
Kazdou mamu to mrzi. Ja dceri vyhodila v roce a pul loket 🙈 Sli jsme po schodech a ona zakopla. A ja,abych zabranila padu ji zatahla za ruku a najednou hrozny krup a hrovzny rev. Rukou nehybala,strasne brecela. Museli jsme na pohotovost a tam ji to nahodili zpet. Byla jsem z toho prasky,ale...
Ono tech padu a urazu bude jeste spousty. Motorka,koloodrazedlo,hriste apod...
Hlavne,ze je ted vsechno v poradku.
Všechno, s čím se ztotožňuji, už bylo řečeno, takže jen dodám, jestli nemůžeš přebalovat na zemi 🙂 Beru to ze zkušenosti se dvěma dětmi - starší mi na přebalováku vydrželo hrozně dlouho, mladší musím od cca 10 měsíců na zemi, jinak to byla bojovka 😀
Normální to není, ale stane se. Nejsi první ani poslední, která neuhlidala, ale budou i horší úrazy časem ( U nás se prebalovak nevede) Jen ho hlídej po dobu 48hodin, kvůli krvácení do mozku. Se divím, že když si to tak vycitas, že jsi ho raději nevzala k Dr. Měla bys klid v duši, že to je ok.
@pampelina18 na pohotovosti by jim stejně řekli jen, že ho má hlídat 🙂
@xnikolan ale už by tam byl ten záznam a kdyby něco zanedbali bylo by to na ně...
Ještě mě napadá něco, co nám aspoň trochu pomáhá. A to dítko zaměstnat nějakou drobnou hračkou, co ho zaujme, třeba kostička lega, náš mladej ocení i ponožku 🙂 Tak třeba to může trochu pomoc... Na chvíli je tím zaujat, ale samozřejmě jsou situace, kdy to prostě zahodí a přes to nejede vlak 🙂
@pampelina18 nemaji to jak zjistit. Pirad je to na pozorovani rodice.
Mimochodem novni pozorovani bez buzeni je uplne k nicemu, nemate sanci poznat zmenu chovani driv nez nastane velky problem. A az si vsimnete ze dite nedycha, je to v haji uplne.
Jednou jsem na pohotovosti byla, nekolikrat sledovala, v noci budila a spali na monitoru i jako starsi
@elesse doktoři nemají jak zjistit, že dítěti něco je jo 😂😂😂 to snad nemyslíte vážně. Krvácení do mozku atd poznají...
@pampelina18 a vy uz jste na takovem vysetreni po padu 18m ditete byla? Kdyz jste tak chytra…
Nejsi nejhorsi matka. Kdo je bez viny,at hodi kamenem. Je to blby,ale stane se. Je uz velky. Dobry znameni je ze plakal a ze se smeje. Hlidej zornicky a jestli neblinka. Jestli se chova normalne. A muzes zkusit prebalovat na zemi.