Ovocný čaj. Odkdy dávat dětem?

ejzi
10. lis 2024

Ahoj holky mám otázku. Od ký jste začali dávat svím dětem klasické ovocné čaje co pijete i vy?

tulipdona
10. lis 2024

Nikdy😅
Ma dva roky, pije maximálně bylinkový sypaný čaj. Ale ovocný čaj v sáčku doma nedostane.

jaja01k
10. lis 2024

@ejzi Asi od 4 let si občas dají šípkový čaj.

1pomnenka
10. lis 2024

Nikdy, nepiju ho ani já, nedala bych ho ani dětem. Jen černý, zelený a roibos. Pak pečený ovocný čaj, který si sama zavařuji.

angelinie
10. lis 2024

@1pomnenka Černý čaj dětem? Vždyť obsahuje kofein. My pijeme hlavně ovocné dětské čaje všichni, já i děti. V podstatě od půl roku, co přešli z plného kojení i na jiné tekutiny.

martulka88
10. lis 2024

@ejzi Sypaný, asi okolo 10-12.měsíců. Teď má 2,5 roku a ráno dostane sypaný a pak už jen vodu. Klasický sáčkový, aby byl pro něj vhodný a byl ovocný, tak jednou až dvakrát za měsíc :D Je to o moji lenosti s louhováním 😁 Ale syn má rád i čistou vodu, takže čaj nijak nehrotím 😁

ejzi
autor
10. lis 2024

Děkuju moc za odpovědi😇😊👍

michaela666
10. lis 2024

Pořád kupuju pro děti ( budou jí 4) jde hlavně o chuť, přijdou mi jemnější a hlavně nejsou nastavované ibiškem.
Když si dá občas u babičky klasický, tak jí moc nechutná nebo ho ředíme ještě vodou. Z klasiky děláme od podzimu do jara šípkový ze sušených plodů a ten máme rády obě.

emillyhk
10. lis 2024

Někdy ve 2,5 letech vzal na milost Roibos (tak 1x za měsíc) a cca od tří let občas ovocný, ale to jen když si ho uvaří babi a on jí ho vypije 🙈😆 Ale syn do těch 2,5 let víceméně odmítal pít cokoli kromě čisté vody nebo mléka 🤷‍♀️

1pomnenka
11. lis 2024

@angelinie Ano, čaj není káva, kofein brzy vyprchá.

normalnimatka
11. lis 2024

zatím nikdy.
když už, dávala bych rozhodně sypaný, v případě ovocnejch i pečený.... sáčky bohužel obsahujou bělidla a lepidla, některý i horší věci, takže bych to rozhodně nezalejvala horkou vodou a nedala pak dítěti.

nejlepší máš naučit na vodu. z hlediska cukrů-zubů, z hlediska dalších případnejch pesticidů a jinejch potenc. srajd do těla, i z hlediska největší dostupnosti. na výletě si dopustit vodu není takovej problém, jako furt muset vymejšlet nějaký ochucení.