Otočení na břicho. Jak dlouho trvalo Vašim dětem?

aurelie34
16. čer 2020

Hezký den, dceři budou 25.června 4 měsíce a týden se mi otáčí na bok. Jak dlouho trvalo pak vaším dětem otočení na břicho? Kolikrát to už vypadá že se jí to povede a pak nic.

lela82
16. čer 2020

syn se zacal pred par dny pretacet na boky a ted uz to dotoci az na bricho, slo to pak rychle, v sobotu mu budou 4 mesice...doktorka dnes ale rikala, ze na to ma jeste cas

barulina
16. čer 2020

Dcera zacla tesne pred dokoncenym 3 mesicem. Syn ma. Zitra 2 a uz se toci na bok. Ale ja mam silene deti a taky velike a silne uz od narozeni

leniczka23
16. čer 2020

U nás tak měsíc možná dýl. Ale Matýsek chodil na RHB, byl kvůli nemocem chvilku pozadu. Pak to dohnal.

aurelie34
autor
16. čer 2020

@barulina tak malá je taky velká a silná. Porodní váhu měla 4430 g a teď má 9 kg a to jí ještě nejsou ani 4 měsíce.

squezy
16. čer 2020

@aurelie34 Do 6. měsíce má čas 🙂

vanocni_stromecek
16. čer 2020

Malý se začal přetáčet v 6 měsících. Takže vklidu.

aurelie34
autor
16. čer 2020

@squezy já neřeším že se ještě nepřetáčí, vím že má dost času, není to moje první dítě. Jen mě zajímalo jak u koho trvala dlouho ta fáze na bok.

klokanka31
16. čer 2020

Když to tady tak čtu, moje čerstvě měsíční holčička se otáčí na bok už týden, myslíte že to je moc brzo?

iris92
16. čer 2020

Me se syn parkrat pretocil ve 4 mesicich, pak dva mesice nic a na zacatku 6. mesice se zacal hezky pretacet.

priefi
16. čer 2020

@aurelie34 starší na začátku 8m, ale točil se kolem své osy, byl naprosto ok, z bříška na záda kolem 6m, ale na to bříško byl lenoch. Na bok se začal točit před 4.m, ale na bříško až v 8m. Neměli jsme žádné vojtovky nic, prostě měl svůj čas. Mladší na začátku 4.m to už uměl bez problémů. Každé dítě je jiné a každé má svůj čas 😉

barulina
17. čer 2020

@aurelie34 aha, myslela jsem jestli to na to nema vliv. Kazdy prcek je jiny. 🙂

lula86
17. čer 2020

@aurelie34 buď trpělivá až samo dítě bude chtít tak to udělá. Syn se tedy začal přetáčet rovnou na břicho na boku nevydržel vůbec. A trénovali jsme to 5x denně při každém přebalovaní na bříško s mojí pomocí a při hraní on sám se pokoušel. Ve 4m už to uměl.

puhelin
17. čer 2020

Dcera to nedelala, ta rovnou na brisko. Synovi to trvalo tak den, dva po otoceni na bok.

puhelin
17. čer 2020

@lula86 "Az samo dite bude chtit, tak to udela."
A pak pises, ze jste to trenovali pri prebalovani. Proc trenovali?

lula86
17. čer 2020

@puhelin trénovali jsme hlavičku to jsem tam zapomněla napsat. Byl línej ji pořádně zvedat. 😅 Jinak netrenovali. Vždycky když ji nechtěl zvednout tak jsem ho lochtala pod bradou.