Otlaky na palcích u 15měsíční dcery

hezz17
11. pro 2018

Dcera (15 mesicu) ma asi od včera, nebo teda včera jsem si toho všimla otlaky na paleckach. Současně na obou dvou. Na vnitřní strane chodidel. Včera měla celoroční botky asi 20 min. Jen v kočáre, nakonec ani nevylezla, nechodila. Dneska taky asi 20 minut zimní boty. V obou ma rezervy. Celoročky jsou DD step, zimní nevím. Ale nemyslím si že by to bylo z bot, když je včera i dneska měla pár minut. Chodí hezky, už 3 měsíce
Nemám po

hezz17
autor
11. pro 2018

Nemám pocit, že by nějak špatně našlapovala nebo držela nozicku... ma hodně baculate nohy vysoký nárt, širší nohu. Doma chodí bosa. Buď v ponozkach nebo puncoskach. Nerada bych ji od mala vypestovala nějakou vadu, vadnou chůzi, atd... nějaké nápady z čeho by to mohla mít?

nupta
12. pro 2018

@hezz17 Pro jistotu bych se mrkla na stélku, jestli jí sedí (pokud jste to nezkoušeli v obchodě). A kde má přesně otlaky - třeba by potřebovala ještě širší botky.Ještě by to mohlo být z úzkých ponožek-to jsme řešili my, i když otlaky jsme z toho neměli.

hezz17
autor
12. pro 2018

@nupta stella sedí. To jsme zkoušeli v obchodě. Mě pak napadlo ještě overaly na spani. Dneska jsem ji dala bez tapek.

nupta
12. pro 2018

@hezz17 No vidíš, tím by to taky mohlo být. My měli velkou nohu, tak jsme dupajdy a overaly s ťapkami nenosili. Ať otlaky brzy zmizí.

kvmatonka
12. pro 2018

Já bych přece jenom botky zkontrolovala. DD Step mají kulatou špičku a pokud má dcerka dominantní paleček, tak jí to prstíky stlačuje k sobě a můžou vznikat otlaky. Navíc když dáte ještě ponožku, tak má o to menší prostor v botě. Zimní botky tam samo zkontrolovat, nevhodný tvar botky.

hezz17
autor
12. pro 2018

@kvmatonka dneska jsem kontrolovala, v dd stepech ma rezervu, zimní jsou na sirku tip top, na dálku s rezervou. Takže je vyměníme. Ale měřila jsem i ten overal a ten má teda tapku o 1cm menší. Tak když je v tom celou noc, tak to asi mohlo být tím. Asi už raději budu pořizovat jen bez tapek...🙂