Má skoro pořád otevřenou pusu a často vyplazený jazyk
Má s tím někdo zkušenosti? Konkrétně u mě jde o skoro 3 měsíční miminko.
Plazi jazyk pořad a spinka s pootevrenou pusinkou. Saje z prsa krásné vše jinak nám přijde v pořádku.
U nás od narození abnormálně velký jazyk, prostě se nevešel do pusy. Způsobilo to i otevřený skus. Ten se srovnal sám, jak syn rostl a proporce se měnily. Ve třech letech nastoupil na logopedii, ve čtyřech mluvil úplně krásně.
@marimanta Ježíš děkuji.. samozřejmě na neurologii jsem to říkala (jsme o měsíc dřív ještě k tomu) a ona ať jazyk zatím neresime. Proto jsem šla s dotazem sem. Trosku se mi ulevilo. Ona má pusinku taky skoro pořad otevřenou a spicka jazyka venku a nebo když je vzhůru tak ho pořad plazi ven
@rezena12 tak to zatím opravdu neřeš 🙂 Je malinký, pokud má větší jazyk, patrně mu pusinka doroste. My to měli už ve zprávě z porodnice - makroglosie - hned jsem na našeho dětského uhodila, co to je, co mi to zatajili...a on, že má prostě jen velkej jazyk :D A pak se pokaždé ptal - už mu pusa dorůstá? 😀
A pokud se ti to i později nebude zdát, uvidíš, co řekne dětský(á) lékař(ka), zubař(ka).
Vlastně si ještě pamatuju, že měl taky, povolené svaly celé pusy, přišla na to logopedka, ale taky to vycvičil.
@rezena12 U nás byl velký jazyk a asi lehce povolený ten sval. Srovnalo se to, když pusinka dorostla. Pak jsme chodili na logopedii. Byl problém s l a se sykavkami, ale upravilo se to cvičením a do první třídy už dítě umělo všechny písmena.