Holky,co vam pomohlo na opruzeniny?
Mala se mi oprudila šílene po pemprskach..☹ uz skoro tyden delam vse mozne a nic..
Sudocrem,bepanten,hernanek,ribilka vubeecc..
Prosim poradte..
imazol
Ahoj ja jsem malyho otirala misto vlhcenych ubrousku hermankovym cajem a 3x denně mazala infadolanem..mezitim sudocremem...a hodne nechat na volno ale to u nas neslo pac mu byly asi 2 tydny a kakal snad pořád😀ale uzdravilo se to do tydne...do ted pouzivam jen vodu na omyti a vlhceny ubrousky jen na cesty...
Imazol krém pasta stoji kolem 100 maly měl to samé žádné ubrousky a mazat jen kdyz už mast není na kůži. A omivej jen vodou a do 3 dnu mate po tak maly mel az krvave fleky a 3 dny a byl super ted kdyz vidim ze má nutkaní mit cervenou dupu uz mazu a do rana vse zmizne.
Nam pomohl bio kokosovy olej, nebo slunecnicovy olej z lekarny, krem od weledy.
Imazol
Nám pomohl Imazol, stačilo jednou natřít a bylo po problému. A samozřejmě zkusit jiné plenky a nepoužívat vlhčené ubrousky.
@pecinkaandulkova nepouzivat vlhcene ubrousky, omyvat pouze perlanem (netkana textilie) namocenym ve vode, krem weleda a pokud uz se udela opruzenina,tak potirat studenym cernym cajem a hodne vetrat
jste si jistá že to je opravdu od pampers? nemáte navoněné vlhčené ubrousky? malá už používá 11 měsíců pampers a vše bez problému ... nikdy opruzená nebyla až jednou kdy jsem právě použila navoněné vlhčené ubrousky ještě v porodnici .. nevěděla jsem že určité pampers ubrousky jsou špatné ... už ani nevím teď přesně které jsem měla ... přešla jsem na klasické pampes sensitive a bez problému 🙂 netuším ale čím jí sestřička namazala - jaký to byl krém .. ten zabral během dne ...
Nebejvaj opruzeniny kdyz lezou zuby?
Pripadne co prikrm, nejake kysele ovoce?
Imazol je na opruzeniny ta nejlepší věc podle mě
@pecinkaandulkova byly jsme na tom s dcerou stejne. A taky za to evidentne mohly pampersky,co jsem slysela,tak si na nenstezuje dost lidi. Taky nempomahalynzadne kremy,ani ty co predepsal doktor. Za me je zazrak mesickova weleda. Asi 3 tydny jsme marne bojovaly,mela uz na jedne pulce i bolacek,co hnisal, a s weledou to bylo po kazdym namazani tak o 25% lepsi a za dva dny byl pokoj,jen maly stroupek a ten za dalsi dva dny zmizel taky. A to fakt nekecam. Od te doby nepouzivam nic jineho nez weledu.
@bartakova_veronika jj jsou to plinky. Vlhcene ubrousky mam stale stejne a nikdy nic. Pouzivam vzdy dady plenky ale nejak dosly..a musela jsem narychlovku koupit jine..koupila jsem prave pemprs a hruuuzaaa...
Noo nastesti uz mame zpatky dady a uz se lepsi👍😱
@patmouse dekuji za radu,presne to mi doporucila kamaradka a mala dneska dva pupeny..pemprsky hazu pryc a zpatky dada..svata znacka..
Kazdemu sedne neco jineho ale ty pemprsky delaji jen neporadek..nejsem jedina co nadava..😂
@zlorenkaje to. Mozne,ale my to meli z plinek. Mala basti uz skoro vse a nikdy nic. Az co jsem ji dva dny po sobe dala misto dad pempers.
@pecinkaandulkova a jaké pampers jste kupovala? opravdu některé pampers jsou nahouby ... já od narození kupuji pampers care a ty jsou jediné dobré pro malou a teď přecházíme na pampers pants a taky spokojenost .. ale ty zelené a oranžové jsou prý nahouby .. ty jsem raději ani nezkoušela 🙂
Záleží, jak moc je dítě náchylné. syn měl zelené Pampersky od malička až do těch 2 let, co jsem odplenkovala a naprsto bez problémů. V porodnici mi hned od začátku zakázaly vlhčené ubrousky (takže pouze jako nouzovka na cesty, jinak hezky bavlněný hadřík, voda, žádná chemie). Když mu lezly první zuby, dostal průjem a poprvé a do té doby naposledy s oprudil - hrozně. Nic nepomáhalo. Na radu tety jsme koupili kalciovou mast a do 3 dnů byl klid. Ono totiž ty Bepantheny, Sudocrem, Rybilka apod. fungují jako prevence, ale ne jako hojící.
opruzeniny jsme mívaly jenom v létě. Tehdy jsem zadeček víc větrala, umývala zadeček hěřmánkem a natírala Zitenaxem
@pecinkaandulkova ahoj jiné pleny a nám pomáhá obyčejná mast z dm na opruzeniny ale vím že ti může napsat recept na mast pediatr je jen na předpis nekoupíš jí volně prodejnou