Opožděný vývoj ručiček. Máte zkušenost?

nika110818
30. srp 2024

Ahoj, prosim, mate nekdo zkusenost. Dcerce jsou 4 mesice a vubec nechce past konicky. Vse ostatni je v poradku, ale dnes nam rekli na fyzioterapii, ze ma asi opozdeny vyvoj rucicek. Kdyz lezi pod hratdickou, hracky chyta nozkami a rucicky ma polozene na podlozce. Umi ut chytnou hracku, alw jen kdyz ji podame, sama za ni nedosahne. A taky ma rucicky hodne tuhe. Masirujeme a cvicime uz mesic, ale zadna vyrazma zmena. Mam uz obrovsky strach, jestli to neni neco vazne. Jinak je hodnoucka, klidna, hodne se smeje a "komunikuje", vse ji zajima a vse pozoruje. Jen ty rucicky a paseni konicku.

uzivatelkapetra
30. srp 2024

@nika110818 třeba je jen pohodářka "líná"
Já mám obě děti, které na tabulky kašlou a vše dělají později. Motivujte hračkami, ono ji to chtění přepere 🙂
A když chodíte na fyzio, tak jste pod dozorem.

linusha
30. srp 2024

@nika110818 na neurologii jste byli? Dcerka taky úplně nechtěla past ale nám se k tomu ještě propinala do luku. Dětská nás poslala na neurologii a z tama pak na fyzio. A zjistilo se že má problém na šikmých břišních svalech a značný problém na ramenních pletencich. 3 měsíce jsme intenzivně cvičili 4*/ den Vojtovku s kontrolou každý týden u fyzio. A pokroky jsou neskutečné. Po měsíci vymizelo propinani, vycvičili se břišní svaly, ramenní pletence jsou výrazně lepší.

daasqua
30. srp 2024

Zkontroloval někdo, zda nemá nějaké blokády? Jinak moje dcera taky pozdě pásla (doktorka nás poslala na fyzio v 2,5m), začala až kolem 3,5m, kdy se uměla přetáčet ze zad na bříško (měla velkou těžkou hlavu, tak to měla těžší). Fyzio pak říkala, že je vše v pořádku, ale teď v čerstvých 6 letech jiný fyzioterapeut říkal, že má blokády na zádech a kolem krku, že to má určitě z té doby (netipla bych si to na ni teď - byla vždy pohybově napřed, až na to pasení, brzy lezla/chodila/jezdila na čemkoli). Takže možná to chce i pohled někoho, kdo se vyzná v odblokování (sama nevím, jaké jsou rozdíly ve fyzioterapeutech). Ten náš ji teď celou prokřupal (ještě jdeme na kontrolu), laicky i vidím, že má o něco lepší držení těla a pohyblivost, opravila se jí i jiná věc (kterou jsme řešili a tím na to přišli), která závisí na možných blokádách v těle.

nattt
30. srp 2024

Ja doporucuju navstivit osteodynamiku. Pomohlo neskutecne rychle prvni dceri a ted i druhe (taky jsme resili paseni koniku ve 4m).

nika110818
autor
30. srp 2024

@linusha dekuji mockrat. Jestli se jeste muzu zeptat, na neurologii bylo tehdy vse v poradku? Jake vysetreni delali? Dekuji mockrat.

squezy
30. srp 2024

@nika110818 určitě se objednejte na neurologii. Pockate si,ale at ji prohlidne dalsi specialista. Na fyzio chodíte i k fyzio doktorce,nebo jen sestře, která ukazuje cviky? A cvičite vojtovku?