Ohřívač na láhve, nosítko, hrazdička, atd. Je potřeba mít doma?

eeveepokemon456
29. lis 2019

Dobrý den,
mám takovou rozepří s přítelem ohledně věcí pro naši dcerku. To, co si myslím, že by bylo podstatně důležité a usnadnilo mi to práci a umožnilo mi to věnovat více času učení, věnování dceři a domácím pracím, tak on vyhodnocuje jako ,,Naprostou zbytečnost". Proto se chci zeptat zde, jelikož vy s tím jistě máte více zkušeností než já. Například ohřívač na lahve, nosítko na nošení, hrazdičku na hraní, čtvercovou postýlku (už se začala převalovat), nebo houpátko (to, do kterého dítě dáte a ono to je jako vajíčko, akorát to neničí záda)

Co jste využily vy?
Co pro vás bylo potřebné?

sobinka90
29. lis 2019

@eeveepokemon456 akorát ohřívač láhví používáme a jinak žádné nosítko a mám doma uklizeno, uvařeno, všechno to jde i bez zbytečností 😉🤷‍♀️

j.a.n.i
29. lis 2019

Z popsaneho jsem vyuzila akorat nositko.

eeveepokemon456
autor
29. lis 2019

@sobinka90 malá je hodně společenská a zatím je jedináček, takže chce hodně pozornosti a přítel se jí moc nevěnuje (spíše nadává proč zase řve a ať jí jdu uklidnit)

koordinatorka_odboje
29. lis 2019

domácí práce nech na příteli, když je tak chytrý a ochotný otec.

eeveepokemon456
autor
29. lis 2019

@koordinatorka_odboje už jsem to zkoušela a no to mi řekl, že od toho má ženskou :(

jitushb
29. lis 2019

@eeveepokemon456 já využila u obou dcer jen hrazdičku, a u druhé dcery, která doteď vyžaduje neustálou pozornost hlavně šátek (nosítko) bez toho bych v jistých obdobích (růst zubů, blbá nálada 😁) neudělala skoro nic. Místo ohřívače lahví používám termosku. Ale každé dítě je jiné a vyžaduje jiné věci a jinou pozornost.

lv
29. lis 2019

Hrazdicku, ale pokud se už prevaluje, na dlouho to neni, stačí deka a hracky, houpatko-sedatko je také spis pro menší (no vlastně je to dobry na krmení). Jinak nic.

hezz17
29. lis 2019

@eeveepokemon456 takovýho bych chtela doma teda. Já využila jen nositko. Respektive využili jsme oba. U nás se teda neděli, co je chlapska a co ženská práce.

jitushb
29. lis 2019

@eeveepokemon456 tohle mi říct chlap tak ho někam pošlu. Když nechce uklízet tak ať se věnuje dceři.

eithelwing
29. lis 2019

Vyměnit přítele. :D
Ohřívač lahví neposoudím, kojila jsem. Nosítko jsem využila velmi, dcera byla hodně kontaktní a do lesa se nosítko hodilo lépe než kočár. Hrazdička super, dcera ji měla ráda, to ale neznamenalo, že jsem u ní nemusela být. Ona dodnes má ráda mou společnost. Ale v té době jsem si třeba u toho četla a má přítomnost jí stačila. Houpátko jsme neměli. Jinak ležela na dece na zemi. Nemáme psa a kočka, která byla doma v té době, se prcka stranila. 🙂

sobinka90
29. lis 2019

@eeveepokemon456 no tak to bych ho hnala je to snad i jeho dítě ne? Ta hrazdicku je taky dobrá já to vyřešila gumou a ní navlecene hračky 🙂 moje má 9 týdnů zítra.

hezz17
29. lis 2019

@jitushb no taky by mě zajímalo co chlapskeho dělá, když nepomůže a dítěti se nevěnuje 🙄

gingerbread
29. lis 2019

@eeveepokemon456 Ahoj, myslím,že záleží na miminku a životním stylu..někdo ti tu napíše, že využil vše,někdo jen něco a někdo zase nic...moje holčička třeba plakala pokud nebyla v kocarku nebo prostě v "pohybu" z tohoto důvodu jsem využila nositko a houpacku a také houpatko Nuna..ohřívač lahví jen na začátku(manzel ho tedy pouziva i ted obcas)než jsem se rozkojila,ale teď pokud bych potřebovala,koupila bych rychlovarnou konvici s regulaci teploty- aspoň pak vyuzijes i jinak...hrazdicku jsme vyuzili chvíli takovou tu s dečkou,ale do teď si hraje s prenosnou skládací hrazdickou (11 mesicu) u které stoji nebo sedi...ale samozřejmě se člověk obejde bez všeho tohoto...Akorát já bych bez houpačky a nositka a houpatka asi přišla o nervy :D

kuttu
29. lis 2019

@eeveepokemon456 No tvl,starala bychcse o dceru a na nejcse vyprdla mel by uvědomit,ze ty se staras o dítě a o domaci prace by jste se meli podělit...manzel to chvíli nechapal,ted uz ale funguje,kdyz se mala narodila,mel tendence mi pomahat s malou,abych ja mela cas na domacnost...mela jsem problem s kojenim,dcera neodlozitelna,plakala a jedine,kde byla v klidu bylo se mnou v posteli u prsa...pak pochopil,ze v tom me zastoupit nemůže a zacal doma fungovat vic,ted bez rrci uklidni kuchyn,povesi pradlo,uvaří,nakoupi

jituli84
29. lis 2019

No hezky ho zapojit aspon do domácnosti, jinak se z toho zblázníš. Je fakt že já mám v tomhle zlateho chlapa, kterej zastane všechno..

kuttu
29. lis 2019

Vyuzila jsem lehátko,hraci deku..

eeveepokemon456
autor
29. lis 2019

@hezz17 když už pomoc tak je to max. 10, 15 minut a pak to vzdá
@kuttu to bych u toho mého také ocenila...

terka555
29. lis 2019

Nositko jsem vyuzivala hodne prave na doma na ruzne prace a varenia malej spinkal na me, hrazdicka byla taky super u ty se zabavil, ohradka byla dobra kdyz mel okolo 8-9mesicu,kdy nechodil a hodne chodil okolo nabytku, tak abych mohla aspon na zachod dala jsem do ohradky a odskocila, a houpatko jsem vyuzivala taky, kdyz byl malinkej tak tolik ne ale od prikrmu kdy se v nem krmil tak celkem dlouho😊ohrivac na lahve jsme nepouzivali vubec.

zelenaesmolda
29. lis 2019

@eeveepokemon456
tak v tom pripade bych navarila,vyprala a nakoupila jenom pro sebe.si chlapec asi plete manzelku se sluzkou ne?

hezz17
29. lis 2019

@eeveepokemon456 no a on dělá co?

mariegroth
29. lis 2019

Jestli si chces porizovat tyto veci, protoze partner nepomaha, tak nejdrive bych mela velkou promluvu s pritelem. Jako matka toho mas na taliri az dost.

jituli84
29. lis 2019

@zelenaesmolda Muj ex si to taky pletl bohužel...

eeveepokemon456
autor
29. lis 2019

@hezz17 odjíždí z domu mezi 8 a 9, obvykle do 12 rozváží zboží a pak sedí u počítače a objednává (když ale nikdo nevolá, tak se dívá na filmy)

jituli84
29. lis 2019

@eeveepokemon456 tak to je frajer teda-...

eeveepokemon456
autor
29. lis 2019

@mariegroth to už jsem zkoušela... Jak já tak i kamarádka a on se ošil tím, že když byli malí, tak nic takového neexistovalo

kuttu
29. lis 2019

@eeveepokemon456 jo a podle nej ty jsi doma kopes se do zadku...nekteri chlapy by zaslouzili par facek at se proberou....kdyz jsem tenkrat chtela po chlapovi,aby doma neco udelal,rekl mi,ze to uz by tady mohl delat vse a ze si to se mnou klidne vymění...no pak zjistil,ze by radsi nevymenil...uz pochopil

luciebx
29. lis 2019

Nositko/ šátek sem využívala každý den. V hrazdicce nechtěla být. Ohratku sme neměli.

eeveepokemon456
autor
29. lis 2019

@kuttu tak ten můj by to nebral ani náhodou... Tě nechce ani přebalovat malou (zkoušela jsem je nechat doma cca na 2 hodiny a i když se vzbudila, měla hlad a udělala potřebu, tak ji jen nakrmil - měla jsem připravený Sunar)

speku
29. lis 2019

@eeveepokemon456 mala ma 10 tydnu a az na ohrivacku lahvi(kojim) mam vsechno. Nositko skvela vec, na prochazku nebo jen tak, kdyz mala nemuze zabrat, diky hrazdicce se konecne normalne nasnidam a houpatko je taky neustále v provozu. Fakt je ale, ze jsou deti, ktere v houpatku nevydzi, to same v nositku. Napred jsem si to od kamaradek pujcila. U nas houpatko zboznuje. Mam Babybjorn a je to pecka... Navic se vse da sehnat bazarove, takze to nemusi byt ani financne narocne...

jituli84
29. lis 2019

@eeveepokemon456 Zdá se mi ten jeho přístup zvláštní, takovej fakt nezajem..