Ohrádka, hrneček a židlička

sey4
2. zář 2014

Holky moje skušené,už sem zase něco vymyslela 🙂 Tak -Používali ste ohrádku,napadlo mě mít na zemi jen takové ty pěnové puzzle. Další 😀 od kdy ste začali používat hrneček na čaj s držátky?Píšou od 6.měsíců ale na to jak mala pije(jako že se nenapije jen když ma žizeň,ale nejradši by vypila všechno)mi to přijde brzo.A pak sem se ještě chtěla zeptat,od kdy ste začali používat jídelní židličku?Zatím krmím malou v autosedačce 🙂 Děkuji 🙂

tulikiss
2. zář 2014

Tak zidlicku od doby kdy sedi, s pitim ti neporadim co bych za to dala kdyby chtela vypit vse co ji dam, my mame opacny problem jak do ni aspon neco dostat. Penovy puzzle je zezacatku super ale pocitej s tim ze ti ho pak prcek zacne rozebirat a ozuzlavat. Ohradku jsme mela u prvniho i ted u druheho a je to k nezaplaceni, kdyz jdu varit nebo i tak na hrani, naucila jsme obe deti, ze postylka je jenom na spinkani a proto neni problem s usinanim, pres den je bud na zemi nebo v ohradce.

betelgeuzz
2. zář 2014

@sey4 ohrádku jsem pořídila u první dcery, řvala tam, nechtěla tam být, takže jsme ji brzo složili. U druhé jsem ani nevytáhla. Hrníček s oušky, asi jak byla schopná si ho udržet. Jídelní židličku asi tak od 7 - 8 měsíců. Měla jsem židličku, která šla napolohovat.

somalicats
2. zář 2014

@sey4 Židlička - já zainvestovala do polohovatelné židličky - dokud mi malá nesedí sama, polohuju ji na pololeh, vypadá to prakticky jako v autosedačce. Autosedačku se mi do druhého patra tahat nechce, obzvlášť když už má malá skoro 8 kg.
Hrneček s držadly - starší jsem učila z flašky rovnou na klasický hrnek, tady bych ráda taktéž, takže na to, aby si hrála s hrnkem sama, jsem nenajela.
Ohrádka - u nás ano, malá je velmi pohyblivá a není tu všude bezpečno 🙂. Takže když potřebuju třeba uvařit, jde do ohrady. Má tam svou hrací deku + hračky.

1velrybka
2. zář 2014

@sey4 Ahoj, já bych ji teda bez židličky nenakrmila. Máme tu polohovací (jde tam i houpačka, ale tu s ohledem na časté blinkání moc nevyužíváme), je to Peg Pérégo Tata Mia. Koupili nám ji naši a musím ti říct, že jsem z toho byla fakt špatná. Je děsně drahá (přes 7000 Kč) a já si představovala něco do 2 000, ale teď jsem za ni ráda. Ohrádku zrovna sháníme, protože včera poprvé začala lézt. Dneska, když byla na hrací dece a já si jen odskočila do kuchyně, tak během chvíli řev a naše malá byla mimo deku s čumáčkem zabořeným do koberce 🙂 Hrneček jsem právě objednala z Aventu, takový ten, co můžeš obrátit vzhůru nohama a nevyteče. Ale nevím no, mám opačný problém, malá moc nepije a hlavně když se napije, tak se zakucká a blinká ☹

jarkalada
2. zář 2014

@sey4 ohrádku jsem používala asi od 6 do 12m. Jak začli lézt a stavět se -měli tam puzzle, deky a prostě vyměkčený prostor. Ale branka byla stále otevřená, takže měli volný "výběh" :- ))) Zavřela jsem jí jen párkrát, když to bylo na pár minut nezbytně nutný. Ale stejně se nejradši stavěli / a následně padali / zásadně zvenku té ohrádky 😀 hlavou na plovoučku. Po roce jsme jí rozebrali a když se začli honit a lítat, tak jsme jí rozestavěli kolem krbu a zabezpečili jsme tv a palmu :- ))
Na jedno dítě bych jí ale asi nutně nepořizovala.
Hrneček - měli vlastně hodně dlouho flašky s dudlem. Pak jsme přešli na flašky od Kubíka apod. - netečou.
Židličku jsme používali od cca 4-5m. Měli jsme chicco polly - šla skoro do úplného lehu, což bylo super.

andelka
2. zář 2014

ohrádka, puzzle..ani jedno. Nebyl prostor a děti by tam stejně nechtěly být. Puzzle jsme měli chvíli, akorát to dítko oslintalo, ožužulalo, rozebralo a později z toho stejně zdrhne jinam.
hrníček..neměli jsme, jen flašky s oušky, zkoušela jsem průběžně od 8měsíců, ale oba se rozpili až když se snížilo kojení, takže kolem 11měsíce.
židličku od 8měsíců, měla jsem polohovací, dala se sklopit dozadu, mimčo nesedělo rovně. Používala jsem ji skoro do 2 let.

hanyzka11
2. zář 2014

Ohrádku - chtěla jsem, ale vzhledem k malým rozměrum bytu bychom se asi nehnuli.už jsme si s dětma zvykli i bez🙂 jinak doporučuju půjčit a vyzkoušet, jestli ti tam prcek vydží. jinak zbytečná investice.
židličky jsem pořizovala obyč z Ikei až tak v 8. měsíci, kdy sami seděli. neposazovala jsem. krmila jsem v takových těch lehátkách. Koupí se tak za 300 a hlavně je to skladnější a pere se lépe než autosedačka.
No a hrneček - pítko zkouším dávat už tak od toho 6. měsíce. problém je, že kyž si to dítě nasaje do pusy, tak má děsně plnou pusu a teče mu to bokem. nebo aspoń u nás to tak bylo. takže vždy schovám a zase po čase vytáhnu. do teď z toho pít neumí. Vypadá to, že se dřiv naučí z hrníčku.

sey4
autor
2. zář 2014

Já sem právě přemýšlela nad tou ohrádlou,ale mám strach že mi v ní prdelka nevydrží.A hlavně sem koukala,že jsou šíleně drahé ☹ V tom lehátku mi nevydrží,koupila nám ho moje mamka a malá v něm byla asi 5krá a to je všechno,v té autosedačce mi to jedno krmení denně vydrži.No a ty židličky mi právě přijdou taky drahé,myslela sem jí co nejdýl krmit v té autosedačce a pak rovnou kopit židličku zrovna tu z Ikei,není tak drahá a do naší pidi kuchyně se i snad vejde 🙂 Jinak s tím hrnečkem nevím no,zatím pije z flašky a nevipadá že by jí to nějak trapilo,já jen že ho máme tak jestli se to vůbec využije..

andelka
2. zář 2014

@sey4 drahé? Já jsem tu svoji polohovatelnou prodávala za 300.

kvakuska
2. zář 2014

@sey4 jako ohrádku máme vlastně skládací postýlku metr x metr, je super, má dole pevnou podložku, po které může dítě krásně popocházet, všechny boky jsou jakoby síťované, na dvou protilehlých stranách má úchyty kterých se může držet a na jedné straně má průlez na zip ... malé se v ní líbilo a líbí, občas ji tam ještě dám, kd\yž třeba musím dolů pro poštu apod. ... líbí se mi, že dolů nemusím dávat už žádnou podložku, podlaha ohrádky je asi 10cm nad zemí, takže od země není chladno ... nám malá začala stát a popocházet v šesti měsících a v deseti už lítala jako drak, měla spoustu energie, neuměla se sama zastavit když byla unavená, na volném prostranství si myslela že musí pořád lítat, v ohrádce se vždycky zklidnila a víc si hrála s hračkama, párkrát v ní i usnula ... dnes má malá skoro 13 měsíců a ohrádku máme stále, má tu jednu stranu otevřenou a malá zalízá a vyylízá jak se jí zlíbí, ale když ji tam zavřu tak neprotestuje (nebo jen chvíli) a večer do ohrádky naházíme všechny hračky a je uklizeno 🙂
... pokud jde o hrneček, tak doteď kojím, vodu na pití jsem začala dávat někdy v půl roce, když se začínala víc pohybovat a usoudila jsem že občas může mít žízeň ... dávala jsem čistou vodu do netekoucí lahvičky s ouškama od Aventu, párkrát jsem jí to sama při pití přidržela, ale brzy si ho začala držet sama ... dala jsem jí tam vždycky jen tolik vody, kolik mohla vypít naráz, někdy vipila všechno, někdy nechala ... od chvíle kdy začala popocházet měla vždy ten hrneček někde na očích, aby se mohla kdykoli sama napít, a tak je to doteď 😉
... židličku máme polohovací Jané i s pultíkem, takže asi od půl roku dostávala jídlo v ní, bylo to jako by byla v autosedačce ... postupně jsme přešly do sedu, židlička je i výškově nastavitelná, takže v ní bude jíst i s námi u stolu ... navíc po použití se dá velmi snadno složit a nemusí se o nic opíret, stojí sama, tak úspora místa ... vybrala jsem si typ židličky jaký jsem chtěla a číhala jsem na bazárcích až ji někdo dá do prodeje, takže vůbec nevyšla draze ... má lehce vyšislý potah, ale jelikož ho téměř každý týden peru, tak mi to ani nevadí, vyšisnul by u nás také 😎
... jo a pěnové puzzle super, ale na hraní, ne jako podložka 😠

sey4
autor
2. zář 2014

@andelka Opravdu?.Ja co sem ted v poslední době našla tak byli od 300 vejš a to byli někere navíc zničené :-/

sey4
autor
2. zář 2014

@kvakuska Jé,ta ohrádka vypadá velmi zajímavě,nemáte na ní nějaky odkaz abych jukla jak vypadá?.Strašně s ní otravuju moc bych jíchtěla,uplně vydím kde bych jí měla 😀 Tak s hrnečkem ještě počkám,na to je času dost.No ja právě vůbec nevím s tou židličkou,pořád na ně koukám ale jak už sem psala,přijde mi za 700 celkem drahá když už je zničená.Nevadil by vyšisovaný potah,ale když je popraskaná a je za 700 jen kuli tomu že pořizovací cene byla 1500,mi prostě přijde moc.

andelka
2. zář 2014

@sey4 musí se hledat na různých frontách.

olusenka
2. zář 2014

@andelka to, co jsi napsala o puzzle, to je vtipné, každopádně na 100% pravdivé, u nás je to stejné.

kvakuska
2. zář 2014

@sey4 máme něco takového, jen asi jinou značku a jinou barvu: https://www.modrykonik.cz/market/detske-postylk... ... je dobré hledat i na MMB, zadat si přímo rměry 100x100cm ... i když myslí, že skládací postýlka klasických rozměrů udělá stejnou službu, do té metr krát metr se krásně vejdou i dvojčata nebo prostě dvě děti (když přijede nějaký kamarád) ... jen jsem hledala, aby všechny strany byly síťované, aby dítko mělo výhled ven i když sedí ... no a taky ten odepínací výlez aby tam byl ...
... a s tím hrníčkem jsem to spletla, jako první jsme neměli Avent, ale hrníček s netekoucím pítkem a s oušky z DM drogerie, značku nevím, ale možná to byla přímo ta jjejich značka ... hrneček Avent jsme začaly používat až teď, má totiž víčko napevno přidělané, které při pití leží vlastně dítku na nosíku ... dnes už to víčko malé nepřekáží, naopkak, sama si vršek odklápí a po pití zase zavírá ... ta DM lahvička má víčko úplně oddělávací a s tou cestujeme nejvíc ... jinak malá ve 13m krásně pije i z hrnečku, nebo teda líp ze sklenice, jen si prostě ten tok ještě neumí sama korigovat, takže pro běžné pití zattím nepoužitelné 😠