Odpolední spánek bez plenky. Jaké máte zkušenosti s odplenkováním?

aneta_v
4. kvě 2021

Holky, jaké máte zkušenosti s odplenkováním na spaní, na začátek aspoň na to odpolední? Dcera 2 a 3/4 roku, bez pleny přes den je cca měsíc, nehody minimální, pochopila to okamžitě, ale spánek se nám nedaří a já nevím, jak na to. Zkusila jsem ji nedat plínu minulé pondělí a včera, před spaním se vyčurala, ale po 3/4 hodině řev a mokro 🤦🏽‍♀️ Jinak vydrží nečurat klidně 3 hodiny. Nevím, jestli to mám zkoušet dál nebo to spíš odložit...

luciklim
4. kvě 2021

@aneta_v to je kratce pres den bez plen na to, abys brala plinu na spani. Vubec bych to neresila, pockej, az nejakou dobu bude po spani vzdy sucha plina a sama se dojde vycurat..

aneta_v
autor
4. kvě 2021

@luciklim když to se bojim, že se nedočkám 😂 Kamarádky mi říkaly, že jejich holky nebyly třeba ráno suché nikdy a někdy po 3. roce zkusily vzít plínu na noc a po týdnu ok 🤷‍♀️ Že prý kdyby čekaly na suchou plínu, tak by měly pleny pořád. Ale je fakt, že přes den byly bez plíny dýl a hlavně teda starší

aneta_v
autor
4. kvě 2021

@luciklim jinak teda zkouším odpoledne, noc si netroufám, to je jasný

mirenka_rajchmanka
4. kvě 2021

@aneta_v Ahoj, mám chlapečka, v červnu bude mít tři a teprve snad čtvrt roku spí po obědě bez plenky. Nehoda někdy je, ale je to minimálni. Přišel sám a řekl, že plenku nechce. Přes den ji nemá cca od 2 let a na noc ji bude ještě dlouho mít. Někdy je ráno úplně suchá a jindy to uteče i na postel.

marketakarkula
4. kvě 2021

@aneta_v Ahoj, já myslím, že to je dost individuální záležitost. Můj syn ve dvou letech byl ze dne na den bez pleny, a to i v noci, zato druhému to trvalo o to déle. Nakonec jsme zjistili, že má tak tuhý spánek, že ho to jednoduše nevzbudí. Na Tvém místě, pokud Ti nevadí, že budeš furt prát, bych to asi zkoušela. Pevně nervy... 😁 M

mamikry
4. kvě 2021

@aneta_v Oba kluky jsem odplenkovala ve 2,5. Starsi mel plenku na noc do 3, mladsi do 3,5. Pres den spali bez. Pak jsme zjistili, ze se pocura pokazde, kdyz jde ten den do vany, protoze tam s brachou lohnil ze srandy vodu. Ale i potom se sem tam vecer pocural, proste hodne tvrde usnul. Ted jsou mu 4 a noci suche. Dala bych tomu cas.

eliska_f
4. kvě 2021

Každé dítě je jiné, já třeba odplenkovala prcka v 17 měsících a do dvou týdnů se mi začal vztekat, že nechtěl plenu na spaní, tak jsem mu ji přestala dávat - nebudu se s ním prat - nehodu měl v noci a pak pohoda. Už máš celkem velkou slečnu, tak bych to zkusila třeba tak, ať si vybírá sama spodní prádlo nebo pyžamo, mohla by se víc snažit, aby si to nepocurala a mluvit s ní o tom, připomínat aby se šla vycurat před spaním atd.. Když budeš v tomto na sebe důsledná, tak si to sedne, jen teda budeš pár dní víc prát 🙂
Pokud si myslíš, že nemáš dceru na rychlé odplenkovani, tak počkej, jak si sama řekne na úplne odplenkovani, jen s tím budeš mít víc starosti - školky nemusí brát dítě, které není úplně odplenkovane.

andycr
4. kvě 2021

Fakt, každé dítě je jiné. Syna jsem odplenkovala měsíc před druhým rokem přes den, za dva měsíce jsme se ho ptala jestli chce plenu na spaní po obědě, nechtěl, vysvětlila jsem, že se nesmi počůrat. Za týden 2x nehody, ale od té doby nemá pelnu na spaní po o. Za další dva měsíce to dáme večer. Vždy trvám na vycurani. Do dnes jedna nehoda. Ale fakt je to individuální no.

eithelwing
4. kvě 2021

Odlozila bych to. Trénovala bych, že pred spanim se jde čůrat. A až by plenka byla nejakou dobu po spanku suchá, tak bych to zkusila bez ní.
Za mě čurání během spánku je úplně jiný level.

luciklim
4. kvě 2021

@aneta_v jasne, nejdriv denni spani, pak az nocni.. a dockas, ale mate cas si myslim..syn byl pres den bez pliny od necelych dvou let, teprve tesne po tretich narozeninach zacal spat po obede bez pliny, mel ji suchou ale proste se na to necejtil..a o dva mesice pozdeji v noci bez pliny, a to jsme si jeste nedavno mysleli, ze na noc ji bude mit do 5 snad, protoze hodne cural, minimalne jednou za noc jsme prebalovali...takze uplne v klidu, ono to samo prijde.

viki999
4. kvě 2021

U nás teda jak neměl pleny na den, tak ani na denní spaní.. většinou sel spat “teď” a nebyl čas to řešit.. pocural se mi jen jednou (a to usinal u prsa)..