Ahojte, chtela bych se zeptat. Dnes nam upadl pupikovy pahylek, mam se o pupik dale nejak starat lihem nebo nechat uz byt? Dekuji🙂
Mne radila dr. cistit do te doby, nez bude vypadat "normalne", tj. nez se uplne zahoji.
Nam v porodce rikali, ze se nemsi vubec osetrovat. Jen nenamacet.
Teda koukam, to je vtipný, jak každému řekli neco jiného. Nám čistit peroxidem a lihem az do úplného zahojeni, tj. i po odpadnutí pahýlu.
jsem z toho sice jelen :D ale děkuji za rady 🙂
Nam rikali nedelat vubec nic, zahojilo se to samo 🙂
Nechalvaly jste odpadnout nebo v porodnici stříhali?
I po odpadnutí jsem trochu čistila lihem, měla tam takové žluté blátíčko.
Nám taky v porodnici říkali, ze nemáme nic dělat s pahylkem a ze upadne sám. Nicméně nevypadal moc hezky a bylo tam presne takové to žluté blaticko. Na radu pediatricky jsme ošetřovali lihem než odpadl a začal vypadat normálně.
Já mazala lihem než odpadl, a pak jsem na doporučení doktorky mazala Bepanthenem než se uplně krásně zahojil.
@lenkas1982 to je jako se vsim 😀. A pak at si prvorodicka vybere, ze... Pry ten lih zpusobi jen rychlejsi vysychani, ale my teda nepouzivali nic a pupik odpadl 5.den a podle Dr. mela dcerka uz v 1 tydnu takovy pupik jako jiné deti ve 3 tydnech...
@monkey8 Já podle instrukcí dr natírala Cutaseptem až po upadnutí, a do vyhojení. Do té doby tam taky nesměla přijít voda. A pupík má malá krásnej 😉