Odmítá dudlík, jaký druh se vám osvědčil?

malinovastava
29. říj 2017

Ahoj,muj sestitydenni chlapecek by porad pil a pak trpi na velke bolesti briska,uz i doktorka nam naordinovala dudlik,aby se intervaly mezi krmenim prodlouzily.Problem je v tom,ze zadny dudlik neni pro nase miminko dost dobry a proste dudlik odmita,mate tip,jaký druh se vam osvedcil?

pavlina212
29. říj 2017

Co pije? Mateřské mléko nebo UM?

kachnicky
29. říj 2017

Moje malá měla Lovi a dobrý 🙂 Pak si moc chválí Mam 🙂 A ve finále, když ani to ne, tak vím že maminky končí na tom nejlevnějším dudlíku tuším z TETY, takovej z kaučuku, dávaji ho hlavně v porodnici, má tvar kytičky

linee
29. říj 2017

Nektere deti to bohuzel takto maji. Dr. mi rikala, ze nema vyznam vyzkouset vsechny druhy dudliku, proste par a bud chce nebo ne. U nas to trvalo asi tyden, nez si na nej zvykla (jak ja za to dekuji🙂). Docela deti chteji jak pise @kachnicky Lovi, Mam, pak ten kaucukovy z Tety a u nas zabodoval krome Lovi i uplne obycejny z DM (silikonovy). Drzim palce!

barbara04
29. říj 2017

dcera po všech davila a natahovala- byly moc velke. koupila jsem avent soothie a tech peněz nelituji . ted v 7m uz je na avent normálním levnějším a je v pohode... vse ostatní plivala a davila se. pokud chves poslu odkaz

sthanina
29. říj 2017

ahojky, u nás zabodoval MAM... Ale pozor na velikosti, dělají je podle věku miminka...

malinovastava
autor
29. říj 2017

MAM uz mame,levny z tety mame a od aventu taky,jeste ten avent soothie zkusime a pak asi nezbyde nez to vzdat🙂

billi
29. říj 2017

@malinovastava u nás se chytl na kaucukovy NUK. Má zkosenou špičku.

barbara04
29. říj 2017

@malinovastava no jen se vsichni smáli jak je strasne velký... ale on je malicky v te pusince a velký zvenku

monaluza
29. říj 2017

Ja vzdycky rikam, ze moje deti jsou chytrejsi nez my 😉. Oba synove dudlik bojkotovali a je to jen dobre! Nez si pokazit kojeni a pak ho to slozite odnaucovat, radsi holt pretrpet par tydnu koliky... Za mne jsou resenim probiotika a interval mezi kojenim naopak zkratit, kojit na prvni breknuti, dostkrat se mi u mladsiho povedlo koliku "prekojit" s vyuzitim tzv. gastrokolickeho reflexu.

astyna
29. říj 2017

6týdenní prcek je na dudlík ještě fakt maličký, já ho prvně zkusila si v 2,5měsících a nevzal si ho. Dodneška si vyřve spíš bradavku na usínání (což nevidím ani tak ráda...). Starší měl rád taky Lovi, kolem roku jsme mu ho vzali a v pohodě, závislák nebyl.

nekiaxy
29. říj 2017

@monaluza nemyslím, že by dudlík kazil kojení, i když teda zkušenost mám jen jednu🙂 synovi jsem ho dala v nouzi za řevu v obchodě v necelých třech měsících, míval ho jen na spaní, kromě kočárku, tam usnul i bez něj🙂 a byla to úleva. a kojím ho stále, je mu 15 měsíců, jen na prsu nevisí, kojím tak dvakrát za 24 hodin. Dudák má stále na spaní.

nekiaxy
29. říj 2017

@malinovastava
nám zabral jako první dudák z DM, takový úplně maličký. A to jsem byla rozhodnutá dudák nedávat🙂

sthanina
30. říj 2017

@malinovastava Zkusila bych jak píše @kachnicky tu kytičku, jak dávají i v porodnici... To by měla být tutovka😉

semisovamys
30. říj 2017

Pro takhle male.miminko jsem mela úplně nejmensi pro novorozence z dm( babylove). Uplne nejmensi dudlik jaky jsem kdy videla. A cenove do 50 kc, ze vsech ostatních se v te dobe nadavoval i kdyz byly od 0 měsíců.

sahrazad1
30. říj 2017

Obě moje dcery, a nyní i syn, silikonové, byť sebelepší dudáky plivaly. U všech třech dětí vyhrál vždy kaučukový Nuk, ten se zkosenou špičkou.

odula
30. říj 2017

Kdyz ho nechce tak my ho nenut. Syn byl prsomil,z jakyhokoliv dudliku zvracel.(A nejsem odpurce dudanu,dcera ho mela do tri 😀 )Taky hodne pil. Pak si prisun mlika srovnal.Treba potrebuje jenom tvoji blizkost, zkus nosit.😉

olsett
30. říj 2017

Moje malá taky nebyla dudací a dudlíka si nikdy nevzala. V šestinedělí jsem kojila i 8 hodin denně, pak se to srovnalo. Za různý druhy dudlíků jsem vyhodila spoustu peněz ale stejně si to do pusy nevzala, ani lahvičku, jenom prso... Hodně štěstí ať se brzy srovnáte

milius
30. říj 2017

ani jedna dcera nechtěla dudlík. musely se to naučit. zkusili jsme všechny možné, vždycky párkrát podudlala a vyplyvla. ten co zůstal nejdýl v puse, jsme pak dávaly a trvalo tak 3 týdny než se naučily.

mer
30. říj 2017

Starší se chytla až ve třech měsícíxh na nuk skosený, a mladší se chytl na ten novorozenecký z dm ani týden neměl a pak přešel na avent, ted už řešíme opačný problém, je totiž závislak na dudlíčku

treasurka
30. říj 2017

Našim dětem jsem dávala ortodontický silikonový, kaučuk nechtěly. Všechny ho měly už od porodnice a kojení v pohodě fungovalo...

kuliseks
30. říj 2017

Muj syn zadny dudlik nechtel, vsechny plival a cuca si prsticky misto dudliku pri usinani nebo pri unave. Asi se to bude hur odnaucovat, ale nijak se mu proste zadny dudlik nelibil 😢

looolaaa
30. říj 2017

jedině AVENT - všechno ostatní oba vyplivali... a ty useklý (jak říkají ortodontický úplně nesnášeli )

g_m
30. říj 2017

@malinovastava Nám malá ze 3 druhů vzala jen od Canpolu třešinku - mají různé tvary těch dudláků a malá jiný než třešinku nechtěla - je to ten menší obrázek:
https://www.slune-cz.cz/canpol-babies-dudlik-si...

pandora197
30. říj 2017

Náš nechtěl taky žádný dudel,furt jen prso,teď už je jen na UM a dudel pořád ne a už to ani neresim.Když pak vidím jak to kámoška těžce odnaucuje dvouletaka,tak jsem i ráda,že ho nechce,radši bych dávala ty probiotika na bříško,jak psal už někdo výše.Navíc frekvence kojení se taky časem upraví,mám pocit že nás byl na něm v sestinedeli snad nonstop.