ahoj. mam 3 mesacnu dcerku a chcem sa len informativne spytat....odkedy mozu deti sedavat vo vajickach resp v autosedackach tych najmensich.. ?? ja som ju doteraz nosila vo vanicke ale ta je jej uz mala.. ! neskodi to chrbatiku alebo klbom?? odkedy ste svoje deturence davali vy ?? a nechavali ste ich v nich sediet aj doma niekedy?
Ale nedivala bych se na to tak radikalne - "na dobu nezbytne nutnou", ty sedacky maji atesty o zdravotni nezavadnosti a i doktor mi rikal, ze jsou delane tak, aby pateri neublizily. Nerikam, aby tam bylo dite cely den, ale v mem okoli znam nekolik maminek, ktere mi rikaly, ze jejich deti v podstate miminkovsky vek stravili v autosedacce a vubec nic jim z toho neni, zadicka v poradku.
Ja jsem vozila v autosedacce hodne casto i jako v kocaru, tzn. v ni syn byl, kdyz se nekam jelo autem (coz jezdime dost casto) a jeste tak dve hodinky denne, kdyz jsme sli na prochazku.
Mela jsem z toho trochu vycitky, jestli mu neskodim, hlavne pote, co jsem cetla ruzne prispevky tady na konikovi, tak jsem se zacala pidit ve svem okoli a zjistovat, jak je to u jinych, i jsem to prave konzultovala s doktorem, a zjistila jsem, ze deti ostatnich jsou v ni mnohem mnohem delsi dobu behem dne, protoze treba kamaradcin syn v ni do sesti mesicu i doma spaval, protoze jinde nechtel a v sedacce spaval hezky. I ho v ni krmila, i v ni jezdili ven. No a dnes ma devet let a zada naprosto v poradku.
Kdyz jsem hledala na netu, nenasla jsem jediny odborny clanek, ci vyjadreni lekare, ze by sedacka skodila zadum miminka.
Ahoj.Vajíčko je od 0-13kg,miminko si v něm vezeš z porodnice domů.Jinak se v autě vozit nemá.Myslím,že je psaný v návodu,že by tam nemělo být déle než 1hodinu.Nebo jsou přímo autosedačky od 0kg,ale vajíčko je lepší v přenášení.
tiez suhlasim a citala som ze autosedacky iba na dobu nezbytnu na prevoz.
to iste s lehatkami a podobne:
mam kamosku ma 5mesacne babo s refluxom, cize k tomu upraveny kocik, vyvyseny, doma travi vacsinu casu v lehatku, v kt.bol od narodenia, vajicko..atd..teraz neni ochotny si lahnut na chrbatik neznasa to tam , chce byt vyvyseny, sediet..--presne naco je od malicka zvyknuty.
nezabudajte ze baba by mali stravit vsetok svoj cas na chrbatiku.
Já jsem taky použivala a stále použivam autosedačku a lehátko jen minimálně. Snažím se, aby malá byla co nejvíc na rovném. V kuchyni (kde trávíme nejvíc času) jsem ji udělala ležení tak, aby na mě pořádně viděla a lehátko použiju jen když ji dávám něco na jidlo nebo piti.
Je mi jedno kolik matek má svoje mimčo v sedačce nebo lehátku furt a děti jsou zdravé, já si myslím, že dobré to není. A navíc, ze země mi nemá kam spadnout 🙂
Kirkee - mají atesty na zdravotní nezávadnost? To jsi prosím tě vyčetla kde? Nevybavuju si, že bych u nějaké sedačky viděla testy na zdravotní nezávadnost - musí akorát splňovat normu ECE R44/04 nebo 03, ale to se rozhodně netýká zdravotní nezávadnosti 😉 Další věc jsou pak testy bezpečnosti a tam některé totálně pohořely.
my autosedačku - vajíčko - používali do auta a jednou jsme v ní měli malého v obchodě. jinak že by v ní byl i mimo auto, to nebyl.
lehátko máme, poprvé v něm byl cca ve dvou měsících a dávám ho tam na krmení.
Ahoj, ve vajíčku můžeš vozit od narození, ale mimčo se tam má dávat jen na dobu nezbytně nutnou, tj. pouze na převoz a jinak by v něm nemělo sedávat 🙂