Ahoj,chci se zeptat odkdy se vam dětičky napiji s flašky sami,že si ji drži sami.děkuji
Mám 8.měsíčního prcka a právě jsem ho to naučila. Používáme flašky od aventu, koupila jsem tu učící s oušky. Pěkně si to za ty ouška drží. Jen jsem ale udělala takovou věc. Vždy jsem ho držela v náručí,když pil, ale když jsem ho to začala učit, tak jsem ho pokládala na polštář, aby byl trochu víš ( kdyby mu zaskočilo) a hlavně ode mě dál 🙂 Samozřejmě jsem vždy při něm. 😉
a pročpak ho to chceš učit? spíš odnaučit? 😀 😀 😀 . dej mu hrneček, bude mít radost, že je velkej kluk, pije jako vy a ty budeš mít po starosti.
dělám to jako zoubek, položím prcka trochu do zvýšené polohy, dám mu láhev, ležím u něj přitulená a on si pije sám a sám si láhev drží. umí to od konce pátého měsíce. ted už přes den používáme hrnek od aventu, láhev jen na mlíčko před spaním.
nase natalka pije sama od 6 mesice ma normalni lahev s uchem sice si s tim i hraje a je vse mokre ale aspon se snazi ale nejradeji pije s hrnecku jako mame my.
Taky jsme měli problém.Nejde o pití ,ale aby si to pití drželo dítě samo.Taky jsem z toho měla problém.Ona malá si začla sama držet pití až někde v 15.měsících,možná i později.Pořád to chtěla ode mě držet a tak pila,jen když jsem si vzpomněla.Ted pije když ona chce a je to fajn.Hlavně že to přijde
malá si držela lahev asi ve 4 měsících, od 6. měsíce máme hrneček (jak na mléko, tak na čajík). Drží si obojí v pohodě sama.
Naše malá má 9měs.a taky si sama flašku s čajíkem nedrží...pouze když už nechce tak si ji chytne a sama si ji vytáhne z pusy. 😉 je ale pravda že děti které mají flaštičku s úchytky tak si ji většnou začnou držet sami,prostě se jim to lépe drží než obyč.láhev,my jsme zatím nijakneřešili z láhve pijeme jen čajík tak budna to příjde sama nebo rovnou přejdeme na hrníček...asi bych tomu nechala u mimi volný průběh 🙂
Adélka si flašku drží už od 9měsíců.a ted se učíme pít s hrnečku
Když leží tak si ji taky drží,ale třeba v sedě by se nenapil.neumi si tu flašku naklopit.
jenjanka-nemusíš mít vůbec obavy,prostě každé dítě je jiné,my máme 16měsíců a sám si flašku drží asi necelý měsíc!když ležel,tak přesně,jak píšeš,to mu šlo pít,ale jakmile se měl čaje napít třeba vsedě,tak to prostě nezvládal,ted už pije sám,byl prostě pohodlný a líný zvedat ruku,takže časem se to určitě naučíte i vy,nebo spíš to už pro prcka nebude taková práce 😀 😀 😀
Tak naše malá teda vůbec, ani náznak k tomu nemá ☹ Bude mít 13m.
I mlíčko i pití průběžně přes den jí dáváme z ruky. Trochu mě to trápí.. To už by měla umět, ne?
STarší syn si lahev držel v roce, pak dostal hrneček s oušky.
Dvojčata si lahev drželi v 7 měsících, pak jsme vyměnili na hrneček s oušky a drží si sami - ted jim bude 11 měsíců.
hrncek s uskami si drzi asi tak tyzden, len obcas este netrafi hned do ust, chce to cvik
No, možná je čas učit na hrneček s pítkem 😅