Odkdy může miminko do sporťáku?

ema93
1. čer 2020

Je dane odkdy muze miminko do sportaku? Malemu jsou 4 mesice, ma 69cm na delku a ted uz urcite pres 7kg. Sportak mame polohovatelny az do lehu a v korbicce se mi uz vzteka, kdyz zrovna nespi. Je to malej zvedavec. Kdy jste dali deti do sportaku vy? 😊

konidana
1. čer 2020

@ema93 do sportaku by díte mělo jít když už umí samostatně sedet. Jinak já děti do sportáku nedávala vůbec. Byli v korbě na kšírách. V 6. mi lezly a klečely, ale neseděly. od cca tech 4 nebo 5 měsíců jsem je vozila v korbě na břiše.

jade85
1. čer 2020

@ema93 až když samostatně sedí. Syn asi v 7 měsících. Ve 4 měsících mi přijde brzo. Pokud bude sklopený do úplného lehu (což by měl být), stejně moc výhled mít nebude, akorát hrozí, že se bude snažit přitahovat do sedu, což je vývojově úplně špatně. Dala bych na bříško do korbičky se staženou boudičkou, tak uvidí nejlíp a ještě bude hezky trénovat na bříšku 🙂

rebe
1. čer 2020

Do sporťáku můžeš dát klidně novorozence, ale musíš ho přivázat a spoutat, aby nevypadl. Někomu to přijde fajn, podle mě je lepší nechat dítě hýbat. V korbě může být na bříšku a později mít kšíry.

pipi_puncocha
1. čer 2020

Já jsem dala v půl roce. Vím, že se má dávat až dítě sedí, ale my jsme nemohli vůbec ven s kočárem, v korbě řval šíleně (i na břiše). Nechám ho na ten nejmenší stupeň a jak usne (do 10min), tak ho položíme do lehu a spí klidně 2h při procházce. Tak snad ho nějak nenávratně nepoškodím.🙄

jancabr
1. čer 2020

Také jsem měla dcerku v hluboké korbě až do 9 měsíců. Nejdřív jezdila na bříšku a pak s kšírami. Prostě dokud neseděla, kočár jsme neměnili.

krupka3
1. čer 2020

Az kdyz sedi. Jinak te to bude lakat ho prizvedavat, bude se pritahovat do sedu casem za tu tycku, atd. Dcera sla do sportaku v 9m po uplnem zvladnuti sedu.

hankaros
Autor odpověď smazal
Zobraz
miba10
1. čer 2020

@ema93 pokud jde dát sporťák úplně do lehu tak klidně už teď syna jsem vozila ve sportaku od narození ve vložné tašce. V té být tak do 4 měsíců, protože byl velký a už tam byl jak sardinka 😂

ivis_b
1. čer 2020

@miba10 vlozna taska je ok, tam je ten leh rovny jak v korbe a dite se nemusi kurtovat. Ale jinak zadny sportak, i kdyz jde do “uplneho lehu”, nema tu plochu uplne rovnou jako ma korba. Dokud to jde, doporucuju vydrzet v korbe. Ve 100% lezicim sportaku stejne nic lepsiho nez jak v korbe neuvidi. A zvedat by se dite nemelo, dokud nesedi. U nas jsem bohuzel musela tahat sportak na 6m, syn mel 73cm a byla zima, tudiz se jezdilo s fusakem. A korba uz byla tim padem fakt knop. Ale ve 4m mi to prijde fakt brzo.

miba10
1. čer 2020

@ivis_b dceru jsem dala do sportaku na necelých 5 měsících. Proč? Protože byl květen, vedro jako kráva a v té korbě ricela jako blázen, protože jak je tam krytá, tak se to tam ani nehlo, ji bylo vedro, byla rozhicovana a stalo to za prd. Šla do sportaku, co šel dát úplně do rovného lehu, luftovalo ji to tam a byla spokojená. Žádné tendence se zvedat neměla a syn taky ne. Je to každého věc a názor. Já odmítala být zavřená v bytě s malou a venku s ní jezdit a nechat ji řvát, protože přece MUSÍ být ve korbě, to fakt ne.
Mluvím jen o vlastní zkušenosti. Každý ať si to udělá jak chce a jak to vyhovuje

sisik123
1. čer 2020

@ema93 klidně dej. ;) Ale nepolohovala bych určitě, nechala bych jen v leze.
Taky jsem vyměnila korby ve 4 měsících. Bylo hrozně horko, v korbě to vůbec neluftovalo a malý se vztekal, že nic nevidí. Takto měl výhled, čerstvý vzdousek a o moc raději se vozil. Nám to šlo tedy ale nastavit úplně do lehu.

ema93
autor
1. čer 2020

My mame prave blbou korbu, ze z ni nic nevidi, kdyz je na brisku ☹ Je strasne vysoka. Jeste je spokojeny, kdyz sundam boudicku a je na zadech. to pekne vidi. Budu se snazit, co nejdyl to vydrzet.. ale kdyz ho vidim, jak obcas krici, tak je to hruza ☹ A jak psali maminky nademnou, tak obvzlast v horku je to pakarna :-/

miba10
1. čer 2020

@ema93 řiď se sama sebou. Vždycky budou rozdílné názory 😉je to tvoje dítě a ty víš co je pro něj nejlepší

kapii
2. čer 2020

Já jsem dala do sporťáku v necelých 8 měsících jen nejnižší stupeň, když zvládal šikmý sed a sed na patách a větší úhel, až když seděl normálně pevně. Od 5. měsíce jsem ho vozila buď jen spícího, s tím že jsem ho uspala na rukách a pak teprve dala do kočárku a nebo se sklopenou boudou, ale to jsem musela jet trasu, kde bylo něco zajímavého (stromy, vysoké domy...) nebo na bříšku. Asi od půl roku ho to v kočárku vůbec nebavilo, pořád se šponoval jakoby do sedu - i když se neměl za co přitáhnout a plakal. Takže jsem asi 2 měsíce jen nosila v nosítku. Chtěla jsem, ať si procházky taky užije, zároveň jsem ho nechtěla dávat do sporťáku odkud nebyl dost zpevněný.

jolana24
3. čer 2020

Syna jsem dala do sporťáku ve 3 měsících. To se fakt nedalo. Nemohla bych vyjet nikam. Řval jako blázen. Na břiše být nechtěl a z korby nic neviděl. Navíc bylo léto a ve sporťáku v lehu mu bylo prostě líp

bekyc
3. čer 2020

Pokud se dá kočárek položit do úplného lehu, nevidím důvod, proč by tam dítě nemohlo být... Ale vztekat se ti může i ve sporťáku, protože z lehu toho z něj neuvidí o moc víc. Však vyzkoušej a uvidíš, co vám bude nejvíc vyhovovat.

elledh
5. čer 2020

@ema93 já dávala kluka cca v 5 měsících, ale vždy jen vleže a ta ložná plocha ve sporťáku byla opravdu rovná.. u nás nebyl problém v tom, že by chtěl sedět a vidět, ale kluk taky rychle rostl. V těch 5 měsících měl zhruba 70cm a 9 kg. Problém byl v tom, že nám to takhle vyšlo na zimu. Takže přestože jsem měla opravdu velkou korbu, tak v oblečení, s fusakema a tak už tam byl nacpaný, což se mu nelíbilo a řval. Pokud se to dítě pasivně neposazuje, tak v tom problém nevidím.