Ahoj maminky kdy se vaše dítě naučilo spinkat celou noc? Dcerka od narození se stále budí a od te doby co je sama v pokojicku se budí častěji. A odpovědi typu, tak ji vemte zpět do ložnice slyšet nechci. Učíme ji spát ve svém pokoji protože je druhé miminko na cestě a do ložnice se nevejdeme.
@bauskka naše malá se také celkem často budi. To že spala celou noc měla jen období asi měsíc a teď jen občas. Do jiného pokoje ji dát nemůžu, protože jsme ve 2kk a druhé máme také na cestě, takže se prihackuju. Snad brzy půjdeme do většího a to bych pak ráda aby šla také do svého.
Dítě nenaucite spát, můžete ho leda přinutit. Dítko ke spánku celou noc prostě musí dozrát, má své přirozené biorytmy.(na nočník taky musí dozrát, hádám, že není odplenkovane)
Ale samozřejmě můžete použít drastické metody, zamykat, ignorovat a nechat plakat..
Řekla bych, že většina dětí začne spát celou noc až kolem tří let. Samozřejmě je to dost individuální. Máme holčičku (2,5), která od půl roku celou noc spinká a chlapečka 1 rok, který se v noci budí častěji a myslím, že ještě dlouho bude 😀
Syn se ve dvou letech také ještě budí, a nepomáhá ani to, že spí s námi v ložnici 😉
Starší syn se budil jednou za noc na mlíko až do 2,5 roku. Pak jsem mu řekla, že mlíčko je pro brášku, a on z něj má řídký hovínka. Od té doby flašku nechce, a spí celou noc jak zabitý. Pokud se nevzbudí na záchod...
Ještě se to nenaučil, za dva dny mu bude rok a půl🙂 Budí se cca 4x za noc, vstáváme ve 3-4 max, ve dne spí nejdýl hodinku, většinou okolo 30 minut. Takže tak :D Nekojím, v noci UM nedávám - on ani nechce.
@bauskka starsi dcera bude mit v lete 3 roky a celou noc teda nespi ani ted, mladsi 16mesicu se v noci budi snad 15x za noc proste furt (a to uz nekojim ani ji nedavam mliko, proste se budi)... s prichodem druheho mimina proste budete v noci vstavat k obema pokud se nestane zazrak 😀
syn se taky budi ale ne vzdy vyzaduje moji pritomnost, proste si mluvi /brouka a pak zase vytuhne... zkousime i rano treba jeste nechat chvilku polezet, aby to nebylo hned jak otevre oci, vystreli z postele🙂
Naše dítě 18 měsíců teď. Spí v pokojíčku sám asi od 1 roka. Budil se vždy uprostřed noci a brala sem ho k nám do ložnice, znovu ho uspat trvalo třeba dvě hodiny. Teď je to asi měsíc co spí sám celou noc v postýlce šikula( 20.00-7.00).
No tak koukám, že to je všude stejné 🙏 odplenkovana není a v noci mléko už od půl roka nepije. Takže nezbývá než vydržet 🙏
Tak koukam, ze si muzu hvizdat, syn 13m pokud nema rymu, a nerostou mu zuby tak spi celou noc (19:30 - 6:00), pres den spi jednou cca 1,5hod, mozna proto i tak hezky spi v noci?
Syn spi celou noc od dvou mesicu. Kazde dite je jine, myslim, ze to neovlivnis 🙂
Jo jinak zkouseli jsme kde co, nespal kloudne od 4 mesicu, myslela jsem, ze se to treba zlepsi, az prestanu kojit - ne, az bude mit svuj pokoj - ne, az bude mit velkou postel - ne, az bude chodit do skolky a bude tim vic unaveny - ne. Co mi nejvic pomohlo, je proste se s tim smirit. Opravdu. Nektere deti zkratka nespi. Do puberty to nebude a neda se s tim delat podle me uz nic. Beru to tak, jak to je, a jsou veci, ktere me aktualne trapi mnohem vic (obdobi vzdoru, uffff) - a to jsem si myslela, ze na materstvi pro me jako pro space bude nejtezsi zvladnout nedostatek spanku 🙂
ah1234 matky jsou různé..
Od tří let.
Moje dvouletá dcera taky nespí celou noc. Je se mnou v ložnici. Manžel se dávno odstěhoval, protože se budí třeba pětkrát s hrozným pláčem. Za dva měsíce mám rodit a už teď z toho mám hrůzu jak nebudu spát už asi vůbec. Ještě Teda zkusíme dát dceru do pokojíčku, ale moc šancí tomu nedávám. Někdy už jsem z toho úplně zničená psychicky.
Syn má nyní 2,5 roku, druhé se narodí za 3 měsíce. Od října jsme zkoušeli uspavat v jeho posteli v novém pokoji - marně. I když usnul, do půlnoci byl u nás a pak se klidně vzbudil i 5x za noc. Pokud rovnou usina v naší posteli, spí mnohem klidněji. Chodím do práce a vyspat se musím. Jak to bude s druhým budu řešit po narození. Syn je mamanek, hodně si mě hlídá a v noci tulí. Beru to tak, že to potřebuje. Nic nebudu lámat přes koleno. Však ono to společné vstávání je za odměnu. 😊
Syn (2r8m) se budi jednou za noc, vetsinou uz v dobe, kdy spime, takze rovnou prijde za nami do postele a dospava s nami. Vetsinou chodi uz k ranu, takze temer celou noc prospi. Vyjimecne se stane, ze se vzbudi jeste pred pulnoci, to ho odvedu zpatky do jeho postele, a hodne vyjimecne se stane, ze spi az do rana, od prosince, kdy je sam v pokojiku, se to stalo asi dvakrat.
Dcera (koncem dubna 3 roky) měla už dlouho standard "usne v postýlce sama, mezi cca třetí a pátou ráno se vzbudí, předvolá si mě k sobě, vyšplhá po mně a po odnesení k nám dospí do rána u nás". Jelikož taky čekám druhé, zvolila jsem radikální řez, prostě jsem jí uložila zpět do postýlky s tím, že "je noc, je tma, všichni spinkají a spinká se u sebe v postýlce; až bude ráno a světlo, půjdeš se k nám přitulit, teď spinkej". Otočila pusou ke zdi, do rukou dala polštářek, pohladila a odešla. První noc třikrát, druhou čtyřikrát, třetí jednou a od té doby nejen že spí opravdu u sebe a nechce k nám (ani když se v noci vzbudí na nočník), ale v naprosté většině spí opravdu nonstop, to jsem vůbec nečekala. Ale je mi jasné, že třeba před půl rokem by to ještě nepochopila a byla by to marná snaha 😕
U nas spi od 3 mesicu celou noc 🙂
Noooo, ona jsou různá období. Syn asi kolem druhého roku, dcera od dvou týdnů věku spí celou noc, ale nedělám si iluze, že to tak bude pořád😁😁😁. Syn také od narození ve svém pokojíčku, dcera je u nás, protože probíhá rekonstrukce v jejím pokoji, ale jakmile bude hotov, pomaze taky 😁
@bauskka tož.... první dítě cca od 18 měsíců. Druhý od šesti. Měsíců. Třetí zacala spát celou noc minulej tejden!!!!!! Juhuuuuu!!!!🍾 pointa - každý dítě je jiný. Celonoční spánek souvisí s vývojem mozku - a s tim jak je dítě citlivý na procitani z rem-fáze. Někdo víc někdo min. Ustaluje se to definitivně prý okolo 3. roku. Takže- obávám se že naučit spát celou noc se dá ale jenom do určitý miry. Ke staršímu navrhuju zapojit tatinka (my to tak měli u prvních dvou - rozdíl 15 měsíců)
@bauskka asi te nepotesim, synovi je 2,5 a porad celou noc nespi. Vzdycky jsem chtela, aby spal sam, nechtela jsem ho k nam do postele, a tak proste kdyz se vzbudil, sla jsem k nemu a znovu ho uspala. Kdyz uz pak mel vetsi postel, tak jsem k nemu zalehla, coz ale znamenalo, ze jsem tam na hodinu vytuhla, pak sla do loznice, za hodinu byl zase vzhuru a tak porad dokola. Kdyz mu byly 2, sla jsem do prace a proste se potrebuju vyspat, tudiz jsem to vzdala a kdyz se vzbudi, prijde k nam. Neumim si predstavit, ze by to slo nejak naucit - zamykat ho v pokoji nebudu. Bud tam budu x krat za noc chodit, nebo bude u nas. Usina normalne u sebe, odpoledne spi taky u sebe, ale celou noc proste nespi, budi se uz kolem pulnoci.