ahoj mamči zajímalo by mě od kdy se může dát mimču rohlík a proč???
Ahojky a není ten rohlík trošku přežitek z minulých let, kdy každé dítě drželo v ruce rohlík?? Zrovna na tyhle věci bych nespěchala...
já dala malé rohlík až v 8m,myslím,že v6-ti je ještě dost brzo.Má ho na žmoulání,jinak na sváču dávám chlebík s máslem 😉
Konoupek a máte už aspoň 4 zoubky?? My máme 2 a Filip neumí vůbec nic rozkousat, zkoušeli jsme dětské sušenky a neumí to kousat.. 😝
já dala malé rohlík poprvé v 8.měsíci, ona ho žmoulala,ale všeho všudy ho měla 2x.taky jsem jí 2x už dala chleba s žerve a chutnal,ale má jen 2 zoubky a to ještě sotva přořízlý,takže to ,,rozmáčí,,ale chutná jí
nam je 11m a mame 2 zuby a zmoula ho taky od toho 8m,my davame taky do ruky,rohlik a detske susenky,
kacko má tři zoubky,čtvrtý se klube 😉 ,ale i tak myslím,že to žmoulání dělá hodně 🙂 🙂
my jsme cca v 7 měsících začali dávat takové ty sušenky pro mrňata, aby se naučil kousat (měl už 7 zubů) a cca od 8 měsíce občas dám rohlík, ale není to každý den, je to spíš vyjímka, třeba když jsme na nákupu,... 😉 ale v 6 měsících mi to přijde brzy
nám řekla doktorka, že do osmého měsíce v žádném případě nedávat nic s lepkem, ale malý je alergik, tak proto. Dávám mu do ručičky kukuřičné křupky a na těch se učí kousat(aspoň se snaží) i když nemá zoubky 😉
Já taky spíš dávám kukuřičné tyčinky,ty úplně miluje a krásně to ukousn i žvýká...rohlík dám fakt jenom občas....
my malému dali rohlík myslík po tom 6. měsíci, oni ho nejdřív stejně spíš žmoulají nebo rozdrobí do kočárku pro zlost rodičům 😉 . Po 6. měsíci je to OK, jde jen o lepek. Kromě toho jsme mu dávali ty mimi sušenky, ale nikdy jsme to zas tak nehrotili co mu dát a co ne. Myslím, že když se nic nepřehání, nemůže to uškodit, nás maminy taky cpaly v pár měsících svíčkovou a jaký jsme 😀 ! Honzíkoj teda hrozně rychle rostly zoubky, 1. v 5. měsíci a do roka měl všechny, takže s kousáním problémy nemá, občas to pocítím na vlastní kůži 😉
rohlik je lepek,takze od 6m.,kdyz neni alergik.