Ahoj holky, od kdy můžu dceři dát podsedák místo autosedačky?
Má 3.6 roku a 16 kg...a 100cm
tak za čtyři, pět let? nejlépe vůbec, je to strašně nebezpečné, dokud dítě není dostatečně vysoké tak, aby mu pás šel přes klíční kost a ne přes krk, hrozí uškrcení, zranění, a takové výšky dosáhne indivindi - ale třeba v deseti letech? každopádně - sedačka se dá používat pohodě až do té doby. (jedině že byste potřebovali dát dozadu do auta tři sedačky, pak je to noozové řešení pro nejstarší dtě.). navíc u těch podsedáku není boční ochrana, tak kam spěchat, když sedačka je ok?
těch článků proti podsedákům je plno...
http://www.autembezpecne.cz/cz/s40/Testy/c1469-...
neriskovala bych, že potkám nějakého blba za volantem a odnese to dítě.
Souhlas s výše napsaným! Pod to se podepíšu, podsedáky ne..... 🤐
Takže odpověď na otázku: Od kdy? Raději nikdy....blbců je na silnici až až, takže kdyby se něco stalo, nechci si vyčítat, že jsem ohrozila svoje dítě a neudělala maximum pro jeho bezpečnost.
Nikdy.
Já bych teda podsedák nedala nikdy. Mám dceru starou 5,5 let a teda v sedačce bude co nejdéle.
...já bych na sedák taky dítě nedala, mám děti 6 a 10 oba jezdí v autosedačce, starší se krásně se ještě vejde do Kidfix Romer, na nejvyšší polohu, ale vejde a jsem radši, je chráněna z boku a přeci jenom občas na delší cestě usne a je to pohodlnější i bezpečnější.
Život je dražší než autosedačka, tak se ta investice určitě vyplatí, neriskovala bych s koupí sedáku.
Terez má podsedák od osmi let, na autosedačku už byla velká
rozhodně ne!
Nikdy🙂
nikdy. pujdem do Romer Kid a v nem bude co nejdyl to pujde
Já podsedák používám jen v krajní nouzi a to když jedu autem kde nevejdou tři sedačky dozadu a ve předu je airbag, který nelze vypnout a jen u své téměř 6leté dcery která má nějakých 118cm a 16kg i tak trnu hrůzou aby se něco naschvál nestalo. Na sedačce se šetřit nemá. 🙂
Naše děti (9 a 11let) jezdí na podsedáku poslední půlrok a to pouze nouzovku ze školy, když je jedu vyzvednout já, jinak jezdí v sedačce. Podsedák bych použila pouze v krajním případě a nejdřív s nástupem do školy... :-/
Nikdy! Podsedáky jsou naprosto nevhodné a nebezpečné, autosedačky 15 až 36 kg jsou až do 12 let věku a do té doby v ní bude můj syn rozhodně jezdit. Máme autosedačku, které jde upravit i šířka sedu, ale syn je hubený, tak není potřeba rozšiřovat. Na podsedák bych ho nikdy nedala, max. na cestu do školy u nás po vesnici, ale mimo obec NIKDY! Nemá chráněnou vůbec hlavu a žádnou boční ochranu, to co je pro děti při nehodě nejnebezpečnější!!!
Sestřenice má 10let a 36kg a jezdí už bez sedáku je dost vysoká. V podsedaku jezdila od 6let, autosedačka ji byla malá.
Na podsedak bych takovy maly dite nedala.
V tomhle veku patri do autosedacky 15-36kg. Podsedak dite nijak neochrani.